Υπό απειλή το Ράλι Σουηδίας

Οι αξιωματούχοι του Ράλλυ Σουηδίας διενεργούν περαιτέρω επιθεωρήσεις πριν λάβουν τελική απόφαση για το κατά πόσον ο δεύτερος γύρος της χρονιάς του WRC θα προχωρήσει λόγω έλλειψης χιονιού.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 13 με 16 Φεβρουαρίου, αλλά οι θερμότερες συνθήκες από τις συνηθισμένες στη Σουηδία σημαίνει ότι η συνηθισμένη πυκνή στρώση χιονιού δεν έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια των ειδικών.

Μια απόφαση σχετικά με το εάν θα διεξαχθεί η όχι ο αγώνας αναμενόταν στις 3 Φεβρουαρίου, αλλά αυτό έχει πάρει παράταση. Οι διοργανωτές είναι σε συζητήσεις με τους κατασκευαστές, ενώ το ιστορικό Ράλι Σουηδίας έχει ήδη ακυρωθεί.

Ο επικεφαλής του Rally Sweden, Glenn Olsson, δήλωσε: “Το χιόνι έχει πέσει στην περιοχή του αγώνα τις τελευταίες μέρες, αλλά ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός και οι τρέχουσες καιρικές προβλέψεις εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχίες ως προς την καταλληλόλητα των ειδικών διαδρομών, όπως αυτές σχεδιάστηκαν.
“Θα υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις με τις ομάδες και η FIA θα πραγματοποιήσει επιτόπια επιθεώρηση των ειδικών στις αρχές αυτής της εβδομάδας. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε κάθε πιθανό τρόπο για να διασφαλίσουμε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί.
“Οι συνθήκες παρακολουθούνται συνεχώς και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί με τις αποφάσεις να πρέπει να ληφθούν αυτή την εβδομάδα.
“Για να ενισχυθούν οι πιθανότητες να διεξαχθεί ο αγώνας WRC, το Ιστορικό Ράλλυ Σουηδίας έχει ήδη ακυρωθεί”.

Όπως κατανοούμε οι διοργανωτές του αγώνα διερευνούν το κατά πόσο μια συντομότερη διαδρομή θα μπορούσε να βοηθήσει την διεξαγωγή του αγώνα, αλλά αυτό δεν αναφέρθηκε στη δήλωση.

Η απώλεια της Σουηδίας θα ήταν ένα ακόμα χτύπημα για το WRC, το οποίο έχασε το Ράλι της Αυστραλίας το 2019 σπο τις πυρκαγιές και αναγκάστηκε να ακυρώσει το Ράλι Χιλής τον Απρίλιο λόγω πολιτικών αναταραχών.