Αγωνιστικό ημερολόγιο Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου 2022

Ανακοινώθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για το 2022 το οποίο περιλαμβάνει 36 αγωνιστικές συναντήσεις. Αγώνες ράλλυ, ταχύτητας, αναβάσεων, πλαγιολίσθησης, dragster, 4×4 και Time Attack είναι στην ημερήσια διάταξη, ενώ επιπρόσθετα αναμένετε να ανακοινωθεί και πρωτάθλημα Karting σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η αγωνιστική σεζόν ξεκινά με Tiger Rally το διήμερο 12-13 Φεβρουαρίου ενώ δυο βδομάδες αργότερα τα πρωταθλήματα αγώνων ταχύτητας και time attack κάνουν τη δική τους “εκκίνηση”.

Τον Μάρτιο και πιο συγκεκριμένα στις 12 και 13 διεξάγεται ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος ράλι, το East Safari Rally, ενώ στον ίδιο μήνα θα γίνει ο πρώτος αγώνα 4×4, ο εναρκτήριος αγώνας πλαγιολίσθησης και η πρεμιέρα αναβάσεων.

Από κει και πέρα το ημερολόγιο συνεχίζετε με τους υπόλοιπους αγώνες όπου στα μέσα του καλοκαιριού παρατηρούμε τον πρώτο διεθνή αγώνα Dragster το διήμερο 16-17 Ιουλίου.

Το Cyprus Rally, το οποίο προς το παρόν είναι στο ημερολόγιο του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής και υποψήφιο για ένταξη στο ημερολόγιο του ERC, θα διεξαχθεί το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου, με την κάθε μέρα να μετρά σαν ξεχωριστός αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι και να έχει συντελεστή βαθμολόγησης 1.25 το κάθε σκέλος του αγώνα.

Συντελεστή βαθμολόγησης έχει και ο τελευταίος αγώνας ράλι (1,5), καθώς επίσης ο τελευταίος αγώνας ανάβασης (1,25) και ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος ταχύτητας (1,25).

Η Κύπρος είναι και φέτος στο πρόγραμμα του Drift Kings όπου το διήμερο 22-23 Οκτωβρίου το Power Drift Club θα διοργανώσει εκτός απροόπτου τον τελευταίο αγώνα της σειράς για την Ευρώπη, το SUPERFINAL EUROPE.

Μία γεμάτη σεζόν με αγώνες για όλα τα γούστα είναι προ των πυλών, με την αγωνιστική δράση να ξεκινά σε λιγότερο από ένα μήνα.