Από νίκη σε νίκη ο αναβάτης της Monster Energy Fabio Quartararo

Συνεχόμενες νίκες μετρά ο αναβάτης της Monster Energy Fabio Quartararo με αποτέλεσμα να έχει κτίσει μια σημαντική διαφορά από του υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου. Η τρίτη του νίκη τον διατηρεί άνετα στην πρωτοπορία με μια διαφορά 34 βαθμών από το δεύτερο Aleix Espargaro, ενώ έγινε ο πρώτος αναβάτης από το 2012, όσο τρελό και αν ακούγεται, που κερδίζει στο Sachsenring μετά από τον Marc Marquez που ήταν μόνιμος νικητής εκεί από τότε.

Η δουλειά του Γάλλου αναβάτη της Monster Energy έγινε ακόμη πιο εύκολη ύστερα από το ατύχημα του αναβάτη της Ducati, Francesco Bagnaia, την 10η θέση του Enea Bastianini και την τέταρτη θέση του Aleix Espargaro στην Γερμανία. Ο Quartararo ήταν επιθετικός στην εκκίνηση και πέρασε στα φρένα της πρώτης στροφής τον poleman Bagnaia, έχοντας ο ίδιος εκκινήσει δεύτερος. Ο αναβάτης της Yamaha  ξεκίνησε με το μεσαίο ελαστικό  την στιγμή που ο Bagnaia διάλεξε το σκληρό στην ζεστή άσφαλτο των 50 βαθμών κελσίου.

Ο Bagnaia προσπάθησε να παλέψει για την πρωτοπορία και πάλι αλλά δεν τα κατάφερε, μέχρι που μια έξοδος σηματοδότησε και την τέταρτη εγκατάλειψη του στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και δεύτερη συνεχόμενη. Η απόσταση του από τον πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα έχει φτάσει πλέον τους 91 βαθμούς κάνοντας ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για το φετινό τίτλο.

Το ατύχημα του Bagnaia έφερε τον Zarco στη δεύτερη θέση, ο οποίος προηγουμένως είχε περάσει τον Aleix Espargaro. Ο Quartararo μπροστά ήταν αλάνθαστος σε αυτό το σημείο του αγώνα, όπου ξεκίνησε η μάχη για την τελευταία θέση του βάθρου.

Ο Αυστραλός Jack Miller, ύστερα από ποινή που πήρε στο FP3 για ατύχημα υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας, ανέκαμψε στον αγώνα. Πίσω από τον τρίτο Aleix Espargaro αρχικά βρέθηκε ο Maverick Vinales που ανέβηκε από ένατος στην τέταρτη θέση, και κυνηγούσε το πρώτο του βάθρο για την Aprilia. Ωστόσο πίσω του ερχόταν ο Miller, ο οποίος πίεζε και εν τέλει πήρε την θέση. Αντίθετα ο Vinales αναγκάστηκε να πάει στα pits μετά από βλάβη στις αναρτήσεις της μοτοσυκλέτας του. Πιο μπροστά, ένα λάθος του Espargaro στον γύρο 23 από 26 έδωσε στον Miller την τελευταία θέση στο βάθρο. Πίσω από τον τέταρτο Espargargo τερμάτισαν οι Marini, Martin, Binder, Di Giannantonio, Oliveira και ο Enea Bastianini. Ο επόμενος γύρος για το πρωτάθλημα θα γίνει στο Assen της Ολλανδίας στις 25-26 Ιουνίου.

Τελική Κατάταξη

1 Fabio Quartararo                  Yamaha
2 Johann Zarco                       Ducati              +4.939
3 Jack Miller                            Ducati              +8.372
4 Aleix Espargaro                    Aprilia              +9.113
5 Luca Marini                          Ducati              +11.679
6 Jorge Martin                         Ducati              +13.164
7 Brad Binder                          KTM                +15.405
8 Fabio Di Giannantonio         Ducati              +15.851
9 Miguel Oliveira                     KTM                +19.740
10 Enea Bastianini                  Ducati              +21.611