Rallye Monte-Carlo 2019 – Μέρα 3η: Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά

Η αγωνία είναι πλέον στο κατακόρυφο. Μετά και την ολοκλήρωση της τρίτη μέρας στον αγώνα του Monte-Carlo, κανένας από τους δυο διεκδικητές της νίκης δεν κατάφερε να αποκτήσει προβάδισμα νίκης και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά.


Ο Sebastien Ogier (Citroen C3) έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει πίσω του τον επιτιθέμενο Thierry Neuville (Hyundai i20). Ξεκίνησε τη μέρα με δυο δευτερόλεπτα διαφορά από τον Βέλγο και μετά από έξι ειδικές διαδρομές κατάφερε να διπλασιάσει το προβάδισμα του στα 4.3 δευτερόλεπτα.


Από την πλευρά του ο Neuville σημείωνε πανομοιότυπους χρόνους με τον Γάλλο, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω για να περάσει πρώτος. Η τελευταία ευκαιρία που έχει για να ανατρέψει τα δεδομένα είναι την Κυριακή στις τέσσερις εναπομείναντες ειδικές.


Στην τρίτη θέση πέρασε ο Sebastien Loeb (Hyundai i20). Ο Γάλλος είναι στη μάχη για την τελευταία θέση του βάθρου με τον Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) καθώς ο Φιλανδός είναι μόλις 3.2 δευτερόλεπτα πίσω του.
Και οι δυο όμως πρέπει να ανησυχούν καθώς ο πέμπτος Ott Tanak (Toyota Yaris) κέρδισε τις τέσσερις από τις έξι ειδικές της μέρας, μάζεψε τη διαφορά και πλησιάζει απειλητικά και τους δυο.


Στην 6η θέση, με μεγάλη διαφορά, συνεχίζει να βρίσκεται ο Kris Meeke, που στοχεύει σε βαθμούς στην αυριανή Power Stage. Ο Βρετανός οδηγός της Toyota συνέχισε σε γρήγορο ρυθμό και στις απογευματινές ειδικές.
Την δεκάδα συμπληρώνουν οι πρωτοπόροι του WRC2 Gus Greensmith, Yoann Bonatto, Stephane Sarrazin και Giuliaume De Mevius.

Απομένουν τέσσερις ειδικές για να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Οι διαφορές μεταξύ των πρωτοπόρων είναι μικρές και χρειάζονται εκτός από ταχύτητα και συγκέντρωση, γερά νεύρα, για να πετύχουν τον απόλυτο στόχο που δεν είναι άλλος από τη νίκη.


Αποτελέσματα 3ης Μέρας

1. Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) 2:38:30.0
2. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +4.3
3. Loeb / Elena (Hyundai i20 WRC) +1:58.7
4. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +2:01.0
5. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +2:16.0
6. Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +5:26.8
7. Greensmith / Edmondson (Ford Fiesta R5) +10:12.0
8. Bonato / Boulloud (Citroën C3 R5) +11:43.4