Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross 2021/2022: Άξιος πρωταθλητής ο Χρύσανθος Γεωργίου

Η ολοκλήρωση του ένατου και τελευταίου αγώνα  για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross βρήκε άξιο πρωταθλητή τον Χρύσανθο Γεωργίου.

Το μεγάλο φινάλε όπου κρίθηκαν οι τίτλοι σε όλες τις κατηγορίες διεξήχθη στην πίστα Αμμοχώστου την Κυριακή 19 Ιουνίου, με διοργανωτή τη Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου και τον αγώνα να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Οι κόποι μιας ολόκληρης αγωνιστικής σεζόν ανταμείφθηκαν και οι αναβάτες που πρωταγωνίστησαν στο πρωτάθλημα το χάρηκαν δεόντως. Οι χαμένοι συνεχάρησαν τους νικητές και πλέον μετά τις καλοκαιρινές διακοπές θα επιδιώξουν να επανέλθουν δριμύτεροι.

ΜΧ 1 – Κέρασε σαμπάνια ο Apache

Ο Χρύσανθος Γεωργίου ήταν αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αγωνιστικής σεζόν 2021-2022. Όντας ο πιο σταθερός αναβάτης στην κατηγορία ΜΧ1, είχε συνέπεια στα αποτελέσματα καθώς κέρδισε τους οκτώ από τους εννέα αγώνες και δίκαια πανηγύρισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στον αγώνα της Αμμοχώστου και μπροστά στο δικό του κοινό ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Με την έναρξη του πρώτου σκέλους πήρε κεφάλι στον αγώνα και χωρίς να κινδυνεύσει είδε πρώτος την καρό σημαία.

 

Ο Χρίστος Τσαγγαράς έκανε ακόμα ένα σταθερό αγώνα τερματίζοντας δεύτερος, με τον Μαρίνο Ζηντήλη να παίρνει ακόμα μια θέση στο βάθρο. Τέταρτος τερμάτισε ο Βασίλης Μόσχος.

Η εκκίνηση του δεύτερου σκέλους είχε την υπογραφή του Τσαγγαρά. Έκανε μια εκρηκτική εκκίνηση και έφυγε μπροστά, ανοίγοντας μάλιστα διαφορά από τους υπόλοιπους.

Ο Γεωργίου από τη δεύτερη θέση με υπομονή και επιμονή μείωνε σταδιακά τη διαφορά. Στα μέσα περίπου του σκέλους έφτασε τον Τσαγγαρά, τον πέρασε και από κει και πέρα άνοιξε τη διαφορά αντικρύζοντας ξανά πρώτος την καρό σημαία, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη των πανηγυρισμών.

Ο Τσαγγαράς τερμάτισε στη δεύτερη θέση και ο Ζηντήλης για ακόμα μια φορά τερμάτισε τρίτος, αφήνοντας τον Μόσχο στην τέταρτη θέση.

Με τερματισμούς 1-1 ο Χρύσανθος Γεωργίου εξασφάλισε τον τίτλο στη μεγάλη κατηγορία. Ο Χρίστος Τσαγγαράς με τερματισμούς 2-2 ολοκλήρωσε δεύτερος στον αγώνα αλλά και στη γενική κατάταξη, με τον Μαρίνο Ζηντήλη να τερματίζει και στα δυο σκέλη τρίτος και να επισφραγίζει την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη.

Η σταθερή πορεία στη σεζόν για τον Βασίλη Μόσχο τον επιβράβευσε με την τέταρτη θέση στον αγώνα αλλά και στην γενική κατάταξη.

