Safari Rally Kenya: Πήρε την υπερειδική ο Tänak

Χιλιάδες ήταν οι φίλαθλοι που παρευρέθηκαν στα περίχωρα του Ναϊρόμπι για να παρακολουθήσουν την υπερειδική διαδρομή του Safari Rally Kenya, Kasarani, την οποία κέρδισε ο Ott Tänak

O οδηγός της M-Sport στην μήκους 4,84 χιλιομέτρων διαδρομή είχε τον ταχύτερο χρόνο, αφήνοντας δεύτερο με διαφορά 0,1 δευτερόλεπτα τον νικητή του 2021 Sébastien Ogier με το GR Yaris.

Με την δράση να ξεκινάει δυο ώρες βόρεια του Ναϊρόμπι αύριο, μέσα και γύρο από την Ναϊβάσα, είναι το Σάββατο όπου ο Tänak πιστεύει ότι το ράλι θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό.

Στην πρώτη τριάδα πλασαρίστηκε ο νικητής του 2022 Kalle Rovanperä, ο οποίος ήταν απλά ανακουφισμένος που κατάφερε να ολοκληρώσει την πρώτη ειδική του αγώνα, μετά από μια σχεδόν ίδια κούρσα που έκανε στην ίδια ειδική πριν από 12 μήνες.

Ο νικητής της Σαρδηνίας Thierry Neuville ήταν ο πρώτος από τα αυτοκίνητα της Hyundai Motorsport, ολοκληρώνοντας τέταρτος, με τον Elfyn Evans να τερματίζει πέμπτος. Ακολουθήσαν οι Esapekka Lappi και Taamoto Katsuta, οι οποίοι είχαν τις στιγμές τους στο χθεσινό shakedown.

Ο Dani Sordo αρχικά φάνηκε να έχει τον έβδομο χρόνο πριν του επιβληθεί ποινή 10 δευτερολέπτων για λάθος εκκίνηση, ρίχνοντας τον οδηγό της Hyundai στην 16η θέση. Αυτή η εξέλιξη ανέβασε τον Pierre-Louis Loubet μια θέση, ενώ ο Oliver Solberg στο μπάκετ ενός Skoda Fabia rally2, παρόλο που δεν κυνηγά βαθμούς για το WRC2, εντούτοις πλασαρίστηκε μπροστά από τον Jourdan Serderidis, με τον Έλληνα να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Η δράση της Παρασκευής ξεκινά στις 8 τοπική ώρα με έξι ειδικές να είναι στο πρόγραμμα της ημέρας. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η ειδική Kedong μήκους 30,62 χιλιομέτρων και είναι η πρώτη της Παρασκευής, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα.