Ο Breen επιστρέφει στο ERC με Hyundai και την MRF

Το αστέρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι WRC Craig Breen θα οδηγήσει ένα Hyundai i20 R5 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι ERC 2020.

Ο Breen Θα αγωνιστεί με την σημαία της MRF και θα χρησιμοποιήσει τα ελαστικά της ινδικής εταιρείας στην πρώτη του παρουσία στο ERC, μετά το 2015 και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης γενικής με ένα Peugeot. Το Hyundai του Breen θα προετοιμαστεί από την ιταλική ομάδα BRC Racing.

Ο Ιρλανδός, ο οποίος ανακοινώθηκε πρόσφατα ως μέλος της ομάδας WRC της Hyundai Motorsport για το Ράλι Σουηδίας της επόμενης εβδομάδας, συνεργάστηκε με την MRF για την ανάπτυξη προϊόντων στην προσπάθειά της να περάσει τα ελαστικά απο τον έλεγχο του WRC για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν απο το 2021 και μετά. Λόγω της απουσίας της απο το WRC, η MRF εξετάζει τώρα την περίπτωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

“Ανυπομονώ πραγματικά να ξεκινήσω αυτό το ταξίδι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι”, είπε ο Breen.
“Θα είναι μια μεγάλη περιπέτεια για να επανέλθω σε κάποιους αγώνες που έκανα στο παρελθόν μαζί με μερικούς νέους”.

Ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport Andrea Adamo πρόσθεσε: “Ανυπομονώ πραγματικά να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της νέας συνεργασίας μεταξύ των ελαστικών MRF και της ομάδας BRC Racing.
“Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι είναι ένα απο τα σημαντικότερα πρωταθλήματα. Η χρονιά περιλαμβάνει μερικούς πολύ γνωστούς αγώνες και είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δοκιμαστούν αυτοκίνητα και ελαστικά σε όλες τις συνθήκες. “

Το ERC ξεκινά τον επόμενο μήνα με το Azores Rally Ράλι και ολοκληρώνεται με τον όγδοο γύρο στην Ουγγαρία τον Νοέμβριο.