F1 Monaco – Προκριματικά: Ο Ricciardo στην pole

Ο Daniel Ricciardo κέρδισε την pole Position  στο Grand Prix του Μονακό μετά που ο ομόσταυλος του Max Verstappen, έχασε τα προκριματικά αφού είχε ατύχημα στα δοκιμαστικά και θα εκκινήσει τον αγώνα απο την τελευταία θέση.

Ο Ricciardo βρέθηκε στην πρώτη θέση στα δύο πρώτα στάδια των προκριματικών, με τον Verstappen να μην μπορεί να γράψει χρόνο χάρη στη ζημιά που υπέστη σε σύγκρουση στο δεύτερο μέρος, η οποία τον ανάγκασε σε αλλαγή του κιβωτίου ταχυτήτων, πριν γράψει χρόνο 1m10.810s στην πρώτη του προσπάθει στο Q3 παίρνοντας την πρώτη θέση.

Ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton, απείλησε τον Ricciardo για τον ταχύτερο πρώτο χρόνο στο πρώτο κομματι της πίστας, αλλά έχασε χρόνο αργότερα στον γύρο και κατέληξε τρίτος πίσω από τον οδηγό της Ferrari Sebastian Vettel.

Ο Ricciardo, εν τω μεταξύ, φαινόταν να βελτιώνεται, αλλά έχασε χρόνο στον τελικό κομμάτι και κατέληξε με χρόνο 0.036s πιο αργό από την πρώτη του προσπάθεια.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά στη Formula 1 που ο Ricciardo καταφέρνει να κατακτήσει polepositionκαι έρχεται δύο χρόνια μετά την πρώτη του στον ίδιο αγώνα.

Ο Kimi Raikkonen ήταν ο τέταρτος ταχύτερος, μόλις 0.034s πιο αργός από τον Hamilton, με τη δεύτερη Mercedes του Valtteri Bottas στην πέμπτη θέση.

Από τους διαγωνιζόμενους στο Q3, μόνο οι οδηγοί της Mercedes επιχείρησαν μια εναλλακτική στρατηγική χρησιμοποιώντας ελαστικά ultrasofts για τις πρώτες τους δοκιμές στο Q2.

Αλλά ούτε ο Hamilton ούτε ο Bottas ήταν αρκετά γρήγοροι και έπρεπε να τρέξουν και πάλι με hypersofts, που σημαίνει ότι οι κορυφαίοι 10 θα ξεκινήσουν τον αγώνα με την πιο μαλακή γόμα της Pirelli.

Ο Esteban Ocon θα ξεκινήσει απο την έκτη θέση, ενώ πίσω του θα βρίσκονται οι Fernando Alonso με McLaren, ο Carlos Sainz της Renault, ο Sergio Perez της Force India και ο οδηγός Toro Rosso, Pierre Gasly.

Ο τελευταίος γύρος του Nico Hulkenberg στο Q2 δεν ήταν αρκετά καλός για να τον οδηγήσει στους 10 πρώτους, μένοντας ένα δέκατο πίσω από τον Gasly.