NESTE RALLY FINLAND 2018 – Μέρα 2η: Όλα είναι ανοικτά

Ο Ott Tanak είναι ο οδηγός που εξακολουθεί να προηγείται στον αγώνα της Φιλανδίας μετά και τη δεύτερη μέρα, όμως αντιμετωπίζει τη σθεναρή αντίσταση του Mads Ostberg ο οποίος είναι σε απόσταση βολής από τον οδηγό της ΤΟΥΟΤΑ.

Η μάχη για την πρωτιά του Rally Φινλανδίας συνεχίστηκε από το πρώτο loop, με τον Mads Ostberg να ξαναπαίρνει την πρωτοπορία στην πρώτη ειδική του απογευματινού loop, την οποία κράτησε μέχρι και την 8η ειδική. Οι ειδικές 8, 9 και 10 βοήθησαν τον Ott Tanak, αφού τα αυλάκια που είχαν σκάψει τα αυτοκίνητα εμπόδιζαν του οδηγούς που ξεκινούσαν από τις πίσω θέσεις. Στην πρώτη ειδική του loop, ο Νορβηγός πήρε αρκετά ρίσκα, αφού στο τελευταίο κομμάτι της ειδικής υπήρχε αρκετή σκόνη, που γινόταν όλο και πιο έντονη με το κάθε πέρασμα. Ωστόσο, η διαφορά παραμένει μικρή, με τους οδηγούς να περιμένουν την αυριανή μέρα για μία πιο δίκαιη μάχη, όπως δήλωσαν.

Ο Jari-Matti Latvala μπορεί να έχασε την τρίτη θέση από τον Teemu Suninen στην 6η ειδική, αλλά αντεπιτέθηκε, την ξανακέρδισε και πήρε μία διαφορά ασφαλείας. Ο Φινλανδός έχασε ακόμα μία θέση από τον Hayden Paddon στην προτελευταία ειδική της ημέρας, την οποία δεν μπόρεσε να διεκδικήσει στην τελευταία υπερειδική, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του Fiesta WRC.

Στην 6η θέση ανέβηκε ο Sebastien Ogier, ο οποίος κατάφερε να πλησιάσει τον teammate του ElfynEvans, με την M-Sportνα δίνει teamordersώστε ο Γάλλος να περάσει μπροστά για να έχει καλύτερη θέση εκκίνησης αύριο.

Οι Esapekka Lappi και Craig Breen μείωσαν αρκετά την διαφορά τους από τους οδηγούς της M-Sport, με τον Ιρλανδό να κερδίζει την 8η ειδική διαδρομή. Ο Οδηγός της Citroen αντιμετώπισε πρόβλημα με την βαλβίδα πίεσης καυσίμου στην υπερειδική, χάνοντας περίπου 25 δευτερόλεπτα.

Την δεκάδα συμπληρώνει ο Thierry Neuville, που κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί από την θέση στην οποία εκκινεί.

Ο Andreas Mikkelsen συνεχίζει στον αγώνα, και προσπαθεί να στήσει το Hyundai i20 Coupe WRCστα μέτρα του, αφού το πίσω μέρος γλιστράει συνεχώς, όπως δήλωσε στο τέλος της 10ης ειδικής. Ο Νορβηγός παραλίγο να τα καταστρέψει όλα, αφού στην υπερειδική χτύπησε στα λάστιχα του τελευταίου σικέιν καταστρέφοντας τον εμπρός δεξιά φτερό.

Στην κατηγορία WRC2 ο Kale Rovanpera ξεδίπλωσε το πλούσιο ταλέντο του καθώς είναι ο οδηγός που προηγείται. Δεύτερος ακολουθεί ο Eerik Pietarinen, ο οποίος είναι 32 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Jari Huttunen.

Ο αγώνας συνεχίζετε το Σάββατο με οκτώ ειδικές διαδρομές. Όλα εξακολουθούν να είναι ανοικτά όσον αφορά την πρώτη θέση, όμως πέραν από αυτή τη μάχη μεγάλο είναι και το ενδιαφέρων για τις υπόλοιπες θέσεις, αφού η αντίστροφη σειρά εκκίνησης ίσως φέρει ανακατατάξεις στη γενική κατάταξη.

Αποτελέσματα 2ης μέρας

  1. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 1:02:26.0
  2. Ostberg / Eriksen (Citroën C3 WRC) + 5.8
  3. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) + 23.1
  4. Paddon / Marshall (Hyundai i20 WRC) + 36.4
  5. Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) + 46.1
  6. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) + 58.9
  7. Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) + 1:01.1
  8. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) + 1:01.4
  9. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) + 1:34.1
  10. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:57.7