Ο Solberg Jr είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του στο World RX

Ο τρείς φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της FIA, Petter Solberg, μπορεί να βρεθεί στο πλευρό του γιού του Oliver σε ένα γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross αργότερα φέτος.

Ο 16χρονος καλοβλέπει επίσης την πιθανότητα να αγωνιστεί σε ολόκληρο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross την επόμενη χρονιά, το οποίο αποτελεί κομμάτι του World RX.

Ο Solberg Jr έγινε ο νεότερος οδηγός του Supercar την περσινή χρονιά, όταν αγωνίστηκε με το Citroen DS3 Supercar (το αγωνιστικό με το οποίο κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ο πατέρας του) στο Rally X Nordic σε ηλικία 15 ετών.

Επί του παρόντος βρίσκεται στην πρωτοπορία στην γενική καταταξη του RallyX Nordic 2018 χάρη σε δύο νίκες σε τρείς αγώνες. Ο Solberg Jr δηλώθηκε στον Σουηδικό γύρο του Euro RX στο Holjes πρόσφατα αλλά τοποθετήθηκε στην λίστα  “reserve” για τον αγώνα.

“Νομίζω ότι θα δοκιμάσουμε τον αγώνα στη Λετονία (το Σεπτέμβριο) γιατί έχω δοκιμάσει την πίστα και  είναι πραγματικά πολύ καλή και διασκέδαστική”, δήλωσε ο Solberg Jr. “Θα δούμε, θα δηλώσω συμμετοχή και θα δούμε αν θα μου επιτραπεί να αγωνιστώ.”

Ερωτηθείς αν θα μπεί στην κατηγορία RX ή World RX Supercar στη Ρίγα, ο Solberg δήλωσε: ’’Νομίζω ότι το World RX θα είναι σκληρό με το αυτοκίνητο, αφού είναι ένας καθαρά ασφάλτινος αγώνας.

“Είναι μια ωραία πίστα και είναι περισσότερο για διασκέδαση γιατί δεν είναι αγώνας πρωταθλήματος, απλώς να δοκιμάσω το επίπεδο μου. Αν δεν μπώ στο Ευρώπαϊκό τότε θα μπώ στο παγκόσμιο, δεν ξέρω ακόμα”.

Ο Solberg αγωνίζεται σε rallycross και αγώνες ράλι με αγωνιστική άδεια απο την Λετονια. Είναι έτοιμος να συμμετάσχει στο Gymkhana Grid της Monster Energy στη Νότια Αφρική στο τέλος της χρονιάς με το Citroen Supercar και θα μπορούσε να αγωνιστεί στον τελικό γύρο του World RX στο Κέιπ Τάουν μια εβδομάδα προηγουμένος.

“Θα ήταν διασκεδαστικό, ρώτησα αν θα μπορούσαν να μεταφέρουν το αγωνιστικό λίγο νωρίτερα για να συμμετάσχω στο World RX”, είπε. “Ο Oliver Eriksson το έκανε πέρυσι και ήταν αρκετά καλός, μαζί ανταγωνίζόμαστε στο ίδιο επίπεδο φέτος στο Nordic, οπότε θα ήταν καλό να δοκιμάσω. Είναι μια εξαιρετική πίστα με πολύ χωμάτινο κομμάτι, έτσι νομίζω ότι το αυτοκίνητο θα έχει εξαιρετική αίσθηση. ”

Ο νεαρός οδηγός επιθυμεί να κάνει κίνηση για το Euro RX Supercar την επόμενη χρονιά για να πάρει περισσότερες εμπειρίες.

“Δεν μου επιτρέπεται να τρέξω σε ράλι (επί του παρόντος, λόγω της ηλικίας του). Νομίζω ότι ίσως το ευρωπαϊκό (rallycross) ή κάτι παρόμοιο, θα ήταν καλό για την ταχύτητα και την εμπειρία. Θα ήταν μια καλή πρακτική για το ράλι και είναι διασκεδαστικό. ”

Ο Solberg Jr δοκίμασε το Renault Clio Supercar του ξαδέλφου της μητέρας του Pernilla, Lukas Walfridsson, στη Λετονία την περασμένη εβδομάδα, αλλά προβλήματα με τα ηλεκτονικά του αγωνιστικού δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει τα δοκιμαστικά του.

Τόσο αυτός όσο και ο Petter έλαβαν μέρος στην ανάβαση Norges Raeste Bakkelop στη Νορβηγία το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο Oliver κέρδισε τον αγώνα με το Citroen Xsara WRC του πατέρα του καταρίπτοντας και το ρεκόρ τις πίστας για κάτι περισσότερο από πέντε δευτερόλεπτα, ενώ ο Petter οδήγησε το “historic specification” Ford Escort MkII.