Ξανά στο Ράλλυ Σαφάρι Κένυας ο Ιορδάνης Σερδερίδης!

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης επιστρέφει έπειτα από ένα χρόνο στο Ράλλυ Σαφάρι Κένυας, στον πιο δύσκολο, ίσως, αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ο Έλληνας οδηγός θα έχει στα χέρια του ένα Ford Puma Rally1 της M-Sport και συνοδηγό τον νεαρό, αλλά έμπειρο Γάλλο Andy Malfoy, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε περισσότερους από 100 αγώνες στην καριέρα του.

Αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή του Σερδερίδη στην Κένυα, έπειτα από το 2022, χρονιά στην οποία είχε πετύχει το καλύτερό του αποτέλεσμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ: «Το Ράλλυ Σαφάρι Κένυας είναι ένας μαγευτικός αγώνας και αποτελεί μια πραγματική πρόκληση για κάθε οδηγό. Πέρυσι είχαμε καταφέρει να ξεπεράσουμε τις ουκ ολίγες δυσκολίες του και να τερματίσουμε στην έβδομη θέση της κατάταξης και αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε και φέτος», ήταν τα λόγια του οδηγού.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης πραγματοποίησε τις καθιερωμένες αναγνωρίσεις πριν τον αγώνα και δήλωσε αναφορικά με την κατάσταση των ειδικών διαδρομών: «Θα χαρακτήριζα τις διαδρομές σκληρές και πιο δύσκολες από τις περσινές, καθώς σε αρκετά σημεία υπάρχουν πολλές πέτρες που μπορούν να οδηγήσουν σε κάποιο κλατάρισμα. Στον αγώνα, προβλέπονται καταιγίδες και αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα δυσκολέψει την προσπάθειά μας, ωστόσο ευελπιστούμε όλα να κυλήσουν ομαλά», ήταν τα λόγια του, προσθέτοντας: «Πρέπει να οδηγήσουμε μυαλωμένα και με κατάλληλη στρατηγική, ώστε να μη χρειαστεί να κάνουμε χρήση του κανονισμού Superally»

Αναφορικά με το στόχο του στην Αφρικανική χώρα, δήλωσε: «Γνωρίζουμε πως ο αγώνας είναι αρκετά επίπονος σωματικά και έπειτα και από την περσινή μας εμπειρία, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Σκοπός μας είναι να κάνουμε όλα τα αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα, χωρίς προβλήματα και να τερματίσουμε ψηλά στην κατάταξη»

 Το Ράλλυ Σαφάρι Κένυας περιλαβάνει 19 ειδικές διαδρομές και 356 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Ξεκινάει την Πέμπτη το μεσημέρι με υπερειδική διαδρομή και τερματίζει την Κυριακή το μεσημέρι με τη διεξαγωγή της Power Stage.

Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο Ράλλυ Σαφάρι Κένυας μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans