Τι κρύβετε πίσω απο την απομάκρυνση του Meeke;

Ο παρουσιαστής του WRC All Live Julian Porter σχολιάζει για την απομάκρυνση του Kris Meeke απο την ομάδα της CITROËN και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC για το υπόλοιπο της χρονιάς.

“Η ανακοίνωση της Citroën ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ναι, ο Meeke δεν έτρεξε στον αγώνα της Πολωνίας την περσινή χρονιά μετά από μια σειρά ατυχημάτων, αλλά λίγοι στο serviceparkανέμεναν αυτή την εξέλιξη. Η αίσθηση μου είναι ότι η απόφαση δεν πάρθηκε μόνο απο τον επικεφαλή της ομάδας Pierre Budar. Νομίζω ότι μπορεί να προέρχεται από την ιεραρχία διαχείρισης της PSA.

Η δήλωση αναφέρεται σε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του Kris και Paul. Φυσικά, αυτός είναι ένας έγκυρος λόγος, αλλά αυτό το επιχείρημα ήταν επίσης σημαντικό μετά τα ατυχήματα τους την περασμένη χρονιά σε Αργεντινή και Σαρδηνία. Είναι ο μόνος λόγος, ή υπάρχει κάτι περισσότερο πίσω από αυτό;

Ένα πράγμα είναι σαφές. Ο Meeke ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην ομάδα και ο άνθρωπος που θα μπορούσε να φέρει αποτελέσματα. Είναι ο μόνος που κέρδισε αγώνα του WRC για το Citroën από το 2013 αλλά, όπως όλοι γνωρίζουμε είχε κάποιες δυσκολίες στην πορεία, με την κορύφωση να έρχεται με το ατύχημα στην Πορτογαλία το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα αντισταθμίζουν τις επιτυχίες; Δεν θα το υποστήριζα – αλλά εγώ δεν θα πληρώσω για τις επισκευές.

Λοιπόν, τι γίνεται τώρα για τον Βορειοιρλανδό; Πολλοί πιστεύουν ότι η καριέρα του στο WRC έχει τελειώσει. Αλλά έχει πέντε νίκες WRC, είναι ένας από τους ταχύτερους οδηγούς του πρωταθλήματος και θα εκπλαγώ αν μήνει χωρίς ομάδα την νέα χρονιά.

Για πολλούς οδηγούς ολοκληρόνονται φέτος τα συμβόλαια τους. Ο Sébastien Ogier μετακομίζει στην Citroën και αφήνει κενή θέση στη M-Sport; Ο Jari-Matti Latvala εγκαταλείπει την Toyota; Και τι αποφασίζει η Hyundai όσον αφορά τον τρίτο οδηγό της για το 2019;

Υπάρχουν πολλά πιθανά σενάρια και γνωρίζουμε ότι ο Tommy Mäkinen, επικεφαλής της Toyota Gazoo, είναι Funτου Meeke, αλλά θα έχει χώρο για αυτόν; OKris έχει δώσε τα διαπιστευτήρια αλλά στα 38, η ηλικία δεν είναι και ότι καλύτερο. Οι κατασκευαστές προτιμούν τους νεότερους οδηγούς ή αυτούς με εμπειρία για να κερδίσουν και να οδηγήσουν μια ομάδα;

Η Citroën θα πάει στην Ιταλία τον επόμενο μήνα με τους Craig Breen και Mads Østberg σαν τους δύο οδηγούς της. Υποψιάζομαι ότι ο Østberg θα δηλωθεί για τη Φινλανδία και παρά τις προηγούμενες αρνήσεις, θα περιμέναμε τώρα τον Sébastien Loeb να προσθέσει τη Γερμανία στο πρόγραμμά του καθώς και στην Ισπανία.

Ο Østberg μπορεί να γεμίσει το κενό στους άλλους αγώνες. Έχει εμπειρία από το αυτοκίνητο και τους αγώνες. Ο Stéphane Lefebvre τρέχει με το C3 R5, οπότε η Citroën μπορεί να τον κρατήσει στο WRC 2 και να κοιτάξει για να τον επαναφέρει στο κορυφαίο επίπεδο την νέα χρονιά. Ο κατάλογος των οδηγών τους σημαίνει ότι έχουν αρκετές εσσωτερικές επιλογές αυτή τη σεζόν χωρίς να ψάχνουν αλλού.

Είναι τόσες πολλές οι ερωτήσεις και λίγες απαντήσεις αυτή τη στιγμή. Ο Meeke δεν έχει κάνει κανένα δημόσιο σχόλιο εκτός από ένα postστα μέσας κοινωνικής δικτίωσης.

Έχει εργαστεί πάρα πολύ σκληρά για να εγκαταλείψει τώρα και έχει προχωρήσει περισσότερο από ότι πολλοί πίστευαν ότι είναι δυνατόν δεδομένης της έλλειψης πόρων αρχικά. Το πνεύμα του, τα έντονα σχόλια και η εντιμότητα του δεσμεύουν τους οπαδούς και το πρωτάθλημα θα ήταν φτωχότερο χωρίς αυτόν. Ελπίζω να επιστρέψει σύντομα ».