«Ήταν μια πολύ ανταγωνιστική σεζόν», ανέφερε ο Χρύσανθος Γεωργίου και πρόσθεσε, «Στην αρχή οι μάχες ήταν με τον TheoUrbas ο οποίος όμως τραυματίστηκε. Στη συνέχεια κύριος μου αντίπαλος ήταν ο Χρίστος Τσαγγαράς. Κατάφερα να κερδίσω οκτώ από τους εννέα αγώνες και έχασα μόνο ένα σκέλος όπου ήμουν δεύτερος. Γενικά ήταν μια ωραία σεζόν με αρκετό ανταγωνισμό και ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς. Κέρδισα ακόμα ένα πρωτάθλημα και στόχος μου είναι να είμαι καλύτερος σε κάθε αγώνα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μου, στους φίλους μου και στην οικογένεια μου γιατί χωρίς αυτούς δε θα ήμουν εδώ τώρα».

ΜΧ 2 – Ακόμα ένας τίτλος για τον Άριστο Γεωργίου

Πιο εύκολα από ότι θα περίμενε και ο ίδιος ο Άριστος Γεωργίου εξελίχθηκε η φετινή σεζόν για τον ίδιο. Ξεκίνησε μετρώντας το απόλυτο και τα δεδομένα απλοποιήθηκαν μετά τον πέμπτο αγώνα όταν και ο κύριος του αντίπαλος, ο Χρίστος Κημήτρη, τραυματίστηκε και έμεινε εκτός διεκδίκησης.

Ο Γεωργίου στον τελευταίο αγώνα ήταν και πάλι ασυναγώνιστος και εύκολα κέρδισε ακόμα δυο σκέλη, κατακτώντας ακόμα ένα πρωτάθλημα.

Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Παντελής Αντωνίου, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και στη δεύτερη του συμμετοχή στην κατηγορία ήταν πολύ ανταγωνιστικός και τερμάτισε στη δεύτερη θέση και στα δυο σκέλη.

Το ενδιαφέρον όμως ήταν στραμμένο στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης γενικής στην ΜΧ2 όπου δυο αναβάτες ήταν στη μάχη. Ο Αριστόδημος Έλληνας με αντίπαλο τον Κωνσταντίνο Θεοδώρου έδωσαν την τελευταία μάχη με νικητή τον πρώτο, καθώς και στα δυο σκέλη ήταν τρίτος και ο Θεοδώρου τέταρτος.

Με δυο πέμπτες θέσεις, ο Χρίστος Δημητρίου τερμάτισε πέμπτος στον αγώνα.

Στη γενική κατάταξη ο Άριστος Γεωργίου είναι ο πρωταθλητής για τη σεζόν 2021-2022, με τον Αριστόδημο Έλληνα στην παρθενική του εμφάνιση στην κατηγορία να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, αποτέλεσμα που τον αφήνει πλήρως ικανοποιημένο.

 

Ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου τερμάτισε στην τρίτη θέση γενικής, με τους Χρίστο Δημητρίου, Χρίστο Κημήτρη και Γιώργο Παουλή να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

«Σχετικά η χρονιά μου φέτος στην κατηγορία ήταν εύκολη αφού μετά και τον τραυματισμό του Χρίστου Κημήτρη όπου ήταν ο κυριότερος μου αντίπαλος τα δεδομένα για μένα απλοποιήθηκαν. Συνεχίζω και τη νέα σεζόν στην κατηγορία ΜΧ2 όπου θα αγωνιστώ με διαφορετική μοτοσυκλέτα, μια FANTIC 250 και θα προσπαθήσω να έχω αποτελέσματα επιπέδου ΜΧ 1. Πέραν από το τοπικό πρωτάθλημα, έχω κληθεί ξανά στην Εθνική ομάδα όπου θα αγωνιστούμε είτε στην Ελλάδα είτε στην Βουλγαρία», ανέφερε ο πρωταθλητής Άριστος Γεωργίου.

ΜΧ ΟΡΕΝ – Πρώτος τίτλος καριέρας για τον Dominic – Παρθενική νίκη για τον Pieter Brink

Εκπληκτικός ήταν ο Dominic Κολοκάσης στην κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ. Έχοντας ψηλά στάνταρ απόδοσης, έκανε ένα νικηφόρο σερί μέχρι και τον έβδομο αγώνα όπου έχασε μόνο ένα σκέλος και ουσιαστικά κλείδωσε τον τίτλο πριν από το μεγάλο φινάλε.

