WRC 2022 – Rallye Monte-Carlo – Shakedown: Ταχύτερος ο Ogier

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier είναι ο οδηγός που πρώτευσε στο σημερινό shakedown του εναρκτήριου αγώνα στο WRC, το Rallye Monte-Carlo.

Ο Γάλλος που θα αγωνιστεί φέτος σε επιλεγμένους αγώνες του πρωταθλήματος με την Toyota Gazoo Racing, σταμάτησε τα ρολόγια μισό δευτερόλεπτο γρηγορότερα από τον Sebastien Loebστη μήκους 2,29 χιλιομέτρων διαδρομή από την Sainte-Agnes στην Peille.

Ο ομόσταυλός του και δευτεραθλητής το 2021 Elfyn Evans, συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα οδηγώντας το δεύτερο GR Yaris, όντας μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Loeb. «Γενική το αυτοκίνητο δούλευε καλά», ανέφερε ο Ogier. «Το shakedown δεν αντιπροσωπεύει τον αγώνα καθώς δεν έχει τον ίδιο χαρακτήρα με ότι θα επακολουθήσει τις επόμενες μέρες. Επομένως, δεν είναι τόσο εύκολο να είμαστε σίγουροι ότι είναι καλά για απόψε, αλλά τουλάχιστον μπορέσαμε να ελέγξουμε ότι το αυτοκίνητο λειτουργεί καλά».

Ο Γάλλος δοκίμασε το νέο GR Yaris με υβριδικό κινητήρα τον Δεκέμβριο και ξανά νωρίτερα αυτό τον μήνα, όμως παραδέχθηκε ότι περισσότερες μέρες πίσω από το τιμόνι θα είχαν βοηθήσει περισσότερο. «Δεν είμαι σίγουρος αν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι γιατί υπάρχουν πολλά νέα πράγματα και δεν είχα πάρα πολλές μέρες δοκιμών», πρόσθεσε. «Νομίζω ότι όλοι θα πουν ότι πιθανώς λίγο περισσότερες μέρες θα είναι καλύτερες, αλλά έτσι είναι. Πρέπει να κάνεις το καλύτερο με αυτό που έχεις στα χέρια σου και να προσαρμοστείς όσο πιο γρήγορα μπορείς».

Ο Loeb ήταν ταχύτερος στο πρώτο πέρασμα στο μπάκετ του Puma της M-Sport Ford. Ο Γάλλος νικητής του Monte-Carlo σε εφτά περιπτώσεις, βελτίωσε τον χρόνο του στο δεύτερο πέρασμα πριν ο Ogier περάσει στην κορυφή των χρόνων στην τρίτη και τελευταία προσπάθεια.

Ο Thierry Neuville ήταν τέταρτος με το Hyundai i20 N, 0,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans, με τα Puma των Adrien Fourmaux και Gus Greensmith να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα. Στο πρώτο πέρασμα ο Greensmith είχε πρόβλημα με το τιμόνι, αλλά ο Βρετανός επέστρεψε σύντομα σε φουλ ρυθμό.

Ο Kalle Rovanpera σταμάτησε το GR Yaris του αμέσως μετά την έναρξη της τρίτης διαδρομής μετά που άκουσε ένα ανεξήγητο θόρυβο. Το αυτοκίνητο επέστρεψε στο Μονακό, με τον Kaj Lindström να δηλώνει ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί πριν από την αποψινή έναρξη του αγώνα.

Προβλήματα είχε και ο Takamoto Katsuta που άργησε να ξεκινήσει το shakedown. Μια προειδοποιητική λάμπα στο ταμπλό στην απλή διαδρομή έστειλε τον Ιάπωνα πίσω στο service park στο Μονακό όπου διορθώθηκε το πρόβλημα.

Αποτελέσματα Shakedown

1. Sébastien OGIER Toyota GR Yaris 1min 50.4sec
2. Sébastien LOEB Ford Puma +0.5sec
3. Elfyn EVANS Toyota GR Yaris +1.0sec
4. Thierry NEUVILLE Hyundai i20 N +1.8sec
5. Adrien FOURMAUX Ford Puma +2.6sec
6 Gus GREENSMITH Ford Puma +2.7sec
7. Craig BREEN Ford Puma +3.0sec
8. Takamoto KATSUTA Toyota GR Yaris +3.8sec
9. Kalle ROVANPERÄ Toyota GR Yaris +3.9sec
10. Ott TÄNAK Hyundai i20 N +3.9sec