Toyota GAZOO Racing:Το Yaris επιστρέφει στην άσφαλτο της Γερμανίας

Μετά τη νίκη στους χωμάτινους δρόμους της Φιλανδίας, η TOYOTA GAZZO Racing World Rally Team ταξιδεύει στη Γερμανία με στόχο ακόμα μια δυνατή παρουσία στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές του Rallye Deutschland, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 16 μέχρι τις 19 Αυγούστου. Αυτός είναι ο πρώτος αφάλτινος αγώνας μετά την Κορσική, η οποία ήταν τον Απρίλιο και οι οδηγοί της ομάδας Jari-Matti Latvala, Ott Tanak και Esapekka Lappi έχουν την ευκαιρία να δείξουν τη συνεχόμενη πρόοδο που κάνει το Toyota Yaris WRC.

Η επιφάνεια της ασφάλτου στο Rallye Deutschland είναι τόσο διαφορετική κατά τη διάρκεια του αγώνα και εύκολα μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι τρία ράλι σε ένα. Ελικώδεις δρόμοι μέσα από τους αμπελώνες οι οποίοι βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Mosel στο Trier, πέρασμα απο διαφορετικά ήδη ασφάλτου μέσα από την στρατιωτική περιοχή στο Baumholder και στενοί και γρήγοροι δρόμοι στην επαρχία γύρω από το service park, το οποίο είναι στη λίμνη Bostalsee στο Saarland, συνθέτουν το σκηνικό και του φετινού αγώνα.

Η πόλη St Wendel θα φιλοξενήσει τις φετινές τελετές εκκίνησης και τερματισμού, όπως επίσης και την υπερειδική διαδρομή η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη το βράδυ. Η Παρασκευή ξεκινά με δυο ειδικές στους αμπελώνες και ακολουθεί ακόμα μια, η οποία θα διεξαχθεί στο πίσω μέρος του service park. Και οι τρείς αυτές ειδικές θα επαναληφθούν και το απόγευμα.

Το Σάββατο αποτελείτε από οκτώ ειδικές διαδρομές οι οποίες περνούν από τη διάσημη περιοχή Baumholder, όπου θα διεξαχθεί και η φημισμένη Panzerplatte και από τους επαρχιακούς δρόμους στα Νότια. Η Κυριακή ξεκινά μέσα από τους αμπελώνες με δυο περάσματα από την Grafschaft και ο αγώνας ολοκληρώνετε με την Bosenberg, η οποία αποτελεί και την powerstage του αγώνα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Tommi Makinen είπε σχετικά, «πάμε στο Rallye Deutschland έχοντας πολύ καλό προαίσθημα. Πιστεύω ότι οι δοκιμές που κάναμε πριν από τον αγώνα πήγαν πολύ καλά. Γενικά το Yaris WRC έδειξε να έχει καλή απόδοση στην ασφαλτο μέχρι στιγμής και ευελπιστούμε να συνεχιστεί αυτή η πρόοδος και σε αυτό τον αγώνα. Χρησιμοποιήσαμε την εμπειρία που αποκτήσαμε από πέρυσι και καταφέραμε να βελτιώσουμε ορισμένα πράγματα σε συγκεκριμένους τομείς. Ο Ott κέρδισε πέρυσι στη Γερμάνια και ξέρουμε ότι θα είναι δυνατός, την ίδια στιγμή που οι Jari-Matti και Esapekka κέρδισαν με τη σειρά τους ειδικές. Και οι δυο την περσινή χρονιά είχαν κλαταρισμένα ελαστικά καθως οι δρόμοι στην Baumholder μπορούν να γίνουν πολλοί σκληροί. Ορισμένες ειδικές είναι αρκετά στενές και με τις πέτρες και το χώμα στην άσφαλτο από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα μπορούν εύκολα να γίνουν λάθη.»

Από την πλευρά του ο Ott Tanak δήλωσε, «Πάμε στη Γερμανία με υψηλούς στόχους μετά και τη νίκη μας στη Φιλανδία. Θέλω να βλέπω αγώνα με αγώνα ξεχωριστά, να παίρνω το μάξιμουμ από το κάθε ράλι και στην πορεία θα δω αν μπορώ να είμαι στη μάχη του πρωταθλήματος. Απολαμβάνω την Γερμανία κάθε χρόνο. Μου αρέσει η πρόκληση του αγώνα, ο οποίος αποτελείται από διαφορετικά οδοστρώματα ασφάλτου. Παράλληλα πρέπει να έχουμε το νου μας και στον καιρό καθώς όταν κέρδισα πέρυσι η επιλογή ελαστικών ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Το Yaris WRC αποδίδει αρκετά καλά στην άσφαλτο και ελπίζω να έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε ούτως ώστε να παλέψουμε για την κορυφή, καθώς αισθανόμαστε πολύ σίγουροι γι’ αυτό.»

Στον περσινό αγώνα ο Juho Hanninen τερμάτισε μόλις μια θέση μακριά από το βάθρο (4ος) για την Toyota, έχοντας κερδίσει και δυο ειδικές, σε ένα αγώνα όπου η τελευταία φορά που έτρεξε ήταν πριν από έξι χρόνια. Μεταξύ αυτών ήταν και η διαβόητη Panzerplatte, η οποία διεξήχθη τη μεγαλύτερη μέρα του αγώνα. Δυο νίκες σε ειδικές διαδρομές πήρε και ο Jari-Matti Latvala, τερματίζοντας τελικά έβδομος, ενώ ο Esapekka Lappi ολοκλήρωσε τον αγώνα με νίκη στην τελευταία ειδική διαδρομή.