Ο SUNINEN προβλέπει στενή μάχη στην Φινλανδία

Ο Φιλανδός Teemu Suninen πιστεύει ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η προσπάθεια του να επαναλάβει την τρομερή περισινή του παρουσία στον αγώνα της πατρίδας του, το Ράλι Φινλανδίας.

Ο οδηγός της M-Sport Ford World Rally Team ήταν ένας από τους οδηγούς που έλαμψαν με την παρουσία τους στον περσινό αγώνα στη Φινλανδία, καθώς βρισκόταν στην δεύτερη θέση γενικής δύο ειδικές διαδρομές πριν απο τον τελος του αγώνα.

Ωστόσο, δεν έμελλε να παραμείνει σε αυτή τη θέση μόλις στο δεύτερο του αγώνα με ένα αυτοκίνητο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, καθώς σπίναρε στην προτελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα για να τερματήσει τελικά στην 4ηθέση.

Η απογοήτευση του Suninen του έδωσε περισσότερα κίνητρά για τον φετινό αγώνα – αλλά αναμένει ότι ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμη πιο σκληρός όταν ο αγώνας με βάση τη Jyväskylä θα ξεκινήσει την Πέμπτη το βράδυ.

«Προσπαθώ να πετύχω καλύτερα αποτελέσματα φέτος από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια – ο στόχος μου είναι πάντα να βελτιώνομαι αλλά είναι δύσκολο, επειδή το επίπεδο είναι ήδη υψηλό και πρόκειται να είναι μια πραγματικά πολύ κλειστή μάχη», εξήγησε.

Ο 24χρονος επιστρέφει στην πατρίδα του σε πολύ καλή κατάσταση. Κέρδισε ένα πόντιουμ στον αγώνα Vodafone Rally de Portugal και έφτασε πολύ κοντα σε ένα τερματισμό μέσα στην πρώτη πεντάδα στο Rally Italia Sardegna προτού αποσυρθεί στην 9ηειδική διαδρομή.

 

Ο Suninen είπε ότι βρήκε καλή αίσθηση κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών πριν από τον αγώνα της Φινλανδίας, παρόλο που νέα κομμάτια των διαδρομών της φετινής χρονιάς ζητούν μια διαφορετική προσέγγιση πίσω από το τιμόνι.

Εξήγησε: “Οι διαδρομές είναι λίγο πιο τεχνικές, πολύ στενές, οπότε χρειαζόμασταν να αλλάξουμε το set-up στο αυτοκίνητο, αλλά και το στυλ οδήγησης. Αυτό ήταν κυρίως να είναι καθαρότερο και να μην χτυπήσει στις πέτρες- αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για εμάς τώρα. ”

Η 10η θέση που θα βρεθεί στην εκκίνηση της Παρασκευής θα μπορούσε να του προσφέρει ένα πλεονέκτημα την πρώτη ημέρα της δράσης, αλλά ο Suninen δεν πιστεύει ότι θα κάνει σημαντική διαφορά.

“Στην πραγματικότητα υπάρχει αρκετά μεγάλο κομμάτι με ‘farmers’ asphalt’ [λεία χωμάτινη επιφάνεια με σταθερή βάση], ώστε να μην υπάρχει τόσο πολύ θέμα για καθάρισμα στις ειδικές απο τους προτωπόρους”, ανέφερε ο Suninen στο wrc.com.

“Στη 6η ειδική διαδρομή [Oitilla] υπάρχει πολύ χαλαρό έδαφος, οπότε θα προσπαθήσω να επιτεθώ εκεί και να γράψω καλό χρόνο. Θα είναι σημαντικό να έχουμε μια καθαρή μέρα την Παρασκευή για να φτάσουμε σε μια καλή θέση, μεταξύ των κορυφαίων τρίων ή τεσσάρων πληρωμάτων, για το Σάββατο. ”