Ο πρωτοπόρος του WRC Thierry Neuville κέρδισε το Ypres Rally

Ο πρωτοπόρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι WRC Thierry Neuville κυριάρχησε στο ράλι Ypres, κερδίζοντας 15 από τις 23 ειδικές διαδρομές τους αγώνα.

Ο Neuville πραγματοποίησε μια μοναδική εμφάνιση στο κλασικό Βελγικό ράλι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με ένα Hyundai i20 R5, σε ένα αγώνα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Την περσινή χρονιά αποχώρησε μετά απο έξοδο, αλλά στον φετινό έκανε λίγότερα λάθη, χτίζοντας και διατηρώντας ένα άνετο προβάδισμα από την δεύτερη ειδική διαδρομή μέχρι και το τέλος.

Ο Neuville επικράτησε των συμπατριωτών του, οι οποίοι βρέθηκαν στο τιμόνι των Skoda Fabia R5, με επικεφαλής τον Vincent Verschuren – ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με μια διαφορά 40,4 δευτερόλεπτα πίσω του.

“Στο Ypres Rally μπορείτε πάντα να βρεθείτε με ένα μικρό λάθος σε ένα χαντάκι, έτσι προς το τέλος θέλαμε απλά να αποφύγουμε τα λάθη και να διασφαλίσουμε το προβάδισμα μας”, δήλωσε ο Neuville.

Ο Bryan Bouffier, νικητής στο περσινό Ypres, κέρδισε την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα αλλά είχε ένα σοβαρό ατύχημα στην αμέσως επόμενη και νοσηλεύτηκε με πρόβλημα στον σπόνδυλο που θα τον κρατήσει μακριά απο την αγωνιστική δράση για ένα χρονικό διάστημα.

Ο πρώην οδηγός της Hyundai WRC, Kevin Abbring, ο οποίος έχασε τη νίκη την περσινή χρονιά απο τον Bouffier, αντιμετώπισε πρόβλημα στην πρώτη ειδική του αγώνα με το τιμόνι του Citroen C3 R5 ως αποτέλεσμα να τελειώσει πρόωρα ο αγώνας του.

Ο εργοστασιακός οδηγός της Skoda στο WRC2, Ole Christian Veiby, ήταν ένα άλλο μεγάλο όνομα, ο οποίος έκανε ένα μικρό λάθος στην προτελευταία ειδική διαδρομή της μέρας με αποτέλεσμα το Fabia R5 να βρεθεί εκτός δρόμου.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το ράλι Ypres φιλοξένησε έναν γύρο του Βρετανικού Πρωταθλήματος Ράλλυ, με τον Keith Cronin να βρίσκεται στην πρωτοπορεία μέχρι την τελευταία ειδική του αγώνα.

Ο Cronin έχασε ένα λεπτό στην τελευταία ειδική απο σκασμένο ελαστικό και έπεσε στην τρίτη θέση, παραδίδοντας τη νίκη στον οδηγό της M-Sport Works Matt Edwards και τη δεύτερη θέση στον David Bogie.