Στον αγώνα της Αμμοχώστου έλαμνε το άστρο του Pieter Brink. Ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος αναβάτης που προέρχεται από τη Νότια Αφρική, ξεκίνησε στο πρωτάθλημα από τον τέταρτο αγώνα. Σε κάθε αγωνιστική αναμέτρηση έδειχνε να εγκλιματίζεται με τα νέα για αυτόν δεδομένα ανεβαίνοντας αγωνιστικά.

Στο φινάλε της σεζόν ήταν και πάλι πολύ ανταγωνιστικός και με δυο δεύτερες θέσεις σε ισάριθμα σκέλη πέτυχε την παρθενική του νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Mustafa Dersev με μια πέμπτη θέση και μία νίκη ολοκλήρωσε δεύτερος στον αγώνα, με τον Πέτρο Θεοφάνους να συμπληρώνει την τελευταία θέση στο βάθρο. Νικητής στο πρώτο σκέλος αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Σκούρου.

Ο Dominic Κολοκάσης οδήγησε συντηρητικά χωρίς να ρισκάρει σε κανένα σημείο του αγώνα τερματίζοντας έκτος, με τους Βρυώνη Βλασίου και Χρίστο Καΐκκη να πλασάρονται στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Ο Κωνσταντίνος Σκούρου έμεινε στην έβδομη θέση.

Μετά και το τέλος του αγώνα, ο Dominic Κολοκάσης πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο στην αγωνιστική του καριέρα, ο οποίος ήρθε με σχετική ευκολία. Ο Πέτρος Θεοφάνους εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη και ο Βρυώνης Βλασίου στην τρίτη.

Χρίστος Καΐκκης, Mustafa Dersev και Pieter Brink συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

MX3 OVER – Ασταμάτητος ο Μαρίνος Τσαγγαράς

Για ακόμα μια σεζόν ο Μαρίνος Τσαγγαράς στην κατηγορία MX3 OVER ήταν ασταμάτητος. Ο “αιώνιος” πρωταθλητής τα κατάφερε και σε αυτό το πρωτάθλημα παρόλο που ο ανταγωνισμός αυξήθηκε κατακόρυφα με τη συμμετοχή του πολυπρωταθλητή Σάββα Σάββα, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη αξία σε αυτό τον τίτλο.

Ο Μαρίνος Τσαγγαράς δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει κανένα να του χαλάσει τη γιορτή.  Στο τελευταίο κεφάλαιο του φετινού πρωταθλήματος παρά το γεγονός ότι στο πρώτο σκέλος πιέστηκε από τον Σάββα, εντούτοις είχε και πάλι τον τρόπο να ανταπεξέλθει και να κερδίσει τα δυο τελευταία σκέλη του πρωταθλήματος.

«Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη καθώς είχα να αντιμετωπίσω τον Σάββα Σάββα, ένα σκληρό και πολύ καλό αντίπαλο. Επίσης ο Γιώργος Σιδερένιος ήταν και πάλι σταθερός και επίσης αρκετά ανταγωνιστικός και έτσι η χρονιά δεν ήταν καθόλου εύκολη. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου, με στήριξαν και πίστεψαν σε εμένα με αποτέλεσμα να καταφέρω να τερματίσω πρώτος και στον τελευταίο αγώνα αλλά και στο πρωτάθλημα».

 

Ο Σάββα έκανε την προσπάθεια του όμως μετά που έχασε την επαφή με την κορυφή στον έβδομο αγώνα μετά από μηχανικό πρόβλημα, το κίνητρο του ίσως δεν ήταν τόσο δυνατό για να παλέψει για τη νίκη, μένοντας έτσι στη δεύτερη θέση σε σκέλη και αγώνα.

