Red Bull KTM: Χάνει και τους δυο αγώνες σε Ινδονησία ο Cairoli

Η ομάδα της Red Bull KTM θα βασιστεί μόνο στους δυο αναβάτες της που αγωνίζονται στην κατηγορία ΜΧ2 στον εντέκατο και δωδέκατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, καθώς οι Tony Cairoli και Jeffrey Herlings εξακολουθούν να είναι τραυματίες.
Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και οι δυο παγκόσμιοι πρωταθλητές δε θα τρέξουν στην κατηγορία MXGP αφού δεν είναι έτοιμοι για να ταξιδέψουν ανατολικά για να αγωνιστούν στους αγώνες της Ινδονησίας (Palembang) αυτό το Σαββατοκύριακο και στον επόμενο στη Sepang.


Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής #1 Herlings, εξακολουθεί να αναρρώνει από τον τραυματισμό του στο δεξί πόδι και έτσι δεν είναι σε θέση να οδηγήσει την ΚΤΜ 450S X-F. Όσον αφορά τον Cairoli, ο Ιταλός προσπάθησε να κάνει ορισμένους γύρους με τη Μοτοσυκλέτα την Πέμπτη όμως ο πόνος που είχε ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο δεξί του ώμο δεν του επιτρέπει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Αυτή η εξέλιξη αφήνει τον Cairoli εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Με αυτά τα δεδομένα η Red Bull ταξιδεύει στην Ασία με τον αήττητο Prado στην κατηγορία MX2 και τον rookie Tom Vialle ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο με την εργοστασιακή KTM 250 SX-F τρείς φορές.

Ο Robert Jonas, VP of OFFroad ανέφερε, «Αυτή δεν είναι η εξέλιξη που περιμέναμε αλλά δυστυχώς ο Tony δε ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον ώμο. Για τον Jeffrey γνωρίζαμε ξέραμε ότι θα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος μετά την ατυχία που είχε στη Λετονία. Προφανώς είναι μια δύσκολη κατάσταση για εμάς και συνεχώς αξιολογούμε την κατάσταση των Tony και Jeffrey. Ευτυχώς έχουμε εξαιρετικούς αναβάτες οι οποίοι θα αγωνιστούν στους δυο γύρους της Ινδονησίας και ευελπιστούμε να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις επιτυχίες στην κατηγορία ΜΧ2 αυτή τη σεζόν».