Όλα ΟΚ με το ράλι Σουηδίας

Ο αγώνας την ερχόμενης βδομάδας, το Ράλι Σουηδίας (13-16 Φεβρουαρίου) δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, μετά από επιθεώρηση που έγινε πήρε το πράσινο φως και θα διεξαχθεί κανονικά.

Μετά τις ψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στην περιοχή Värmland την Σουηδίας και κατά μήκος των συνόρων με την Νορβηγία, ο εκπρόσωπος της FIA Timo Rautiainen επιθεώρησε τις ειδικές διαδρομές για να ελέγξει ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές για τον μοναδικό χειμερινό αγώνα του WRC.

Η αναφορά του συζητήθηκε μεταξύ των οργανωτών του Ράλι Σουηδίας, της FIA, του Promoter του WRC και των ομάδων και συμφωνήθηκε η πρόταση του για τη διαδρομή.
Ο αγώνας είναι τετραήμερος και θα διεξαχθεί όπως προγραμματίστηκε, με το πρόγραμμα να διαφοροποιείται μερικός από τους διοργανωτές. Το νέο χρονοδιάγραμμα θ περιλαμβάνει περίπου 180km θεαματικών ειδικών διαδρομών μεγάλης ταχύτητας και θα απονεμηθούν όλοι οι βαθμοί του πρωταθλήματος. Όλα θα ξεκινήσουν την Πέμπτη το βράδυ με την παραδοσιακή υπερειδική στην πίστα του Karlstad.

Η Παρασκευή περιλαμβάνει το πρωί πέρασμα από τις Νορβηγικές ειδικές Hof-Finnskog και Finnskogen και την Nyckelvattnet στα σύνορα με την Σουηδία. Η μέρα θα ολοκληρωθεί με την υπερειδική στο Torsby όπου ο τερματισμός είναι στην είσοδο του service park.
Το Σάββατο η διαδρομή είναι όμοια με πέρυσι ενώ τα πληρώματα θα περάσουν δυο φορές από την ειδική Likenas.

«Είναι φανταστικό που καταφέραμε να επιβεβαιώσουμε την Σουηδία», ανέφερε ο CEO Glenn Olsson. «Πολλοί άνθρωποι εργάστηκαν πολύ σκληρά τις προηγούμενες μέρες για να καταφέρουμε να είμαστε σε αυτή τη θέση και είμαι ευχαριστημένος που οι οπαδοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι διαγωνιζόμενοι θα καταφέρουν να απολαύσουν ένα από τους πιο θεαματικούς αγώνες του WRC. Θα καλωσορίσουμε τους φιλάθλους στα δάση όπως προγραμματίσαμε. Αυτοί που δεν μπορούν να παραβρεθούν θα μπορέσουν να τον παρακολουθήσουν από την τηλεόραση».