Sebastien Ogier: Δύσκολο να κερδίσεις την Toyota στη Φινλανδία

Ο πρωταθλητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι Sebastien Ogier, αναμένει ότι η Toyota θα είναι πρωταγωνιστής στη Φινλανδία και πάλι αυτή τη χρονιά και θα επικεντρωθεί στη μάχη τίτλου με τον Thierry Neuville.

Η Toyota κυριάρχησε τον περασμένο χρόνο, με τον Escapekka Lappi να κερδίζει και ο οδηγός της M-Sport Ford προβλέπει ότι κάτι από τα ίδια θα είναι για το Yaris και αυτή την εβδομάδα.

Ο Ogier ξεκινά το δεύτερο μισό της χρονιάς με διαφορά 27 βαθμών απο τον Neuville και είναι η πρώτη φορά μετά απο έξι χρόνια που δεν βρίσκεται στην πρωτοπορία της γενικής κατάταξης μετά την καλοκαιρινή διακοπή.

“Γνωρίζουμε ότι η Toyota κάνει πολλά δοκιμαστικά στην Φινλανδία και το αυτοκίνητό τους είναι πολύ ισχυρό σε τέτοιου είδους δρόμους”, δήλωσε ο Ogier στο Autosport.

“Νομίζω ότι θα είναι το σημείο αναφοράς αυτή την εβδομάδα. Πέραν από το αυτοκίνητο, έχουν δύο Φινλανδούς οδηγούς [Jari-Matti Latvala και Lappi] και τον Ott Tanak, οι οποίοι όλοι τους αγαπούν τις γρήγορες ειδικές διαδρομές.

“Είδαμε την ταχύτητά τους πέρσι και νομίζω ότι υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα ότι θα είναι αυτοί που θα κερδίσουν”.

Ο ομόσταυλος του Ogier στην M-Sport Elfyn Evans κατάφερε να κερδίσει τη δεύτερη θέση μπαίνοντας μεταξύ των δύο Toyota των Lappi και Juho Hanninen στη Φινλανδία πριν από 12 μήνες.

“Τα Toyota ήταν απλησίαστα πέρσι και θα πρέπει να δούμε πόσο έχουμε βελτιωθεί φέτος. Έχουν και τρεις οδηγούς που είναι πολύ ισχυροί”, δήλωσε ο Evans.

“Πάω εκεί με στόχο τη νίκη, αυτό πρέπει να κάνουμε”.

Την περσινή χρονιά ο Ogier είχε ατύχημα στη Φινλανδία ενώ ο Neuville ολοκλήρωσε τον αγώνα μόλις στην 6ηθέση.

“Φυσικά, μια νίκη θα ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για μένα”, πρόσθεσε Ogier. “Αλλά η μάχη μου με τον Thierry είναι πιο σημαντική.”

Ο οδηγός της Toyota OttTanak είναι τρίτος στο πρωτάθλημα και κυνηγάει την πρώτη του νίκη στον αγώνα της Φινλανδίας, ούτως ώστε να γίνει ο δεύτερος Εσθονός μετά τον Markko Martin το 2003 που φτάνει σε αυτή την επιτυχία.

Δεν πείστηκε από την δήλωση του Ogier, ότι η Toyota θα είναι το σημείο αναφοράς.

“Γνωρίζουμε ποιος είναι το Ogier, ξέρουμε πόσο μαχητικός μπορεί να γίνει”, δήλωσε ο Tanak στο Autosport.

“Θα είναι το ίδιο όπως πάντα, μια κλειστή μάχη. Νιώθω καλά γι ‘αυτό τον αγώνα. Στο Rally Εσθονίας το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλό, κάναμε μερικά ενδιαφέροντα βήματα με την ανάρτηση και νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι.

“Θα ήταν ωραίο να νικήσουμε τους Φινλανδούς στις δικές τους ειδικές- αλλά αυτό δεν θα είναι εύκολο, υπάρχουν τέσσερις από αυτούς με πολύ καλά αυτοκίνητα και πολύ καλές πιθανότητες για φέτος.

“Και δεν είναι μόνο οι Φινλανδοί, υπάρχει ο Sebastien και όπως είδαμε πέρυσι όταν βρισκόταν σε θέση βάθρου στην Φινλανδία, ο Elfyn θα είναι γρήγορος επίσης.

’’Είναι πάντα ένας μεγάλος αγώνας αυτό το ράλι, αλλά θα ήταν καλό να πάμε εκεί και να κάνουμε τη ζωή δύσκολη στους ντόπιους οδηγούς.’’

Πηγή:autosport.com