WRC Tour de Corse 2018: Ο μετρ της ασφάλτου

Ο πρωταθλητής επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Ο Sebastien Ogier είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού Γύρου της Κορσικής, καθώς κατάφερε να επικρατήσει με σχετική ευκολία στον αγώνα. Ο Γάλλος μετρ της ασφάλτου, δημιούργησε χθες διαφορά πέραν των 40 δευτερολέπτων και σήμερα απλά διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα που είχε, κερδίζοντας τον τρίτο από τους τέσσερις αγώνες που έγιναν μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν.

Πέραν από την πρώτη θέση, ο Ogier μάζεψε και 4 επιπλέων βαθμούς από την power stage και έφυγε από την Κορσική με 29 βαθμούς.

Ο πολύ καλός ρυθμός που είχε και σήμερα ο Ott Tanak (Toyota Yaris), επιβραβεύτηκε με τη δεύτερη θέση γενικής. Ο Εσθονός κέρδισε κατά κράτος τον Thierry Neuville (Hyundai i20) στην 55άρα ειδική και στην power stage οδήγησε χωρίς ρίσκα, κρατώντας πίσω του τον Βέλγο.

Η απογοήτευση ήταν πέρα από εμφανές στο πρόσωπο του Thierry Neuville μετά το τέλος του αγώνα. Στην πρώτη ειδική της τελευταίας μέρας κτύπησε τον πίσω αριστερά τροχό με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να έχει κραδασμούς στα 2/3 της διαδρομής. Αυτό τον ανάγκασε να χάσει πολύτιμα δευτερόλεπτα και τη μάχη για τη δεύτερη θέση. Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα μηχανικό πρόβλημα στην τελευταία ειδική παραλίγο να του στοίχιζε και τον αγώνα. Έτσι περιορίστηκε στην τρίτη θέση, βλέποντας τη διαφορά του από τον Ogier στη βαθμολογία να αυξάνεται.

Η μάχη μεταξύ Dani Sordo (Hyundai i20) και Elfyn Evans (Ford Fiesta) για την 4η θέση, ανέδειξε νικητή τον πρώτο. Στην μεγάλη ειδική της μέρας ο Evans ήταν ταχύτερος κατά 0.3 δευτερόλεπτα, τα οποία δεν ήταν αρκετά για να ανατρέψουν τη μεταξύ του διαφορά. Στην power stage o Sordo ήταν ταχύτερος κατά 0.7 του δευτερολέπτου και με αυτό τον τρόπο κατάφερε να παραμείνει μπροστά από τον Βρετανό.

Πολύ άτυχος στάθηκε ο Esapekka Lappi (Toyota Yaris), ο οποίος κυνηγούσε θέση στο βάθρο, καθώς ένα σκασμένο ελαστικό στο 10oχιλιόμετρο της μεγάλης ειδικής τον ανάγκασε να σταματήσει για να το αλλάξει, με αποτέλεσμα να χάσει δυο θέσεις. Ο Φιλανδός δεν τα παράτησε, κερδίζοντας την powerstage, η οποία του απέφερε πέντε επιπλέον βαθμούς.

Στη μετριότητα κινήθηκε ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) τερματίζοντας τελικά έβδομος. Τα λάθη των οδηγών της Citroen δεν τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν μια θέση στα ψηλά, με αποτέλεσμα να τερματίσουν ο Kris Meeke 9οςκαι ο Sebastian Loeb 14ος.

Στην κατηγορία WRC 2 η ανωτερότητα της Skoda φάνηκε για ακόμα μια φορά. Ο Jan Kopecky είναι ο οδηγός που κέρδισε στην Κορσική, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Yoann Bonato με το καινούργιο Citroen C3. Την πρώτη τριάδα στην κατηγορία συμπλήρωσε ο Fabio Andolfi, επίσης με Skoda Fabia R5.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι μετά την Κορσική ταξιδεύει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για τον αγώνα της Αργεντινής, ο οποίος θα διαταχθεί από τις 26 μέχρι τις 29 Απριλίου.

Βαθμολογία οδηγών

Sebastien Ogier 84

Thierry Neuville 67

Ott Tanak 45

Andreas Mikkelsen 41

Kris Meeke 36

Esapekka Lappi 36

Jari-Matti Latvala 31

Dani Sordo 30

Βαθμολογία κατασκευατών

Hyundai Shell Mobis WRT 111

M-Sport Ford WORLD RALLY TEAM 107

Toyota Gazoo Racing WRT 93

Citroen Total ABU DHABI WRT 81