Safari Rally Kenya – Μέρα 2η: Επιβλητικός ο Sébastien Ogier

Επιβλητικός ήταν ο Sébastien Ogier κατά τη σημερινή δεύτερη μέρα το Safari Rally Kenya όντας πολύ δυνατός ένατοί των αντιπάλων του.

Στην πρώτη μέρα πλήρους δράσης μετά από τις πρώτες έξι ειδικές της Παρασκευής απέκτησε διψήφιο προβάδισμα από τον ανταγωνισμό.

Μπορεί ένα πρόβλημα το πρωί με την υβριδική μονάδα να καθυστέρησε τον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, ωστόσο στο επαναληπτικό πέρασμα από τις ειδικές ρίσκαρε έχοντας μαζί του μόνο μια ρεζέρβα.

Αυτή η τακτική φαίνεται ότι επωφέλησε τον Γάλλο, ο οποίος ήταν ο ταχύτρος όλων κλείνοντας την μέρα 22,8 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Rovanperä, στο επιβλητικό μέχρι στιγμής 1-2-3 της Toyota.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος είχε υποστροφή στο δικό του GR Yaris ιδιαίτερα κατά το δεύτερο μισό της μέρας, καθώς ο Φινλανδός καθάριζε τον δρόμο ξεκινώντας πρώτος.

Ο ομόσταβλος του, Elfyn Evans, είναι τρίτος 20,7 πίσω από τον Rovanperä παρεχόμενος ότι κινήθηκε πολύ προσεκτικά. Ο Thierry Neuville ήταν ο κορυφαίος οδηγός της Hyundai σήμερα όμως ο Βέλγος αποσύρθηκε στην προτελευταία ειδική μετά που κατέστρεψε την μπροστά αριστερή ανάρτηση του i20N.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος στο Safari Esapekka Lappi, επίσης με i20 N, μετά την αποχώρηση του Neuville ανέβηκε στην τέταρτη θέση και είναι 10,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans μετά που πέρασε και τον Katsuta.

Ο Ιάπωνας έβαλε τα γάντια του μηχανικού μετά την τρίτη ειδική διαδρομή για να αντικαταστήσει έναν κατεστραμμένο βραχίονα τιμονιού στο GR Yaris.Ο Katsuta είναι πέμπτος και νοιώθει την πίεση από τον Dani Sordo που απέχει μόλις 9 δευτερόλεπτα.

Οι οδηγοί της M-Sport Ott Tänak και Pierre-Louis Loubet είχαν μια δύσκολη μέρα. Και οι δυο έχασαν χρόνο και είναι στην έβδομη και όγδοη θέση γενικής. Μοναδική θετική εξέλιξη σήμερα για την ομάδα ήταν ο Grégoire Munster ο οποίος προηγείται στην κατηγορία WRC2, με τον Kajetan Kajetanowicz να είναι ιδεύτερος.

Οι δρόμοι βορειότερα γύρο από την λίμνη Elmenteita είναι στο πρόγραμμα του Σαββάτου, μια μέρα η οποία αποτελείται από 150,88 αγωνιστικά χιλιόμετρα και είναι η μεγαλύτερη του αγώνα. Αποτελέσματα Παρασκευής

1. Ogier 1hr 14min 38.7sec
2. Rovanperä +22.8sec
3. Evans +43.5sec
4. Lappi +54.0sec
5. Katsuta +1min 19.4sec
6. Sordo +1min 28.4sec