Bahrain GP – Δύο στα δύο για τον Vettel

Ο Sebastian Vettel αντιστάθηκε στην πίεση που του άσκησε ο Valtteri Bottas στα τελευταία στάδια του αγώνα, καταφέρνοντας να κερδίσει ένα συναρπαστικό Grand Prix στο Μπαχρέιν και να κάνει το δύο στα δύο για το 2018.

Ο οδηγός της Ferrari κατάφερε να τερματίσει ένα άκρως εντυπωσιακό αγώνα, καθώς ο Bottas προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα εξασθενημένα μαλακά ελαστικά του Vettel, αλλά στο τέλος απέτυχε να του κλέψει τη νίκη.

Ο Lewis Hamilton ανέκαμψε από ποινή που του είχε επιβληθεί (εκκίνησε απο την 9η θέση) για να συμπληρώσει το βάθρο, αφού οι ελπίδες του Kimi Raikkonen εξανεμίστηκαν όταν κατά τη διάρκεια ενός pitstop φρίκης, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μηχανικού της ομάδας της Ferrari.

Ο Vettel πήρε το προβάδισμα στο ξεκίνημα, με τον ο Bottas να περνά τον Raikonen στην πρώτη στροφή και να δημιουργεί διαφορά τριών δευτερολέπτων.

Ο Bottas πίεζε και άρχισε να καλύπτει την διαφορά από τον Vettel βρισκόμενος μόλις δύο δευτερόλεπτα πίσω, όταν η Ferrari έφερε τον πρωτοπόρο του αγώνα για αλλαγή των ελαστικών.

Ο Vettel άλλαξε σε μαλακή γόμα και το ίδιο έπραξε και ο Raikkonen ένα γύρο αργότερα, καθώς ο Bottas έμεινε στην πίστα για δύο ακόμη γύρους, με τις δύο Ferrari να επωφελούνται από την δυναμική που είχαν με τα καινούργια ελαστικά.

Όταν ο Bottas τελικά μπήκε στα πίτς, βάζοντας ελαστικά με μεσαία γόμα, το προβάδισμα του Vettelβρισκόταν γύρο στα οκτώ δευτερόλεπτα. Παράλληλα ο Raikkonen είχε καταφέρει να αφήσει πίσω του και τις δυο Mercedes. Ο Raikkonen ακολούθως έκανε μια δεύτερη στάση, η οποία όμως έμελλε να τον θέσει νοκ αουτ.

Ο Φινλανδός ξεκίνησε πριν προλάβουν να του αλλάξουν το αριστερό-πίσω ελαστικό κτυπώντας το πόδι ενός μηχανικού, ενώ σταμάτησε στα pitlane έχοντας τρία καινούργια και ένα μεταχειρισμένο και έτσι αποσύρθηκε.

Ο Vettel φάνηκε να προετοιμάζεται για έναν αγώνα με στρατηγική δύο στάσεων, αλλά αναγκάστηκε να την αλλάξει σε μια, καθώς ο ρυθμός που είχε κατάφερνε να κρατήσει πίσω του τον Bottas ο οποίος δεν είχε μπορέσει να τον πιέσει αισθητά μέχρι εκείνη την στιγμή.

Η διαφορά που είχαν μειώθηκε δραματικά κάτω από πέντε δευτερόλεπτα μπαίνοντας στους τελευταίους 10 γύρους και ξαφνικά το προβάδισμα που είχε μέχρι εκείνη την στιγμή ο Vettel άρχισε να μειώνεται γρήγορα.

Ο Bottas μπήκε στην ζώνη DRS με δύο γύρους για να απομένουν, αλλά αν και πίεσε όσο μπορούσε τελικά δεν κατάφερε να περάσει τον Vettel, συμβιβαζόμενος με την δεύτερη θέση στο βάθρο. Ο Hamilton ολοκλήρωσε 8,5 δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο, κατακτώντας την τρίτη θέση μετά απο ένα απίστευτο αγώνα.

Η ομάδα της Red Bull έφυγε με άδεια χέρια από το  Bahrainαφού και οι οδηγοί της εγκατέλειψαν τον αγώνα απο τις πρώτες στροφές.

Ο Max Verstappen είχε επαφή με τον Hamiltonστην πρώτη στροφή, καθώς τον πέρασε στην αρχή του δεύτερου γύρου. Οι δυο τους είχαν επαφή με αποτέλεσμα να κτυπήσει τον αριστερό-πίσω τροχό, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα ένα σκασμένο ελαστικό. Επέστρεψε στα πίτς και άλλαξε τα ελαστικά, αλλά εγκατέλειψε σύντομα με πρόβλημα στο διαφορικό.

Ο αγώνας του ομόσταυλου του στην Red Bull Daniel Ricciardo τελείωσε και για αυτόν νωρίς, αφού μετά το σκασμένο ελαστικό του Verstappen το αυτοκίνητό του έσβησε κατά την έξοδο του από τη φουρκέτα στην 8η στροφή.

Η ομάδα της Red Bull Juniorήταν η μεγάλη έκπληξη του αγώνα, αφού ο Pierre Gasly κατέκτησε μια απίστευτη τέταρτη θέση για την Toro Rosso με μόλις δύο αγώνες της ομάδας με τον κινητήρα της Honda.

Πέμπτος τερμάτισε ο Kevin Magnussen, με τον οδηγό της Haas να έχει έναν γεμάτο αγώνα αποδεικνύοντας πως η ομάδα του έχει το ρυθμό να κυνηγήσει υψηλές θέσεις.

Ο Nico Hulkenberg με την Renault τερμάτισε στην 6η θέση, ολοκληρώνοντας έναν αρκετά καλό αγώνα για την Renault. Στην McLaren μπορεί να υπήρξε μια παγωμάρα ύστερα από τις πολύ άσχημες κατατακτήριες ωστόσο τα πράγματα στον αγώνς ήταν πολύ καλύτερα, με τους οδηγούς της ομάδας να κάνουν το 7-8, με τον Fernando Alonso μπροστά από τον Stoffel Vandoorne. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Marcus Ericsson και Esteban Ocon με τον οδηγό της Sauber να κάνει έναν τρομερό αγώνα.

Ο επόμενος αγώνας είναι στην πίστα της Shanghai στην Κίνα στις 15 Απριλίου