Εντείνονται οι προετοιμασίες για το Ράλι Κύπρος 2019

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το φετινό Ράλι Κύπρος. Όπως είναι γνωστό ο Εθνικός μας αγώνας μετρά και φέτος για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θα είναι ο έβδομος γύρος του θεσμού, που θα διεξαχθεί στις 27-29 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα ο αγώνας θα είναι και ο τέταρτος γύρος για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής. Κάτι που το καθιστά το μοναδικό ράλι στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Η οργανωτική επιτροπή έχει εδώ και μήνες αρχίσει τις προετοιμασίες για την όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία του αγώνα μας. Ήδη ο αγώνας έχει σχεδιαστεί έχοντας σαν βάση του τη Λευκωσία με το Πάρκο Εξυπηρέτησης (Service Park) να βρίσκεται στην οδό Ευάγγελου Φλωράκη παρά το Αρχηγείο Αστυνομίας. Στην ίδια περιοχή θα βρίσκεται τόσο το Αρχηγείο του αγώνα όσο και το Γραφείο Τύπου.

Κλιμάκιο της Eurosport βρέθηκε στην Κύπρο προς ενημέρωση και έγκριση της διαδρομής. Οι υπεύθυνοι του θεσμού δήλωσαν άκρως ευχαριστημένοι με την ως τώρα πρόοδο και τη διαδρομή ενώ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την οργανωτική επιτροπή. Και φέτος θα διεξαχθεί η Super Special Stage στους δρόμους της Λευκωσίας, κάτι που θα προσφέρει και πάλι άπλετο θέαμα τους φίλους του αθλήματος. Ο αγώνας θα διαθέτει μεικτή επιφάνεια (χώμα και άσφαλτο), κάτι το οποίο είχε ξεκινήσει από την Κύπρο το 2009. Διαγωνιζόμενοι από Ευρώπη και Μέση Ανατολή θα βρίσκονται στην Κύπρο για να διαγωνιστούν με τους Κύπριους αθλητές για την κατάκτηση του Ράλι Κύπρος 2019.

Ήδη το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι του 2019 βρίσκεται σε εξέλιξη με τους τέσσερις πρώτους αγώνες να έχουν διεξαχθεί. Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται ο Πολωνός Lukasz Habaj με 94 βαθμούς ενώ στους 83 βρίσκεται ο πρωταθλητής και νικητής του Ράλι Κύπρος το 2016 Alexey Lukyanuk. Ο Βρετανός Chris Ingram συμπληρώνει την πρώτη τριάδα στη βαθμολογία με 70 βαθμούς. Όπως είναι ήδη γνωστό ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας ακολουθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και συμμετείχε στους τρεις από τους τέσσερις αγώνες που έχουν διεξαχθεί. Ήδη βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατηγορίας ERC1 Junior. Όσον αφορά το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής, ο πολυπρωταθλητής και πολυνίκης του Εθνικού μας αγώνας κατάφερε να κερδίσει και τους δύο αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα και να προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών.

FIA European Rally Championship 2019
21-23 Μαρτίου Rally Azores
2-5 Μαΐου Rally Islas Canarias
24-26 Μαΐου Rally Liepaja
28-30 Ιουνίου Rally Poland
19-21 Ιουλίου Rally Di Roma Capitale
16-18 Αυγούστου Barum Czech Rally
27-29 Σεπτεμβρίου Cyprus Rally
8-10 Νοεμβρίου Rally Hungary