NESTE RALLY FINLAND 2018– Ο Tanak οδηγεί τον αγώνα μετά την πρώτη ειδική διαδρομή

Ο Ott Tanak με Toyota προηγείται στο Ράλι Φινλανδίας, αφού έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια Super Special στους δρόμους της Jyvaskyla.

Ο Εσθονός ήταν ο ταχύτερος στη μικρή μικτής επιφάνειας ειδική διαδρομή του Harju με Toyota Yaris, σταματώντας τα ρολόγια κατά 0,7 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον πρωτοπόρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Thierry Neuville. Ο Sebastien Ogier, βασικός αντίπαλος του Neuville για τον τίτλο, ήταν ένα δέκατο πιο πίσω.

Ο Tänak γνωρίζει πολύ καλά ότι ίσως οι μεγαλύτεροι του αντίπαλοι αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι οι ομόσταυλοι του στην Toyota Gazoo Racing, Φινλανδοί Esapekka Lappi, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα το 2017, και ο Jari-Matti Latvala, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα τρεις φορές.

«Οι τοπικοί οδηγοί ξέρουν πώς να διαχειριστούν αυτούς τους δρόμους, γι ‘αυτό θα είναι μεγάλη πρόκληση για μένα. Δεν μπορώ να παραπονεθώ όμως, έχω το ίδιο αυτοκίνητο φέτος με αυτούς, απλά πρέπει να γίνω πιο γρήγορος.», είπε.

Ο Neuville δεν ρίσκαρε με το Hyundai i20 στους δρόμους που στέγνωσαν πολύ γρήγορα μετά από ένα σύντομο ψιλόβροχο, ενώ το Ford Fiesta του Ogier κτύπησε σε μπαριέρα ελαστικών σε ένα “chicane” λίγο πριν τον τερματισμό της ειδικής διαδρομής.

Ο Andreas Mikkelsen ήταν ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον Ogier με το άλλο i20, με τον Lappi να χάνει άλλα 0,8 δευτερόλεπτα. Ο Mads Østberg, ο ταχύτερος οδηγός στο πρωινό shakedown, έγραψε τον ίδιο χρόνο με τον ομόσταυλο του με Citroën C3 Craig Breen στην έκτη θέση.

Ο αγώνας συνεχίζετε την Παρασκευή με δύο περάσματα από τις εξαιρετικά γρήγορες ειδικές διαδρομές γύρω απο την Jyväskylä και ακολουθεί η επανάληψη της ειδικής Harju. Δέκα ειδικές διαδρομές, 14 ώρες πίσω από το τιμόνι και 126,37 χιλιόμετρα δράσης περιμένουν τα πληρώματα την αυριανή μέρα.