Σταυροβούνι Rally Sprint: Μεγαλειώδης νίκη για τον Γιάννο Ιωαννίδη

Ο τρίτος γύρος του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Ταχύτητας by Naga Pay αποτελεί πλέον παρελθόν και τα βιβλία της ιστορίας αναγράφουν νικητή τον Γιάννο Ιωαννίδη.

Το Σταυροβούνι Rally Sprint διοργάνωσε η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού και ο αγώνας τελούσε υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Οι 33 συμμετοχές προϊδέαζαν μεγάλες μάχες αφού η διαδρομή στους πλείστους ήταν γνωστή από προηγούμενους αγώνες, γεγονός που τους επέτρεψε να κινηθούν στο όριο χαρίζοντας απίστευτες μάχες οι οποίες κυριολεκτικά κρίθηκαν στα δέκατα του δευτερολέπτου.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας SHOCKS LAB Γιώργος Πολυκάρπου (Mitsubishi Lancer Evo III) έψαχνε την τρίτη διαδοχική νίκη στο θεσμό για να αποσπαστεί περαιτέρω στη βαθμολογία όμως σε αυτό τον αγώνα ο ανταγωνισμός αποδείχθηκε σκληρός.

Ο επίδοξος πρωταθλητής ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή όπου ακόμα τρείς οδηγοί, οι Γιάννος Ιωαννίδης (Mitsubishi Lancer Evo VII), Πέτρος Πέτρου (Mitsubishilancer Evo IX) και Ηλίας Πιερή (Mitsubishi Lancer Evo VI)   ολοκλήρωσαν στο ίδιο δευτερόλεπτο.

Στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή τα δεδομένα άλλαξαν άρδην καθώς ο Γιάννος Ιωαννίδης οδήγησε στο όριο και με το 0:01:24.08 πήρε μια μεγαλειώδη νίκη απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους.

Ο Πέτρος Πέτρου στο μπάκετ του Mitsubishi Lancer Evo IX βρήκε την αξιοπιστία που έψαχνε και ξεδίπλωσε τις οδηγικές του αρετές. Βελτιώνοντας τον προσωπικό του χρόνο στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή (0:01:25.18) κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση γενικής, εξέλιξη που τον άφησε πλήρως ικανοποιημένος μετά από αρκετό καιρό, ενώ έδειξε ότι παραμένει πολύ ανταγωνιστικός.

Στο 01:25 μαζί με τον Πέτρου τερμάτισαν ακόμα τέσσερις!! οδηγοί, ενδεικτικό το πόσο μεγάλος ήταν ο ανταγωνισμός στον αγώνα.

Πέντε δέκατα πιο αργός από τον Πέτρου ήταν ο Ευαγόρας Κούλουρος (Mitsubishi Lancer Evo III) ο οποίος πήρε ένα άκρως θετικό αποτέλεσμα μετά την ατυχία του προηγούμενου αγώνα. Με την τρίτη θέση μείωσε λίγο τη διαφορά από τον Πολυκάρπου, γεγονός που του αναπτερώνει το ηθικό για τη συνέχεια.

Ο περσινός πρωταθλητής παραλίγο να έγραφε ίδιο χρόνο με τον Κούλουρο, όμως ένα μικρό λάθος τον άφησε μόλις ένα εκατοστό πίσω από τον αντίπαλο του και έτσι συμβιβάστηκε με την τέταρτη θέση, μαζεύοντας παράλληλα τους βαθμούς της νίκης στην κατηγορία RCS2.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Ηλίας Πιερή με το Mitsubishi Lancer Evo VI. Ο Πιερή ήταν επίσης ανταγωνιστικός όμως στις λεπτομέρειες έμεινε ένα δέκατο πίσω από τον Πολυκάρπου, ολοκληρώνοντας παράλληλα στη δεύτερη θέση της κατηγορίας RCS 2.

Ο Κυριάκος Ιωαννίδης έτρεξε σε αυτό τον αγώνα με το MitsubishiLancer Evo IX και τερμάτισε στην έκτη θέση. Προσέφερε όπως πάντα αρκετό θέαμα κερδίζοντας παράλληλα και την κατηγορία RC2.