Πάντα σταθερός, ο Γιώργος Σιδερένιος τερμάτισε τέταρτος και τρίτος στα δυο σκέλη ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου. Τέταρτος γενικής ολοκλήρωσε ο Ζανέτος Κουμάση, πέμπτος ο Γιώργος Νικολάου και έκτος ο Εύανδρος Καμέρης.

 

Στη γενική κατάταξη ο Μαρίνος Τσαγγαράς φιγουράρει πρώτος όντας ο πρωταθλητής. Ο Σάββας Σάββα τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα και περιμένουμε να τον δούμε πιο ανταγωνιστικό στη νέα σεζόν.

Τρίτος ολοκλήρωσε ο Γιώργος Σιδερένιος ο οποίος παραμένει σταθερή αξία στους αγώνες. Στην τέταρτη θέση γενικής τερμάτισε ο Εύανδρος Καμέρης, πέμπτος ο Χριστόδουλος Στασή και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, παρά το γεγονός ότι οι δυο τελευταίοι δεν αγωνίστηκαν στον τελευταίο αγώνα.

ΜΧ 85 – Ο τίτλος στον Χρίστο Κλεόπα

Ασυναγώνιστος ήταν ο Χρίστος Κλεόπα στο φετινό μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Πέτυχε το απόλυτο σε όσους αγώνες έτρεξε η κατηγορία και δίκαια κατάκτησε τον τίτλο.

Ο Χριστόφορος Κάρυος ολοκλήρωσε δεύτερος σε σκέλη και αγώνα και την τριάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Νέστωρος με δυο τρίτες θέσεις.

Στη γενική κατάταξη ο Χρίστος Κλεόπα είναι ο πρωταθλητής της σεζόν 2022-2022. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χριστόφορος Κάρυος, τρίτος ο Χρίστος Δημητρίου και τέταρτος ο Γιώργος Νέστωρος.

ΜΧ 65 – Πρωτάθλημα για τον Θεόφιλο Ελμοχάμετ

Συναρπαστικές μάχες έγιναν κατά τη διάρκεια της σεζόν στην κατηγορία ΜΧ 65. Οι νεαροί αναβάτες τα έδωσαν όλα αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Θεόφιλος Ελμοχάμετ ο οποίος μέτρησε νίκες και βάθρα σε όλους τους αγώνες, γεγονός που του έδωσε τον τίτλο.

Ο Ελμοχάμετ ήταν ο μεγάλος νικητής στον αγώνα της Αμμοχώστου όπου κέρδισε και τα δυο σκέλη. Σαφώς ανεβασμένος ο Λοΐζος Καμέρης τερμάτισε και στα δυο σκέλη δεύτερος αλλά και στον αγώνα, με τον Γιώργο Δημητρίου (Χρίστου) να ανεβαίνει στο τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου, με δυο τρίτες θέσεις. Ο Σπύρος Ζηντήλης ολοκλήρωσε τέταρτος με δυο τέταρτες θέσεις.

Ο Θεόφιλος Ελμοχάμετ είναι λοιπόν ο νέος πρωταθλητής της κατηγορίας, με τον Λοΐζο Καμέρη να ολοκληρώνει δεύτερος στην γενική κατάταξη εκμεταλλευόμενος και τη μη συμμετοχή του Γιώργου Δημητρίου (Μάριου), ο οποίος οπισθοχώρησε τρίτος.

Τέταρτος ανέβηκε ο Σπύρος Ζηντήλης, στην πέμπτη θέση είναι ο Γιώργος Δημητρίου (Χρίστου), έκτος ο Λούκας Σοφοκλέους, ο οποίος επίσης δεν αγωνίστηκε, έβδομος ο Βασίλης Βασιλείου και όγδοος ο Grigori Lesman.

MX OPEN FREE – Πρωταθλητής ο Barani με φώτο φίνις!!!

Συναρπαστική εξέλιξη είχε η κατηγορία MX OPEN FREE όπου ο τίτλος κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο μέτρο. Erim Barani και Μάριος Παύλου πήγαν στον τελευταίο αγώνα, με τον Παύλου να έχει πλεονέκτημα τεσσάρων βαθμών και τον Barani να θέλει νίκη και στα δυο σκέλη για να ανατρέψει τα δεδομένα.

