To WRC τίμησε την εβδομάδα Εθελοντισμού

Οι ομάδες του WRC, οι οδηγοί και οι επίσημοι της FIA βρέθηκαν στο Vodafone Rally DeP ortugal αναγνωρίζοντας την εισφορά των εθελοντών στο πρωτάθλημα σαν μέρος της εβδομάδας εθελοντισμού της FIA.

Η εκπρόσωπος ασφαλείας της FIA Michèle Mouton και ο rally director Yves Matton βρισκόταν στην πρώτη γραμμή τoyαγώνα, καθώς συνάντησαν συναδέλφους που εθελοντικά στον προσωπικό τους χρόνο εργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι ο αγώνας θα μπορούσε να διεξαχθεί με ασφάλεια κατά τη διάρκεια των τεσσάρων του ημερών.

Ορισμένοι οδηγοί, επίσης αποτίμησαν φόρο τιμής στις εργασίες των βοηθών σε ειδικά βίντεο, περιγράφοντας την εμπειρία που έζησαν από την πρώτη φορά που χρειάστηκαν την βοήθειάς τους μετά από ατυχήματα.

Οι ίδιοι οι μη αμειβόμενοι εργαζόμενοι μίλησαν στην κάμερα, καθώς  ερωτήθηκαν μέσα στην ειδική απο το WRC+All Live – ενθαρρύνοντας περισσότερους συνανθρώπους τους να λάβουν μέρος σε τέτοιες εκδηλώσεις παγκόσμιου βεληνεκούς.

Στο τέλος του αγώνα, μια επιλογή από marshals προσκλήθηκαν στο βάθρο για να φωτογραφηθουν μαζί με τους τρεις πρώτους νικητές του αγώνα Thierry Neuville, Elfyn Evans και Teemu Suninen.

“Οι εθελοντές είναι οι αφανοίς ήρωες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, χωρίς αυτούς, απλά, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αγώνες”, δήλωσε ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt.

“Είναι σημαντικό για την FIAνα αναγνωρίσει τη ζωτική συμβολή τους και η ευκαιρία του Σαββατοκύριακου των Εθελοντών φέρνει στο επίκεντρο τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους στη διασφάλιση της ασφάλειας και της επιτυχίας των αγώνων σε όλο τον κόσμο”.