DMEC – Αυστρία: Ο Shanahan επικράτησε του Πρωταθλητή Wiecek

Ο Ιρλανδός οδηγός Conor Shanahan πήρε την εκδίκηση στον τελικό από τον περσινό πρωταθλητή Piotr Wiecek για την ήττα του στον τελευταίο περσινό αγώνα στην Αυστρία, καθώς επικράτησε του Πολωνού κατακτώντας την πρώτη θέση στον 2ο Γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Drift Masters 2022 (DMEC) στο PS Racing Center του Greinbach.

Η πορεία του Shanahan προς την πρώτη θέση του βάθρου ήταν γεμάτη με δύσκολες μάχες καθ’ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς βρήκε απέναντι του στου 8 τον πρωταθλητή 2018 & 2019 DMEC James Deane, πριν αποκλείσει τον πρωταθλητή του 2017 Adam Zalewski για την θέση του στον τελικό απέναντι στον περσινό πρωταθλητή και πρωτοπόρο και του πρωταθλήματος Piotr Wiecek, σε μια επανάληψη του γύρου  του περσινού αγώνα στην Αυστρία.

Εκστασιασμένος με την επιστροφή του στην κορυφή του βάθρου, ο Shanahan είπε: «Είμαι χαρούμενος που πήρα τη νίκη εδώ στον 2ο γύρο του Drift Masters. Ήταν μια απίστευτη πρόκληση αλλά και μια κουραστική μέρα, τελικά ανέβηκα στην πρώτη θέση στο βάθρο και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που απέκλεισα μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στο drift για να φτάσω στη νίκη. Είναι υπέροχο, νιώθω ότι είμαι πίσω σε φόρμα και νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι ο αγώνας για το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει για τα καλά. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και θα συνεχίσω να τα δίνω όλα για το υπόλοιπο της σεζόν καθώς εγώ και η ομάδα μου στρέφουμε τώρα την προσοχή μας στη Σουηδία σε 2 εβδομάδες».

Ο Wiecek, ο οποίος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου, είχε επίσης να πει τα εξής μετά ένα απίστευτο τελικό με τον Shanahan: «Ήταν ένα απίστευτο Σαββατοκύριακο για μένα και ένα από τα πιο δύσκολα που μπορώ να θυμηθώ. Η ομάδα μου και εγώ ξοδέψαμε τόσο πολύ χρόνο προσαρμόζοντας το αγωνιστικό και παρόλα αυτά δεν μπορούσαμε να το κάνουμε τέλειο για τον τελικό, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να φτάσω μέχρι εκεί και να πάρω τη δεύτερη θέση. Πριν από τη χθεσινή περίοδο των προκριματικών δεν πίστευα ότι θα ήταν δυνατό, γι’ αυτό θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα και τους χορηγούς μου χωρίς τους οποίους αυτό δεν θα ήταν δυνατό».

Τρίτος τερμάτισε τελικά ο Adam Zalewsk. Είχε σταθερή απόδοση σε όλο το Σαββατοκύριακο και στη μάχη για την τελευταία θέση του βάθρου με τον Arne Kvia φάνηκε τυχερός καθώς ο Νορβηγός αντιμετώπισε πρόβλημα με το throttle και έτσι δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης.

Με 2 γύρους της σεζόν να έχουν ολοκληρωθεί, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Drift Masters 2022 στρέφει τώρα βλέμμα του στον 3ογύρο στο Drivecenter Arena AB της Σουηδίας σε λιγότερο από 2 εβδομάδες, την 1η και 2η Ιουλίου.

Με την ολοκλήρωση του 2ου η βαθμολογία του πρωταθλήματος έχει ως εξής:

1.Piotr Wiecek – 191 Pts.

2.Conor Shanahan – 159 Pts.

3.James Deane – 127 Pts.

4.Jack Shanahan – 124 Pts.

5.Tor Arne Kvia – 107 Pts.