ERC Rally Di Roma Capitale – Πρώτη Μέρα Πρώτοι και Αλάνθαστοι οι Lukyanuk Alexey / Eremeev Dmitry

Ξεκίνησε και επίσημα η δράση του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι ERC, με τον πρώτο αγώνα μετά την πανδημία Covid19, το Rally Di Roma Capitale.

Ο αγώνας ξεκίνησε με δράματα απο την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή αφού το ατύχημα ενός απο τα μεγάλα φαβορί του αγώνα, του πληρώματος των Crugnola Andrea/ Ometto Pietro Elia, είχε σαν αποτέλεσμα την διακοπή της ειδικής διαδρομής. Μετά απο αρκετή καθυστέρηση ολοκληρώθηκε η πρώτη ειδική του αγώνα με το Ρωσσικό πλήρωμα των Alexey Lukyanuk/Dmitry Eremeev να γράφουν τον ταχύτερο χρόνο (07:59.1) παρά το γεγονός ότι βρήκαν δύσκολη την ειδική στα αρχικά της στάδια με κρύα ελαστικά και δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό προσπαθώντας να μην καταπονήσουν ελαστικά και φρένα. Στη δεύτερη θέση 5,9 δευτερόλεπτα πίσω βρίσκουμε το Ιρλανδικό πλήρωμα των Craig Breen/ Paul Nagle οι οποίο σε δηλώσεις τους ανάφεραν ότι πήγαιναν τέρμα το γκάζι, ήταν ευχαριστημένοι απο το αγωνιστικό και ότι απολάμβαναν τον αγώνα. Τρίτος ολοκλήρωσε με την μικρή διαφορά των 0,01 χιλιοστών το πρώτο Ιταλικό πλήρωμα των Giandomenico Basso/ Lorenzo Granai, οι οποίοι αν και τα πήγαν καλά βρήκαν δύσκολη την ειδική διαδρομή.

Στην κατηγορία ERC 1 Junior και στην τέταρτη θέση γενικής τερμάτισε το πλήρωμα απο την Ρουμανία Simone Tempestini/Sergiu Itu, οι οποίοι παραπονέθηκαν για την μεγάλη καθυστέρηση και ότι ήταν εντελώς λανθασμένο που ξεκίνησαν την ειδική με κρύα ελαστικα. Στην κατηγορία ERC 3 Junior, τον ταχύτερο χρόνο έγραψε το πλήρωμα απο την Εσθονία Ken Torn/ Kauri Pannas. Τέλος στην κατηγορία ERC και Abarth ταχύτερος χρόνος για τους Πολωνούς Dariusz Poloński/Łukasz Sitek. Δεν ολοκλήρωσαν την ειδική διαδρομή οι Crugnola Andrea/ Ometto Pietro Elia αλλά και οι Fuentes Sergio/Peña Alain πάλιν λόγω ατυχήματος, οι Rådström Dennis/Johansson Johan και Cais Erik / Žáková Jindřiška με πρόβλημα στην ανάρτηση.

Δεύτερη ειδική διαδρομή και τα δράματα δεν σταματούν αφού ακόμη ένα ατύχημα, αυτή την  φορά για το πλήρωμα των Fourmaux Adrien/Jamoul Renaud ήρθε για να διακόψει την ειδική διαδρομή. Με την επανεκκίνηση και ολοκλήρωση της ειδικής οι Alexey Lukyanuk/ Dmitry Eremeev, έγραψαν ακόμη ένα ταχύτερο χρόνο (08:21.5), ξεκινώντας προσεκτικά στα αρχικά στάδια της ειδικής με κρύα ελαστικά, ενώ λίγο βρήκαν ένα καλό ρυθμό φτάνοντας μέχρι το τέλος της διαδρομής γρήγορα και ασφαλισμένα.  Δεύτερος ταχύτερος χρόνος, 1,6 δευτερόλεπτα πιο αργός, για το Ιταλικό πλήρωμα των Basso Giandomenico /Granai Lorenzo, οι οποίο ήταν σχερικά ευχαριστημένοι με πέρασμα τους. Τρίτος ταχύτερος χρόνος 8,5 δευτερόλεπτα πιο αργοί απο τους πρωτοπόρους και πρώτο στην κατηγορία ERC1 Junior ήταν το Ρουμάνικο πλήρωμα των Tempestini Simone/Itu Sergiu.

Σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι ήταν OK, δεν ήταν όμως ευχαριστημένοι απο την απόδοση τους αλλά προσπαθούσαν για το καλύτερο. Στην κατηγορία ERC3 και ERC3 Junior ταχύτερο χρόνο έγραψε το Ισπανικό πλήρωμα των Bassas Josep/Coronado Axel αν και ταλαιπωρήθηκαν στην πρώτη ειδική διαδρομή με σκασμένο ελαστικό. Στην κατηγορία ERC2 ταχύτεροι ήταν οι Τσέχοι Nešetřil Petr/Černoch Jiří, η οποίοι είχαν δυσκολευτεί στην πρώτη ειδική διαδρομή. Τέλος στην κατηγορία Abarth, ταχύτερος χρόνο πέτυχαν οι Mabellini Andrea/Arena Nicola, οι οποίοι προσπαθούσαν “να τα βρουν” με το Abarth. Την ειδική δεν ολοκλήρωσαν όπως αναφέραμε πιο πάνω οι Fourmaux Adrien/Jamoul Renaud μετά απο ατύχημα αλλά και οι Poloński Dariusz/Sitek Łukasz με τεχνικό πρόβλημα στο Turbo και Almeida Pedro/Magalhães Hugo.

Στην τελευταία ειδική διαδρομή για να συμπληρωθεί το πρώτο πέρασμα απο τις σημερινές ειδικές οι Lukyanuk Alexey/Eremeev Dmitry έγραψαν και πάλι τον ταχύτερο χρόνο έχοντας φθείρει εντελών τα ελαστικά τους.  Δεύτερος ταχύτερος χρόνος 2,3 δευτερόλετα πιο πίσω και σε αυτή την ειδική διαδρομή απο τους Basso Giandomenico/Granai Lorenzo, οι οποίοι δεν προφύλαξαν προφυλάξουν τα ελαστικά τους. Τρίτοι ταχύτεροι σε αυτή την ειδική, 8,6 δευτερόλεπτα πιο αργοί αλλά και πρώτοι στην κατηγορία ERC1 Junior ολοκλήρωσαν οι Kreim Fabian / Christian Frank αν και αντιμετώπισαν πρόβλημα υπερθέρμανσης των ελαστικών τους.  Στην κατηγορία ERC3 και ERC3 Junior ταχύτεροι ήταν οι Ισπανοί Bassas Josep/Coronado Axel, οι οποίοι αν και ακόμη μαθαίνουν το αυτοκίνητο πάνε αρκετά καλά. Στην κατηγορία ERC2 ταχύτεροι ήταν οι Ιταλοί Melegari Zelindo/Bonato Corrado, αν και στην πρώτη ειδική αντιμετώπισαν πρώβλημα με ένα σκασμένο ελαστικό,σ την δεύτερη τα πήγαν καλήτερα γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στην τρίτη. Τέλος στην κατηγορία Abarth ταχύτεροι σε αυτή την ειδική το πλήρωμα των Mabellini Andrea/Arena Nicola. Δεν ολοκλήρωσαν την ειδική διαδρομή οι Hokkanen Miika/Suorsa Rami λόγω ατυχήματος και Devine Callum/Hoy Brian λόγω τεχνικού προβλήματος.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος απο τις ειδικές, στην πρώτη θέση ήταν οι Alexey Lukyanuk/Dmitry Eremeev έχοντας κερδίσει όλες τις ειδικές. Στη δεύτερη θέση ήταν οι Basso Giandomenico/Granai Lorenzo, έχοντας ένα τρίτο και δύο δεύτερους χρόνους. Τρίτη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία ERC1 οι Tempestini Simone/Itu Sergiu οι οποίοι έχουν σημειώσει ένα τρίτο και δύο τέταρτους χρόνους. Στην κατηγορία ERC3 και ERC3 Junior στην πρώτη θέση βρίσκουμε το πλήρωμα απο την Εσθονία των Torn Ken/Pannas Kauri έχοντας ένα ταχύτερο χρόνο, ένα δεύτερο ταχύτερο και ένα τρίτο. Στην κατηγορία ERC2 και ο ταχύτερος χρόνος που έγραψε το Ιταλικό πλήρωμα των Melegari Zelindo/Bonato Corrado, τους ανέβασε και στην πρώτη θέση στην κατηγορία τους έχοντας σημειώσει και ένα δεύτερο και τρίτο ταχύτερο χρόνο. Στην κατηγορία Abarth πρώτη θέση για τους Ιταλούς Mabellini Andrea/Arena Nicola.

