Η Αθόρυβη αποκάλυψη του Porsche Cayman GT4 Clubsport – Rally Concept Car

Ενώ περιμένουμε υπομονετικά την Porsche να βγει με τo ανανεωμένο Cayman GT4, οι ταλαντούχοι μηχανικοί από τη Στουτγάρδη εργάζονται σε ένα πρότζεκτ του μικρού μεσαίου κινητήρα τους. Το κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρείας δημοσίευσε στο Twitter μια σειρά από εικόνες μιας μελέτης για ένα νέο αυτοκίνητο ράλι με βάση το σημερινό Cayman GT Clubsport. Το εν λόγω όχημα θα είναι “CourseCar” αυτό το μήνα κατά τη διάρκεια του Rallye Deutschland και πρόκειται να το οδηγήσει ο Romain Dumas, που δεν είναι άλλος από τον νέο κάτοχο του ρεκόρ στο Pikes Peak με το I.D. R.electric rally car.

Η Porsche δεν είναι πρόθυμη να θυσιάσει τα πάντα για το ράλι, αλλά αναφέρει ότι θα αποφασίσει για μια έκδοση παραγωγής αργότερα φέτος. Αυτό που μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες, μοιάζει πολύ με το κανονικό Cayman GT4 Clubsport, αλλά με ένα επιπλέον σύνολο φώτων στο μπροστινό μέρος, ένα roof scoop και Sunquard για προστασία. Αξιοσημείωτο είναι επίσης οι λευκές ζάντες με τα ελαστικά Michelin Pilot Sport και τα tow loops με την σφραγίδας της OMP μπροστά και πίσω.

Κάτι πρέπει να συμβαίνει με τον κινητήρα, καθώς υπάρχουν σύρματα στο εξωτερικό μέρος, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα ρυθμιστεί διαφορετικά σε σχέση με το κανονικό αυτοκίνητο. Ως ανανέωση, ο τελευταίος χρησιμοποιεί έναν κινητήρα 3.8 λίτρων επίπεδης έκδοσης που παρέχει 380 ίππους στους πίσω τροχούς μέσω ενός PDK έξι ταχυτήτων. Είναι 38 κιλά ελαφρύτερο από το Cayman GT4 και δισαθέτει πίσω διαφορικό με μηχανικό κλείδωμα.

Το street-legal 718 Cayman GT4 εντοπίστηκε πρόσφατα με ελάχιστο καμουφλάζ, υποδεικνύοντας έτσι ότι θα αποκαλυφθεί στους επόμενους μήνες. Το κομμάτι του Clubsport εμφανίστηκε στη Monza νωρίτερα φέτος και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο λίγο μετά το αυτοκίνητο. Και οι δύο θα μπορούσαν να έχουν περισσότερη ισχύ χάρη σε μια μεγαλύτερη μονάδα ισχύος 4,0 λίτρων που κληρονόμησε από το 911 GT3 σε αντίθεση με τα παρών GT4 που χρησιμοποιούν προσαρμογή του κινητήρα 911 Carrera S 3.8 λίτρων.