Motogp Qatar: Λίρα εκατό

Με τον καιρό να δημιουργεί προβλήματα, ο πρώτος αγώνας της χρονιάς υπήρξε επεισοδιακός πριν ακόμα ξεκινήσει. Η βροχή που άρχισε να πέφτει λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση δημιούργησε χάος και οδήγησε τους οργανωτές στο να καθυστερήσουν την εκκίνηση κατά σαρανταπέντε λεπτά. Ωστόσο η συνέχεια αντάμειψε όλους όσοι περίμεναν με αγωνία να δουν πλούσιο θέαμα. Με την εκκίνηση ένας Γάλλος ρούκι από το πουθενά, ο Johann Zarco με Yamaha, κέρδισε τις εντυπώσεις και έκανε όλους τους φανατικούς θεατές να παραμιλούν. Πέρασε με ευκολία στην πρώτη θέση και άρχισε με δαιμονιώδη ρυθμό να απομακρύνεται. Ήταν τόσο γρήγορος ο ρυθμός του που η πτώση του σχεδόν φάνηκε φυσιολογική.

 

Μετά την πτώση του Zarco, ο Dovizioso ήταν αυτός που εντυπωσίασε με τη δυναμικότητα του. Πάλεψε στα ίσια με τον Vinales για την πρώτη θέση, προσπάθησε πάρα πολύ, δεν ρίσκαρε και πρόσεχε το μαλακό του λάστιχο για το τέλος του αγώνα. Ο Vinales με Yamaha φάνηκε πιο δυνατός και μυαλωμένος αν και πήρε μερικά ρίσκα σε ριψοκίνδυνες προσπεράσεις επί του Dovizioso.

Έκανε την τελευταία προσπέραση δυο γυρους πριν το τέλος καταφέρνοντας να μείνει μπροστά μέχρι το τέλος,με τον Dovizioso να περιορίζετε στη δεύτερη θέση.

Ο Valentino Rossi με Yamaha ήταν μια αποκάλυψη. Σιωπηλά και προσεκτικά από την 10η θέση σκαρφάλωσε μέχρι την τρίτη και έμεινε εκεί τους δέκα τελευταίους γύρους. Αν και ήταν σε απόσταση βολής από τους δυο πρώτους εντούτοις δεν μπόρεσε να κάνει την κίνηση που θα τον ανέβαζε πιο ψηλά στην κατάταξη.

Οι Marquez και Pedrosa με Honda, έδειξαν πως δεν έχουν την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσουν, ενώ εντυπωσίασε ο Aleix Espargaro με Αprilia. Oι Scott Redding με Ducati, Jack Miller με Honda, Alex Rins με Suzuki και Jonas Folger με Yamaha συμπλήρωσαν την δεκάδα. Απογοήτευσε ο Lorenzo που τερμάτισε 12ος καθώς δεν έδειξε να μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα του αγώνα.