Η τέταρτη ειδική διαδρομή ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω των ατυχημάτων και της προσωρινής διακοπής στις πρώτες δύο ειδικές διαδρομές. Οι Lukyanuk Alexey/Eremeev Dmitry συνέχισαν το τέμπο τους κερδίζοντας ακόμα μια ειδική διαδρομή. Δεύτερος ταχύτερος χρόνος 2,6 δευτερόλεπτα σημείωσαν οι Breen Craig / Nagle Paul, οι οποίοι δήλωσαν ότι πήγαιναν τέρμα γκάζι. Τον τρίτο ταχύτερο χρονο 6,7 πίσω απο τον πρωτοπότο και τον καλήύερο στην κατηγορία ERC1 Juniorσημείωσαν οι Solberg Oliver/Johnston Aaron. Το πλήρωμα δεν πίεσε στο όριο αφού είχε πληροφορίες για χώμα και πέτρες μέσα στις ειδικές. Στην κατηγοράι ERC3 και ERC3 Junior πρώτο χρόνο πέτυχαν οι  Torn Ken/Pannas Kauri. Στην κατηγορία ERC2 πρώτο χρόνο έγραψαν οι Melegari Zelindo/Bonato Corrado και στο Abarth Cup οι  Mabellini Andrea/Arena Nicola.  Την ειδική διαδρομή δεν ολοκλήρωσαν οι Somaschini Rachele/Zanchetta Giulia και Herczig Norbert / Ferencz Ramón μετά απο ατύχημα.

Στην πέμπτη ειδική διαδρομή της μέρας, επαναλαμβανόμενη όπως και η προηγούμενη, οι Lukyanuk Alexey/Eremeev Dmitry συνέχισαν το βιολί τους κερδίζοντας ξανά. Σε δηλώσεις τους ανάφεραν ότι οδήγησαν αρκετα τεχνικά χωρίς περιττά ρίσκα με λογικό ρυθμό και σαφώς ήταν χαρούμενοι με το αποτέλεσμα. Ο Δεύτερος ταχύτερος χρόνος ήταν για τους Solberg Oliver/Johnston Aaron, οι οποίοι σιγά σιγά εύρισκαν ρυθμό παρά το γεγονός ότι βρήκαν την συγκεκριμένη ειδική πιο δύσκολη απο την προηγούμενη. Κατάφεραν επίσης να γράψουν και τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία ERC1 Junior.  Τον τρίτο καλύτερο χρόνο έγραψαν οι Basso Giandomenico/Granai Lorenzo οι οποίοι βρήκαν την ειδική καλύτερη απο την προηγούμενη. Στην κατηγορία ERC3 και ERC3 Junior ταχύτερος χρόνος για τους Bassas Josep/Coronado Axel, ενώ στην ERC2 και Abarth Cup ταχύτερους χρόνους έγραψαν οι Mabellini Andrea/Arena Nicola.  Δεν ολοκλήρωσαν την ειδική διαδρομή οι   Pollara Marco/Messina Maurizio μετά απο τεχνικό πρόβλημα.

