F1 Monaco: Θρίαμβος για τον Ricciardo

Ο DanielRicciardoήταν ο νικητής του έκτου αγώνα της σεζόν ο οποίος πραγματοποιήθηκε στους στενούς δρόμους του πριγκιπάτου του Μονακό αλλά ο Αυστραλός δεν είχε εύκολο έργο στο δρόμο του για το πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στην αρχή τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά για τον οδηγό της Red Bull καθώς δεν είχε απειληθεί καθόλου παρά το γεγονός ότι η διαφορά του από τον Vetel δεν έδειχνε να μεγαλώνει.

Ωστόσο, στον 28ο γύρο αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με το υβριδικό σύνολο το οποίο σταμάτησε να αποδίδει την ισχύ του ηλεκτρικού κινητήρα με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να χρησιμοποιεί μόνο τις 6 από τις 8 σχέσεις στο κιβώτιό του προκειμένου να εκμεταλλεύεται καλύτερα την ισχύ του θερμικού κινητήρα.

Αυτό δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα η οποία δεν μπορούσε να τον τραβήξει για δεύτερο pit-stop όπως ήταν προγραμματισμένο. Έτσι, αποφάσισαν να πάνε μέχρι τέλους έχοντας κατά νου ότι το μονοθέσιό τους απέδιδε σημαντικά καλύτερα από των υπολοίπων στη συγκεκριμένη πίστα και αφ’ ετέρου ότι οι προσπεράσεις στο Μονακό είναι σχεδόν αδύνατες.

Βέβαια αυτό δε φαίνεται να απασχόλησε ιδιαίτερα τον Verstappen ο οποίος λόγω του ότι ξεκινούσε από την τελευταία θέση άρχισε ήδη από τους πρώτους γύρους να προσπερνά τους πιο αργούς συνδυασμούς με αποτέλεσμα μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να βρεθεί στη δεκάδα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι είχαμε μόλις τρεις εγκαταλείψεις και κανένα περιστατικό που να προκαλέσει την παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας με μόνη εξαίρεση τη σύγκρουση μεταξύ Lecrerc και Hartley στην έξοδο του τούνελ λόγω προβλήματος στα φρένα του πρώτου. Η μόνη άλλη εγκατάλειψη που σημειώθηκε ήταν εκείνη του Alonso ο οποίος σταμάτησε το μονοθέσιό του στη St. Devote λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Σε γενικές γραμμές ήταν ένας αγώνας όπου οι διαφορές, ιδιαίτερα μεταξύ των πρώτων συνδυασμών δεν άνοιγαν όμως κανένας δεν έδειχνε να έχει το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν για να προσπεράσει.

Έτσι, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Sebastian Vettel με τον Lewis Hamilton να συμπληρώνει το βάθρο. Πίσω τους στις θέσεις 4 και 5 τερμάτισαν οι Raikkonen και Bottas ενώ εντύπωση προκάλεσε τόσο η έκτη θέση του Ocon όσο και έβδομη θέση του Gasly.Hulkenberg, Verstappen και Sainz έκλεισαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Πηγή:motori.gr