Moto GP Αργεντινή: Συγκλονιστικός αγώνας με τον Crutchlow νικητή

Συγκλονιστικός, δραματικός και απρόβλεπτος ήταν ο δεύτερος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος motogp. Νικητής με όλα αυτά τα δεδομένα αναδείχθηκε ο Cal Crutchlow μετά από πολύ καλή και ώριμη οδήγηση.

Το δράμα ξεκίνησε νωρίς, καθώς η πίστα στέγνωσε σχεδόν αμέσως, προκαλώντας χάος λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα. Σχεδόν όλοι οι αναβάτες έφυγαν από το grid, για να πάρουν τις μοτοσυκλέτες με σλικ ελαστικά. Η διοργάνωση του αγώνα καθυστέρησε την έναρξη του αγώνα για λόγους ασφαλείας, αλλά κανείς δεν έδειχνε να ξέρει τι μπορούσε να γίνει σε αυτή την περίπτωση.

Εξαίρεση ήταν ο Jack Miller, ο οποίος βλέποντας την απόφαση των αγωνοδικών για καθυστέρηση της εκκίνησης, εξερράγη καθώς έβλεπε να χάνεται το πλεονέκτημα που είχε, καθώς ήταν ο μόνος αναβάτης που είχε παραμείνει στο grid.

Από την στιγμή που δεν μπορούσαν οι οδηγοί να ξεκινήσουν από τα pits, αποφασίστηκε να μεταφερθούν οι θέσεις εκκίνησης των αναβατών στο τέλος του grid, αφήνοντας στον Jack Miller πλεονέκτημα 5 σειρών. Έτσι μετά από καθυστέρηση 20 λεπτών οι οδηγοί ξεκίνησαν τον γύρο σχηματισμού.

Με την εκκίνηση του αγώνα ο Marc Marquez έφυγε πολύ καλά και βρέθηκε νωρίς δεύτερος κυνηγώντας τον Miller. Κατάφερε να περάσει πρώτος όμως τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με διέλευση από τα πιτς, καθώς η μοτοσυκλέτα του λίγο πριν την εκκίνηση έσβησε με αποτέλεσμα να την σπρώχνει για να την ξεκινήσει καθυστερώντας την εκκίνηση του αγώνα.

Μπροστά τέσσερις αναβάτες ξεχώρισαν και διεκδικούσαν τη νίκη. Ο Miller οδηγούσε τον αγώνα ακολουθούμενος από τους Rins, Zarco και Crutchlow.

Ο Marquezμετά τη διέλευση από τα πιτς οπισθοχώρησε 19ος και πίεζε για να ανέβει στη γενική κατάταξη. Πέρασε με αμφιλεγόμενο τρόπο τον Espargaro αλλά και τους Nagaaki και Luthi, με τους αγωνοδίκες να του επιβάλουν να επιστρέψει τις θέσεις. Συνέχισε στον ίδιο επιθετικό ρυθμό καταφέρνοντας σιγά σιγά να μπει στη δεκάδα.

Όσο πίεζε ο Marquez για να κερδίσει θέσεις τόσο φούντωνε και η μάχη για τη νίκη. Ο Rins τελικά κατάφερε να περάσει τον Miller, αλλά λίγους γύρους μετά έχασε τα φρένα και έπεσε τέταρτος. Crutchlow και Zarco είχαν τη δική τους μάχη για την δεύτερη θέση, με τον αναβάτη της Hondaνα περνάει μπροστά και να πιέζει τον Miller.

Ο Αυστραλός υπέκυψε στην πίεση του Crutchlow, καθώς έκανε με τη σειρά του λάθος κι έπεσε τέταρτος, με την τριάδα των Crutchlow, Zarcoκαι Rinsνα είναι πλέον η τριάδα που διεκδικούσε τη νίκη. O Zarco πέρασε πρώτος με 4 γύρους να απομένουν, ενώ έναν γύρο αργότερα πέρασε κι ο Rins στην δεύτερη θέση.

Ο Marquez συνέχισε να είναι ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα φτάνοντας τον έβδομο Rossi. Σε μια καταδικαστέα κίνηση εμβόλισε τον Ιταλό με αποτέλεσμα να τον ρίξει από τη μοτοσυκλέτα. Αυτή η κίνηση επέφερε νέα ποινή 30 δευτερολέπτων από τους αγωνοδίκες με αποτέλεσμα ο Ισπανός να τερματίσει τελικά 18ος.

Στην μάχη της νίκης, ο Crutchlow κατάφερε να περάσει τον Rins και λίγες στροφές αργότερα πήρε το slipstream από τον Zarco και πέρασε μπροστά. Στον τελευταίο γύρο ο Zarco προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να περάσει, αλλά ο Βρετανός κατάφερε να μείνει μπροστά και να πάρει την πρώτη θέση στο Grand Prix της Αργεντινής!

Μετά το τέλος του αγώνα ο Marquez επιχείρησε να απολογηθεί στον Rossi για το συμβάν με τους ανθρώπους του Rossi να μην του επιτρέπουν να μπει στο γκαράζ της Yamaha.

Classification