Στην τελευταία ειδική διαδρομή για την μέρα οι Lukyanuk Alexey/Eremeev Dmitry έκαναν το απολύτο, χωρίς μάλιστα να πιέσουν, ευχαριστώντας την ομάδα τους για την καλή δουλειά που έκαναν με το αγωνιστικό. Δεύτερος ταχύτερος χρόνος γενικής και πρώτος στην κατηγορία ERC1 Junior για τους Solberg Oliver/Johnston Aaron οι οποίοι ανέβασαν ρυθμούς στο δεύτερο πέρασμα απο τις ειδικές. Τρίτος ταχύτερος χρόνος απο τους Kreim Fabian/Christian Frank. Στην κατηγορία ERC3 και ERC3 Junior πρώτο χρόνο πέτυχαν οι Antunes Pedro/Alves Pedro, οι οποίοι πέτυχαν το καλύτερο αποτέλεσμα για την μέρα. Στην κατηγορία ERC2 και Abarth Cup είχαμ την επικράτηση των Melegari Zelindo/Bonato Corrado και Mabellini Andrea/Arena Nicola αντίστοιχα.  Την ειδική διαδρομή δεν ολοκλήρωσαν οι Cuesta Sergio/Lopez Alejandro μετά απο τεχνικό πρόβλημα και οι Scattolon Giacomo/Nobili Matteo, όταν το αγωνιστικό τους πήρε φωτιά.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας και κερδίζοντας όλες τις σημερινές ειδικές διαδρομές, πρώτο φιγουράρει το πλήρωμα των Lukyanuk Alexey/Eremeev Dmitry. Στη δεύτερη θέση 34,1 δευτερόλεπτα πιο πίσω βρίσκουμε τους  Basso Giandomenico/Granai Lorenzo οι οποίοι δεν πίεσαν κατά την διάρκεια του δεύτερου περάσματος. Στην τρίτη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία ERC1 Junior, είναι οι των Solberg Oliver/Johnston Aaron οι οποίο με μια επίθεση διαρκείας στο δευτερο πέρασμα ανέβηκαν μέχρι και την τρίτη θέση γενικής. Στην τέταρτη θέση γενικής και δεύτερους στην κατηγορία ERC1 Junior βρίσκουμε το πλήρωμα των Tempestini Simone/Itu Sergiu, οι οποίοι έχασαν πολύτιμο χρόνο στην 4η και 5η ειδική διαδρομή ως αποτέλεσμα να χάσουν την θέση που είχαν.

Στην επόμενη θέση γενικής και τρίτους στην κατηγορία ERC1 Juniorβρίσκουμε τους Kreim Fabian/Christian Frank οι οποίοι τα πήγαν αρκετά καλά ανα εξαιρέσουμε την πρώτη ειδική διαδρομή της μέρας. Στην 6η θέση γενικής βρίσκουμε το πλήρωμα των Breen Craig/Nagle Paul, οι οποίοι τα πήγαν αρκετα καλά μόνο στην 1η και 4η ειδική διαδρομή (ουσιαστικά την ίδια και στα δύο περάσματα). Στην κατηγορία ERC3 και ERC3 Junior πρώτη θεση για τους Torn Ken/Pannas Kauri, στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τους Antunes Pedro/Alves Pedro και την τριάδα συμπλήρωσαν οι Bassas Josep/Coronado Axel. Στην κατηγορία ERC2, πρώτη θέση για τους Melegari Zelindo/Bonato Corrado, δεύτερη και Τρίτη θέση στους πρώτους και δεύτερους στο Abarth Cup  Mabellini Andrea/Arena Nicola και Gobbin Roberto/Cervi Alessandro.

Ο αγώνας συνεχίζεται αύριο με την διεξαγωγή 9 ειδικών διαδρομών οι οποίες θα επαναληθφούν τρεις φορές.