3o ΟΦΑ Trial Rally Sprint 2019: Γαλαταριώτης-Ιωάννου οι νικητές

Με νικητές τους περσινούς πρωταθλητές ράλι Γαλαταριώτη-Ιωάννου ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο το 3o ΟΦΑ Trial Rally Sprint, το οποίο διεξήχθη στην ειδική διαδρομή Καπουράς-Ασίνου με διοργανωτή τον Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου.


Το πλήρωμα της Petrolina ENI Racing Team, οδήγησε το Skoda Fabia R5 ταχύτατα και στις τρείς διελεύσεις από τη διαδρομή με φυσικό επακόλουθο τη νίκη. Συνδύασαν θέαμα και ουσία και έδειξαν έτοιμοι για την αρχή της σεζόν στους αγώνες ράλι, η οποία ξεκινά και επίσημα με το East Safari Rally το διήμερο 16-17 Φεβρουαρίου.


Μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής Σίμος Γαλαταριώτης ανέφερε, «Ολοκληρώσαμε το σημερινό αγώνα με επιτυχία. Στην ειδική η οποία επαναλήφθηκε τρείς φορές, όλα κύλισαν ομαλά. Κύριος στόχος ήταν να οδηγήσουμε ορισμένα αγωνιστικά χιλιόμετρα ούτως ώστε να εξοικειωθούμε με το αυτοκίνητο. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, το απολαύσαμε και θέλω επ΄ευκαιρίας να ευχαριστήσω τους διοργανωτές. Πλέον επικεντρωνόμαστε στον επόμενο αγώνα ο οποίος είναι το East Safari Rally, εναρκτήριος για το Παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι.»


Οι Γιώργος Παφίτης-Ανδρέας Τσιάκκας μετά από πολύ καλή εμφάνιση ανέβασαν το Mitsubishi Lancer EVO 9 στη δεύτερη θέση. Είχαν σταθερό ρυθμό κατά τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.


Εντυπωσίασε στους αγώνες ταχύτητας, εντυπωσίασε και στο Trial Rally Sprint. Ο λόγος βέβαια για τον Θωμά Θεοφάνους, ο οποίος με συνοδηγό τον Χρύσο Παντελή ήταν για ακόμα μια φορά απολαυστικός. Οδήγησαν γρήγορα το Peugeot 306 και κατάφεραν μετά από ωραίες μάχες με τους Τελεβάντο-Σταύρου να ολοκληρώσουν στην τρίτη θέση γενικής.


Οι τελευταίοι έχασαν τις δυο πρώτες διαδρομές από το πλήρωμα του Peugeot, ενώ πίεσαν πολύ στην τρίτη και τελευταία το Ford Fiesta R2 με σκοπό να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Παρά το γεγονός ότι ήταν ταχύτεροι, εντούτοις δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους διαφορά και περιορίστηκαν στην τέταρτη θέση.


Οι Χρίστος και Ανδρέας Μαννούρης (Citroen DS3 MAX) τερμάτισαν στην πέμπτη θέση, με τους Γιάγκου-Ευαγγέλου (Subaru Impreza) να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα. Αρκετά θεαματικοί ήταν οι Κωνσταντίνου-Ερωτοκρίτου, οι οποίοι με το Subaru Impreza τερμάτισαν έβδομοι, με τους Leo-Zoli να ολοκληρώνουν όγδοοι με το Suzuki Swift.


Από μηχανικά προβλήματα ταλαιπωρήθηκαν οι Τσουλόφτας-Χρυσοστόμου, Γιάννος και Χαράλαμπος Ιωάννου, Γιάγκου-Κυριάκου, Κυριάκου-Κόνιαλη και Χειλημίντρης-Ηλία με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσουν τον αγώνα.

Ο επόμενος αγώνας είναι την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου και πρόκειται για την πρεμιέρα στους αγώνες ταχύτητας, με διοργανωτή το Σωματείο Αυτοκινήτου Λάρνακας.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου