ERC Rally Di Roma Capitale 2018: Ο Lukyanuk παρέμεινε σε τροχιά τίτλου – 14ος ο Γαλαταριώτης

Ο Alexey Lukyanuk κατάφερε να αντέξει στην πίεση από τον δις πρωταθλητή Ευρώπης Giandomenico Basso καταφέρνοντας να κερδίσει τον αγώνα Rally Di Roma Capitale 2018, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την τρίτη νίκη τη φετινή χρονιά. Αυτό το αποτέλεσμα τον κρατά σε τροχιά τίτλου, καθώς απομένουν τρείς αγώνες για να ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά.

Ο Basso την Κυριακή κυνήγησε μέχρι τέλους τον Lukyanuk καταφέρνοντας να μειώσει από τα 15 δευτερόλεπτα στα 6 μέχρι το μέσο της μέρας, χωρίς όμως να καταφέρει να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα, αφού η ακύρωση της μεγαλύτερης ειδικής του αγώνα του στέρησε αγωνιστικά χιλιόμετρα τα οποία ίσως θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί.

Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Grzegorz Grzyb. Ο Πολωνός κράτησε πίσω του τους Kreim και Maghalaesε ξασφαλίζοντας μια ονειρική τρίτη θέση, η οποία ήταν πέρα από τις προσδοκίες του. Ο 10 φορές πρωταθλητής Ιταλίας Paolo Andreucci πίεσε ασφυκτικά τον Grzyb μειώνοντας τη μεταξύ τους απόσταση στα δυο δευτερόλεπτα όμως αποχώρησε από τον αγώνα μετά από έξοδο.

Τέταρτος ολοκλήρωσε ο Fabian Kreim ο οποίος αναδείχθηκε νικητής και στην κατηγορία ERC Junior U28. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Γερμανού οδηγού στην κατηγορία, η οποία του απέφερε πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια. Κύριος στόχος του νεαρού ήταν να κινηθεί την τελευταία μέρα χωρίς ρίσκα ούτως ώστε να φτάσει στον τερματισμό.

Κάτι περισσότερο ικανοποιημένος είναι ο Bruno Maghalaes, ο οποίος τερμάτισε στην πέμπτη θέση γενικής. Κινήθηκε πολύ πιο καλά την τελευταία μέρα όμως δεν μπόρεσε να έχει την πρόοδο που θα ήθελε, καθώς ακυρώθηκε όπως προαναφέραμε το ένα από τα δυο περάσματα από τη μεγαλύτερη ειδική του αγώνα.

Πολύ καλή απόδοση είχε ο Kris Ingram την Κυριακή καταφέρνοντας να κερδίσει τη 13η ειδική διαδρομή. Ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος 50.9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Juuso Nordgren καταφέρνοντας να καλύψει τη μεταξύ τους απόσταση και να τερματίσει έκτος.

Ο Juuso Nordgren έμεινε τελικά έβδομος, όγδοος ολοκλήρωσε ο Fredrik Åhlin και την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Marco Pollara και Orhan Avcioǧlu

Οι πρωταθλητές μας Γαλαταριώτης-Ιωάννου κατάφεραν να τερματίσουν στη 14ηθέση γενικής. Αυτός ήταν ο πρώτος τους ασφάλτινος αγώνας και περισσότερο τον χρησιμοποίησαν για εξοικείωση. Την Κυριακή κινήθηκαν σε πιο σταθερό ρυθμό αποφεύγοντας τα πολλά σπιναρίσματα που είχαν το Σάββατο. Ο αγώνας γενικά τους άρεσε όμως η έλλειψη εμπειρίας δεν τους επέτρεψε να κινηθούν όσο οι ίδιοι θα ήθελαν.

Στην κατηγορία ERC2 νικητής αναδείχθηκε ο Tibor Érdi Jr, στις κατηγορίες ERC3 και ERC Junior U27 o Mārtiņš Sesks και στην ERC Junior U28 ο Fabian Kreim. Τέλος την κατηγορία ERC Ladies κέρδισε η Catie Mannings.

Ο επόμενος αγώνας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι το Barum Czech Rally Zlin, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 24 μέχρι τις 26 Αυγούστου.