 

Στο πρώτο σκέλος ο Παύλου ήταν αυτός που προηγήθηκε στον αγώνα με τον Barani να ακολουθεί. Λίγο πριν το τέλος ο Baraniέκανε την κίνηση και πέρασε πρώτος, κέρδισε το σκέλος και πλέον η αγωνία πήγε στο κατακόρυφο.

Ο Παύλου έμεινε δεύτερος και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Παύλου.

Στο δεύτερο και καθοριστικό σκέλος το σκηνικό ήταν το ίδιο με το πρώτο. Ο Μάριος Παύλου ήταν αυτός που προηγήθηκε και κρατούσε τη νίκη μέχρι και το τελευταίο μέτρο. Στη γραμμή τερματισμού ο Barani κατάφερε να περάσει πρώτος και να πάρει μια νίκη που ισοδυναμούσε σε τίτλο.

Ο Μάριος Παύλου ολοκλήρωσε δεύτερος και ο Παναγιώτης Παύλου τερμάτισε ξανά τρίτος.

Ο Erim Barani με δυο νίκες είναι ο νικητής του αγώνα, με τερματισμούς 2-2 ο Μάριος Παύλου ολοκλήρωσε δεύτερος, τρίτος με τερματισμούς 3-3 τερμάτισε ο Παναγιώτης Παύλου, ενώ στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Αδάμος Κουρούσης με τερματισμούς 7-4. Πέτρος Παφίτης και Ανδρέας Ποταμός συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Στην βαθμολογία, ο Erim Barani με τη νίκη του είναι πρώτος γενικής, δεύτερος έμεινε ο Μάριος Παύλου και τρίτος είναι ο Παναγιώτης Παύλου.

Ο Ανδρέας Ποταμού πέρασε τέταρτος, πέμπτος είναι ο AdamDoroszkiewcz και την εξάδα συμπληρώνει ο Πέτρος Παφίτης.

MX VETERAN – Νικητής ο Ανδρέας Μιχαήλ Πρωταθλητής ο Αρτέμης Καρατσιόλης

Τον τίτλο στην κατηγορία εξασφάλισε ο Αρτέμης Καρατσιόλης. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας δεν είχε εύκολο έργο καθώς μια πτώση στο πρώτο σκέλος του επέφερε τραυματισμό, όμως έσφιξε τα δίκτια και κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα.

Η νίκη πήγε στον Ανδρέα Μιχαήλ ο οποίος κέρδισε το πρώτο σκέλος και τερμάτισε δεύτερος στο δεύτερο. Ο Καρατσιόλης έστω και τραυματίας πλασαρίστηκε δεύτερος, γενικής με νίκη στο δεύτερο σκέλος, με τον Gordon Melvin να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Γιαννάκης Γιάγκου και Κώστας Ευθυμίου ολοκλήρωσαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Στην γενική κατάταξη ο Αρτέμης Καρατςιόλης είναι όπως αναφέραμε στην πρώτη θέση, δεύτερος είναι ο Ανδρέας Μιχαήλ και τρίτος ο Κώστας Ευθυμίου. Gordon Melvin και Γιαννάκης Γιάγκου είναι στην τέταρτη και πέμπτη αντίστοιχα και έκτος ο Ανδρέας Ανδρέου.

Ακόμα μια αγωνιστική σεζόν έφτασε στο τέλος. Παρόλο που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, ειδικότερα στην κατηγορία ΜΧ1, εντούτοις δεν εξελίχθηκε όπως όλοι θα περίμεναν.

Παρόλα αυτά, ο Χρύσανθος Γεωργίου παρέμεινε συγκεντρωμένος στο στόχο, κέρδισε το πρωτάθλημα και είναι ο αναβάτης που όλοι πρέπει να κερδίσουν την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο.