Πρώτος αγώνας 4X4 TRIAL CHAMPIONSHIP 2017 BY j.kalivitis 4×4 ltd: Νικητής ο Αδάμος Δημητρίου

O πρώτος αγώνας της χρονιάς για το πρωτάθλημα 4X4 TRIAL CHAMPIONSHIP 2017 BY j.kalivitis 4×4 ltd διεξήχθη την Κυριακή 26 Μαρτίου στην περιοχή Κελία της επαρχίας Λάρνακας. Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα θεαματικό αγώνα και σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο σχεδιασμός της διαδρομής η οποία περιλάμβανε ψηλές ταχύτητες, άλμα, πέρασμα από νερό και κλειστές φουρκέτες.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είχαμε την επικράτηση του Αδάμου Δημητρίου, ο οποίος έγραψε στο δεύτερο του χρονομετρημένο πέρασμα ένα απλησίαστο χρόνο από τον οποιοδήποτε κατακτώντας πανάξια την νίκη.  Στην δεύτερη θέση γενικής τερμάτισαν οι νικητές των δύο προηγούμενων αγώνων, τα αδέλφια Νικόλας και Στάθης Ευσταθίου. Το πλήρωμα έγραψε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια και τον βελτίωσαν στην δεύτερη χωρίς όμως να καταφέρουν να πλησιάσουν τον χρόνο του Αδάμου Δημητρίου, μένοντας τελικά στην δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε το πλήρωμα Λάμπρος Ιωανίδης και Ηλίας Πιερή, οι οποίοι αν και στην πρώτη τους χρονομετρημένη προσπάθεια έγραψαν τον ταχύτερο χρόνο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη μένοντας στην 3η θέση γενικής.

Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε το πλήρωμα των Σπύρου Δρουσιώτη και Αντώνη Μαρασινού και στην πέμπτη θέση γενικής τερμάτισε ο πάντα εντυπωσιακός Κούλλης Ιωαννίδης “Pepsi”.

Στην επόμενη θέση στην γενική κατάταξη και πρώτο στην κατηγορία S2 είχαμε τον Σώτο Τρικομήτη ο οποίος έδειξε ότι αν και είχε απουσία από τους αγώνες, είναι πάντα ένας ανταγωνιστικός οδηγός. Στην έβδομη θέση γενικής τερμάτισαν οι Σπύρος Σπύρου και Φίλιππος Φιλίππου ακολουθούμενοι από το πλήρωμα των Κύπρου Αραούζου και Αντρέα Παπαχαραλάμπους οι οποίοι κατέκτησαν και την δεύτερη θέση στην κατηγορία S2. Στην τελευταία θέση τερμάτισε το πλήρωμα των Αντώνη Αντωνίου και Στέλιου Ζαχαρίου οι οποίοι κατέκτησαν και την τρίτη θέση στην κατηγορία S2. Μεγάλοι άτυχοι του αγώνα ήταν το πλήρωμα των Αντώνη Αντωνίου και Στέλιου Ζαχαρίου οι οποίοι τραυμάτισαν το αγωνιστικό στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή μετά το πέρασμα από το νερόλακκο. Δεν κατέστη δυνατό να το επιδιορθώσουν και έτσι δεν επιχείρησαν δεύτερο χρονομετρημένο πέρασμα.

Κατά την διάρκεια του διαλείμματος μεταξύ της πρώτης και δεύτερης χρονομετρημένης διαδρομής είχαμε την βράβευση του Roman Starikovich από το ΚΟΦΑ για την εξαιρετική του παρουσία και τερματισμό στο Rally DAKAR, σαν η μοναδική συμμετοχή από την Κύπρο. Μία ενέργεια την οποία οφείλουμε να επικροτήσουμε.

Σε δηλώσεις τους τα μέλη του Κυπριακού Ομίλου Φίλων Αυτοκινήτου ανάφεραν “Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια στους νικητές και όλους τους διαγωνιζόμενους που έλαβαν μέρος στον πρώτο αγώνα J.KALIVITHS 4X4 2017 στα Κελια. Επίσης ευχαριστούμε την εταιρία J.KALIVITHS 4X4 που είναι ο μέγας χορηγός και τις εταιρίες G.T.K A.TRIKOMITIS, PETROLINA, ALFA PIZZA,ARAOYZOS TYRES. Q8 OILS και BUFFALO 4χ4. Θερμές ευχαριστίες και στους χορηγούς επικοινωνίας 7sportTV και Capital TV. Ευχαριστούμε τον Ντίνο Ανδρέου που μας φιλοξένησε στον χώρο του και διοργανώσαμε τον αγώνα και τέλος ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που ήταν στην ομάδα των Marshal, τον φίλο Στέλιο που ήταν υπεύθυνος στα χρονόμετρα, την κοινότητα Κελιών που μας φιλοξένησε και σε όλον τον κόσμο που ήταν παρόν και απόλαυσε τους θεαματικούς οδηγούς μας.

Κλείνοντας οφείλουμε να συγχαρούμε και εμείς τους πρωτεύσαντες αθλητές αλλά και τον ΚΟΦΑ για την άρτια του διοργάνωση και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο αγώνα, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 23 Απριλίου στην Πάφο.

KOFA Final Results

Κείμενο/Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοντογιώργης S&MPICS