H Lamborghini απογειώθηκε το 2019 χάρη στο SUV της

Γνωρίζουμε ότι τα SUV αρέσουν πολύ στην αγορά όμως μια αύξηση της τάξεως του 96%, για μια μάρκα σαν τη Lamborghini, χάρη στην Urus, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.
Για το πρώτο εξάμηνο του 2019, η Lamborghini πούλησε συνολικά 4.553 αυτοκίνητα. Μιλάμε για έναν αριθμό που είναι κατά 96% μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του 2018, κάτι που οφείλεται ξεκάθαρα στην Urus. Για την ακρίβεια, το SUV της Lamborghini πούλησε περισσότερο, από ότι τα άλλα δύο μοντέλα της μαζί και μάλιστα, με μεγάλη διαφορά.

Η Huracan, το… entry level μοντέλο της φίρμας είχε 1.211 μονάδες στους έξι πρώτους μήνες του 2019 και το δωδεκακύλινδρο ατμοσφαιρικό supercar, η Aventador, 649 μονάδες.

Η Urus όμως, μόνη της, κατάφερε να φτάσει τις 2.693 μονάδες! Πολλοί ήταν αυτοί που κατηγόρησαν τη Lamborghini, επειδή… υπέκυψε στον πειρασμό να φτιάξει ένα SUV, όμως η πραγματικότητα είναι πως από αυτά τα μοντέλα γεμίζουν τα ταμεία για να δημιουργηθούν τα πανάκριβα σε κόστη εξέλιξης supercars που ενσωματώνουν κορυφαία τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα, αλλά σχεδόν ποτέ δεν έχουν τις απαραίτητες πωλήσεις για να καλύψουν τα έξοδά τους.

Για ακόμη μια χρονιά η καλύτερη αγορά για τη Lamborghini ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα, μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθούν. Η αγορά των ΗΠΑ ανέβηκε κατά 128% συγκριτικά με το 2018 και συνολικά, 1.543 Lamborghini πέρασαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πηγή:gazzetta.gr