13ος αγώνας car crash

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και ώρα 10 το πρωί διεξάγεται στην περιοχή Αραδίππου πλησίον του γκαράζ Peugeot του Στέλιου Λαού ο 13ος αγώνας car crash.

Ο αγώνας ο οποίος είναι γνώστος στο κυπριακό κοινό με την ονομασία “Τουμπαρκές” αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:30 το πρωϊ και να ολοκληρωθεί γύρω στο μεσημέρι.

Δικαίωμα σημμετοχής έχουν αυτοκίνητα σαλούν, βενζινοκίνητα (1000 – 2000cc) όπως είναι από το εργοστάσιο και απαγορεύονται οι σωλήνες μπροστά και άλλα σιδερένια αντικείμενα επιπρόσθετα στο όχημα. Απαγορεύονται οχήματα 4×4 και αριστερότιμονα, όλα τα γυαλιά, φανάρια, καθίσματα πρέπει να αφαιρεθούν, τραβηχτείρες εάν υπάρχουν καθώς επίσης χάλια ουρανός. Πρέπει να τοποθετηθούν προστατευτικά στο μπροστινό μέρος όπου ήταν ο ανεμοθώρακας, ζώνες τεσσάρων σημείων και αγωνιστικό κάθισμα.

Ο οδηγός πρέπει να φέρει κράνος, κολάρο, στολή και αγωνιστικά γάντια, η πόρτα του οδηγού πρέπει να είναι χρώματος κόκκινο και να τοποθετηθεί  αγωνιστικο δίχτυ στο παράθυρο του οδηγού. Τα καπό μπροστά και πίσω να μπορούν να ανοίγουν τα τεχνικό έλεγχο.  Επιτρέπεται η μετακίνηση του ραδιατέρ και της μπαταρίας μέσα στο όχημα. Το κουβούκλιο και σφραγίδα για τις πόρτες είναι κατά την κρίση του οδηγού. Ο οδηγός πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης εν ισχύει. Η μετακίνηση του δοχείου καυσίμων επιτρέπεται μόνο όταν τηρηθουν οι  κανόνες ασφαλείας με την τοποθέτηση αγωνιστικού ντεπόζιτου καυσίμων αλλά και βαλβίδας ασφαλείας. Τοποθέτηση μεταλλικής πινακίδας σε σχήμα Δ χρώματος άσπρο σε διαστάσεις μήκος 40cm και πλάτος 30cm τοποθετημένη στο μέσο της οροφής του αυτοκινήτου.

Τώρα στους κανονισμούς του αγώνα, το αυτοκίνητο πρέπει να είναι εν κίνηση καθόλη τη διάρκεια.  Όταν το όχημα τίθεται εκτός λειτουργίας η ακινητοποιείται ο οδηγός δικαιούται σε διάρκεια 2 λεπτών μόνο να το θέσει σε λειτουργία διαφορετικά αποκλείεται από τον αγώνα. Απαγορεύεται η αναμονή και η στάση με ποινή αποκλεισμού αμέσως μετά τα 2 λεπτά. Απαγορεύεται η αντίθετη κατεύθυνση, η μετωπική σύγκρουση και το χτύπημα στην πόρτα του οδηγού (τιμωρείται με άμεσο αποκλεισμό). Οι οδηγοί που δεν τηρούν τους κανονισμούς και τις οδηγίες των Marshals αποκλείονται αμέσως. Η μη παραλαβή του αυτοκινήτου μετά το τέλος του αγώνα στοιχίζει 35 €. Οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά οδηγού πριν και μετά τον τεχνικό έλεγχο τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού. Οδηγός που εγκαταλείπει τον αγώνα αποσύρεται εκτός πίστας. Πριν την έναρξη του αγώνα και μετά από τις εντολές του αλυτάρχη θα γίνουν δύο αναγνωριστικοι γύροι, όταν παραμείνουν 3 η 2 αυτοκίνητα μέσα στην πίστα και δεν συγκρούονται μεταξύ τους τότε ο αλυτάρχης του αγώνα έχει το δικαίωμα να δώσει 5 λεπτά ή και πιο λίγο χρόνο για την λήξη του αγώνα. Τότε ο νικητής ορίζεται μετά από απόφαση της τριμελούς επιτροπής.

Με αυτά τα δεδομένα είναι μίας πρώτης τάξης ευκαιρεία να απολαύσεται ένα μοναδικό αγώνα ο οποίος θα σας προσφέρει πολύ δυνατές συγκρόυσεις. Για τον κόσμο που θα θέλει να παρακολουθήσει τον αγώνα, η προσβαση του είναι απο τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς προς Παραλίμνι Αγία Νάπα. Βγαίνοντας απο την πρώτη έξοδο προς Αβδελλερό στα δεξιά σας είναι η πίστα του αγώνα.  Εάν θέλετε να περάσετε μια όμορφη και διαφορετική Κυριακή δεν έχετε παρα να δώσετε το παρών σας στον αγώνα, εμείς θα είμαστε εκεί….

Η είσοδος στον αγώνα είναι ελεύθερη, όμως όποιος επιθυμεί μπορεί να εισφέρει στο Σύνδεσμο Βασούλα Ελευθερίου ο οποίος είναι στην Αραδίππου.