Tesla: Παρουσίασε αγωνιστικό με 0-100 χλμ./ώρα σε 2.1 δευτ.!

Στην πίστα της Καταλωνίας, στη Βαρκελώνη, παρουσιάστηκε η αγωνιστική έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Tesla, Model SP100D, με την πλήρη του ονομασία να είναι EPCSV2.3 Tesla P100DL και χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν.

Να ξεκινήσουμε από την ισχύ του αναβαθμισμένου ηλεκτρικού συστήματος κίνησης η οποία φτάνει τους 795 ίππους και τα 995 Nmροπής. Αυτές οι τιμές σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το βάρος είναι σημαντικά μειωμένο χάρη στην αφαίρεση όλων των περιττών στοιχείων από το εσωτερικό του κάνει το ηλεκτρικό αγωνιστικό να επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2.1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα.

Προκειμένου το αυτοκίνητο να μένει κολλημένο στην πίστα έχουν γίνει αλλαγές στην αεροδυναμική όπως η τοποθέτησης αεροτομής στο πίσω μέρος, τα φουσκώματα στα φτερά, η τοποθέτηση νέου προφυλακτήρα εμπρός και το μικρότερο ύψος από το έδαφος.

Το EPCS V2.3 Tesla P100DL θα αποτελέσει το αυτοκίνητο με το οποίο θα διοργανωθεί το πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραγωγής, Electric Production Car Series, το οποίο θα έχει δέκα αγώνες και θα ξεκινήσει το 2019. Οι αγώνες θα γίνουν σε πίστες που βρίσκονται σε χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βρετανία και Πορτογαλία  με τον τελευταίο αγώνα της σεζόν να γίνεται στη Vallelunga που βρίσκεται στα περίχωρα της Ρώμης.

Το πρωτάθλημα θα έχει και υποστηρικτικούς θεσμούς όπως πρωτάθλημα ηλεκτρικών καρτ αλλά και πρωτάθλημα eSports για το οποίο θα χρησιμοποιείται ο προσομοιωτής οδήγησης Assetto Corsa.

Πηγή:motori.gr