Η Prodrive ετοιμάζει το νέο Renault Megane για το World Rally Cross 2018

Η Prodrive είναι η ομάδα η οποία ανέλαβε να στήσει και να ετοιμάσει το καινούργιο αγωνιστικό του Guervlail Chichenil, ένα Renault Megane RX Supercar, ο οποίος θα το οδηγήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally Cross 2018.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου υπέρ αυτοκινήτου θα γίνουν στον Γαλλικό αγώνα του πρωταθλήματος, τον Σεπτέμβρη του 2017. Ο Chicherit θα κάνει όλα τα δοκιμαστικά του νέου του αγωνιστικού το φθινόπωρο με στόχο αυτό να είναι έτοιμο να τρέξει ολόκληρο το πρωτάθλημα Rally Cross το 2018.

Η Prodrive η οποία θα ετοιμάσει, θα στήσει και θα εξελίξει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από το μηδέν, συμπεριλαμβανομένου και του δίλιτρου υπερτροφοδοτουμενου κινητήρα.

Η ομάδα με βάση το Banbury έχει την εμπειρία από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, αφού ήταν η ομάδα η οποία ανέλαβε και ετοίμασε για τον Liam Doran το 2013 το Mini.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Prodrive David Richards ανάφερε, “εδώ και καιρό έχουμε την φιλοδοξία να ανταγωνιστούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross. Είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο και μας δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε όλη την εμπειρία των μηχανικών μας για να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο ικανό να κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο. Ο Guerlain είναι προφανώς ένας πολύ ταλαντούχος οδηγός και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του και να αναπτύξουμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για το οποίο θα κάνει περήφανους τόσο τον ίδιο όσο και την Renault”.

O Chicherit θα τρέξει σε επιλεγμένους γύρους του Παγκοσμίου RX σεζόν 2017 εν όψει του νέου πρωταθλήματος . O ίδιος ο Chicherit σε δηλώσεις του ανάφερε ότι είναι πολύ ενθουσιασμένος που συνεργάζεται με τα παιδιά από την Prodrive για να ετοιμάσει το νέο του αγωνιστικό και ότι ήταν το όνειρό του για πολλά χρόνια.  Στην συνέχεια πρόσθεσε “Ξέρω ότι είμαι με τη σωστή ομάδα και με την υποστήριξη τους θα είμαστε σε θέση να δούμε ένα αυτοκίνητο που θα έχει πραγματικό αντίκτυπο στους αγώνες. Εγώ εμπιστεύομαι απόλυτα την Prodrive για να μου ετοιμάσει το καλύτερο αυτοκίνητο και είμαι ενθουσιασμένος που τρέξω στο πρωτάθλημα FIA World Rallycross το 2018.”

Η είδηση της Prodrive Renault δίνει μια περαιτέρω ώθηση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα RX μετά την απόφαση της Volkswagen να φέρει στην ομάδα της τον δύο φορές πρωταθλητή Petter Solberg, και τον δύο φορές πρωταθλητή DTM πρωταθλητής Timo Scheider στο πρωτάθλημα.