MOTOGP Αυστρίας – Κατατακτήριες: Μεγάλη μάχη Μάρκεθ εναντίον Ducati

Στο Q1 ανάμεσα στους 13 αναβάτες που συμμετείχαν οι πιο ισχυροί υποψήφιοι για την πρόκριση στο Q2 ήταν ο Ρόσι (Yamaha), ο Αλέιξ Εσπαργκάρο (Aprilia) και ο Ρινς (Suzuki) όμως στο τέλος αυτοί που κατάφεραν να περάσουν ήταν οι Μπαουτίστα (Angel Nieto) και Ρινς.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ένα πρόβλημα που αντιμετώπισαν αρκετοί αναβάτες ήταν οι έντονες αναπηδήσεις στον πίσω τροχό. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ρόσι άλλαξε ελαστικό και βγήκε για να δοκιμάσει ξανά ώστε να καταφέρει να βελτιώσει το χρόνο του.

Πολύ δυνατός εμφανίστηκε και ο Σμιθ (KTM) ο οποίος τελικά κατάφερε να ανέβει μέχρι την τρίτη θέση χάνοντας για λίγο την πρόκριση. Ο Ρόσι τελικά έμεινε τέταρτος στις χειρότερες κατατακτήριες των δύο τελευταίων ετών επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις που είχε κάνει ότι το Red Bull Ring είναι η πίστα που ταιριάζει λιγότερο από όλες στη μοτοσυκλέτα της Yamaha.

Στο Q2 αναμενόταν μεγάλη μάχη μεταξύ των Ducati και του Μαρκέθ (Honda) αφού από την ιταλική ομάδα είχαν πει ότι η συγκεκριμένη πίστα τους ταιριάζει, κάτι που φάνηκε και από τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Στις πρώτες προσπάθειες αυτό επιβεβαιωνόταν όμως εκτός από τους τρεις αναβάτες στη μάχη της κορυφής είχαν μπει και οι Πετρούτσι (Pramac Ducati) και Ρινς.

Ο Ντοβιτσιόζο (Ducati) στο μέσο της διαδικασίας έκανε κάτι εκπληκτικό. Κατάφερε ενώ βρισκόταν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Μαρκέθ να μειώσει τη διαφορά σε μόλις 29 χιλιοστά όμως στην πορεία ο Ισπανός της Honda μπήκε στα pits και άλλαξε ελαστικό, κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα να μειώσει περαιτέρω το χρόνο του και να περάσει τον Λορένθο (Ducati) ο οποίος εν τω μεταξύ είχε περάσει πρώτος με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι μόλις στα 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Στα 4.5 λεπτά πριν το τέλος ο Λορένθο μπήκε και πάλι στα pits προκειμένου να βάλει καινούριο ελαστικό ελπίζοντας ότι αυτό θα του δώσει τη δυνατότητα να ανέβει στην πρώτη θέση. Τελικά ο Ισπανός της Ducati βελτίωσε το χρόνο του όμως δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση. Αντίθετα, αυτός που βρέθηκε πιο κοντά στον Μαρκέθ ήταν ο Ντοβιτσιόζο ο οποίος έκανε μόλις 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργό χρόνο.

Τελικά την πρωτιά κράτησε μέχρι και το τέλος ο Μαρκέθ με τον Ντοβιτσιόζο και τον Λορένθο να ξεκινάνε δίπλα του. Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν την Κυριακή οι Πετρούτσι, Κράτσλοου (LCR Honda) και Ζαρκό (Yamaha Tech 3) ενώ Ραμπάτ (Reale Avintia Racing), Ιανόνε (Suzuki), Πεντρόσα (Honda) και Ρινς συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Πηγή:motori.gr