Έβδομος γενικής και δεύτερος στην RC 2 τερμάτισε ο Δημήτρης Πιερή (Mitsubishi Lancer Evo Χ) ακολουθούμενος στην όγδοη θέση από τον Μάριο Παναγιώτου (Mitsubishi Lancer Evo IX.

Ο Πάμπος Λαός σε μια από τις σπάνιες πλέον εμφανίσεις του πίσω από το τιμόνι του γερασμένου Mitsubishi GALANT VR4 κατάφερε να τερματίσει στην ένατη θέση, με τον Σταύρο Αντωνίου (MitsubishiLancer Evo X) να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Μάχες που έκριναν το νικητή στο δευτερόλεπτο είχαμε και στην δικηνητη κατηγορία. Ο Μιχάλης Διομήδους (Honda Civic) με καλύτερο χρόνο το 0:01:30.48 στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή ήταν ο μεγάλος νικητής αφήνοντας δεύτερους τους Παναγιώτη και Ανδρέα Ξενοφώντος (Honda Civic) οι οποίοι είχαν καλύτερο χρόνο το 0:01:31.00, επίσης στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή. Το πλήρωμα παράλληλα πήρε τη νίκη στην κατηγορία RC 4.

Στη δεύτερη θέση της RC 4 τερμάτισαν οι Chris Ανδρέου/Κωνσταντίνος Σιάλος με Peugeot 208 Rally4.

 

Στην κατηγορία RCS 3 νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Παρέλλης (OPEL CORSA) ο οποίος είχε άξιο αντίπαλο για ακόμα μια φορά τον GEPA MECHANICAL INSTALATIONS Μιχάλη Σοφοκλέους (VW GOLF).

Οι δυο τους με τη μεταξύ τους μονομαχία χάρισαν ανεπανάληπτες στιγμές στους θεατές τερματίζοντας στο ίδιο δευτερόλεπτο. Ο Σοφοκλέους πήρε τη νίκη στην κατηγορία RCS 1, ενώ πολύ κοντά στους δυο με τερματισμό επίσης στο ίδιο δευτερόλεπτο ήταν ο Σωκράτης Παπαναστασίου (SEAT Ibiza) ο οποίος συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση στην RCS 1.

Στην ίδια κατηγορία τερμάτισαν τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα οι Περικλής και Νικόλας Νικολαΐδης, με τον πατέρα να μοιράζεται το VW GOLF MK2 με τον υιό και στο τέλος να αναδεικνύεται νικητής στην ενδοοικογενειακή μονομαχία.

Ο Γιώργος Πικκής με το Ford Escort MK II τερμάτισε στην πέμπτη θέση της κατηγορία RCS 1.

Την κατηγορία RCL 1 κέρδισε εύκολα ο Άκης Έλληνας με Ford Fiesta DYTKO, αφήνοντας δεύτερους τους Λούη Παπαγεωργίου/Χρίστο Πάη με Mitsubishi Mirage DYTKO.

Οι υπόλοιποι τερματίσαντες στον αγώνα είναι ο Ιάκωβος Πενταράς (Mitsubishi Lancer Evo VI), που ολοκλήρωσε στη 12η θέση, Αχιλλέας Κούλουρος (Mitsubishi Lancer Evo III) που ήταν 14ος και Μάριος Παύλου (Mitsubishi Lancer Evo VII) που τερμάτισε στην 15η θέση.

 

Στην 16η θέση ολοκλήρωσε ο Κώστας Παύλου (Mitsubishi Lancer Evo VII), 17ος ο Λάμπρος Ιωαννίδης (Mitsubishi Lancer Evo VII) και  18οι οι Νίκος και Στέφανος Φρέγκου (Mitsubishi Lancer Evo VIII).

Ο Φώτης Ιωάννου (Subaru Impreza) τερμάτισε στην 27h θέση, ο Ρίκκος Παναγιώτου (Suzuki Vitara) που κέρδισε και την κατηγορία RCT 1 ολοκλήρωσε 28ος, ο Ευτύχιος Τρύφωνος (Toyota Yaris) ολοκλήρωσε 30ος και δεύτερος στην κατηγορία RCS 3 και ο Νίκος Μαραγκός (Mazda RX8) τερμάτισε 31ος.

Ο επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα ταχύτητας είναι τον Οκτώβριο και πιο συγκεκριμένα στις 2, με διοργανωτή το Σωματείο Αυτοκινήτου Αμμοχώστου.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.