MotoGP Αυστρίας – Αγώνας: Lorenzo νικητής στην ισπανική μονομαχία

Σε μία μάχη που κράτησε σχεδόν καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Jorge Lorenzo πήρε τη νίκη στο Spielberg, μπροστά από τον Marc Marquez και τον Andrea Dovizioso.

Στην εκκίνηση, ο Dovizioso έφυγε καλύτερα από όλους, όμως ο Ιταλός έκανε λάθος μετά από επίθεση του Marquez, πέφτοντας πέμπτος, κι ανεβαίνοντας γρήγορα ξανά τρίτος. Ο Lorenzo ήταν 2ος, πίσω από τον αναβάτη της Honda, την στιγμή που πιο πίσω ο Petrucci κι ο Rossi κέρδιζαν τις περισσότερες θέσεις. Το αντίστροφο έπραξε ο  Vinales, που από 11ος είχε πέσει στην 16η θέση.

Όσο οι γύροι περνούσαν, η πρώτη τριάδα άρχισε να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο grid, με τις δύο εργοστασιακές Ducati να πιέζουν τον Marquez, ο οποίος ήταν ο μοναδικός αναβάτης με σκληρό πίσω ελαστικό.

Ο μόνος αναβάτης που έδινε συνεχώς μάχες και ανέβαινε στην κατάταξη ήταν ο Rossi, που μετά από 8 γύρους, είχε ανέβει 6 θέσεις. Μπροστά, ο Marquez άνοιγε σιγά-σιγά τη διαφορά του από τον Lorenzo, ο οποίος απειλείτο από τον teammate του.

Στον 10ο γύρο έγινε και το πρώτο σημαντικό λάθος, με τον Iannone να βγαίνει εκτός στην Κ3, ενώ λίγο μετά είχε πτώση στην Κ9 ο Simeon.

Στην μάχη της κορυφής, ο Dovizioso έπρεπε σύντομα να περάσει τον Lorenzo, αν ήθελε να πιέσει τον Marquez. Ο Ισπανός όμως έπαιζε άμυνα στον teammate του, κλείνοντας και τη διαφπρά από τον αναβάτη της Honda. Το εμπρός ελαστικό του ήταν αυτό που είχε αρχίσει να φθείρεται, δυσχαιρένοντας το έργο του.

Με την υπόλοιπη κατάταξη να έχει σταθεροποιηθεί, όλα τα βλέμματα είχαν στραφεί στην πρώτη τριάδα. Ο Marquez ήταν σαφώς πιο αργός από τους αντιπάλους του, με 10 γύρους να απομένουν, κάτι που στα φρένα της Κ1 εκμεταλλεύτηκε ο Lorenzo, ο οποίος πέρασε για λίγο, πριν τον περάσει ξανά ο Ισπανός στην Κ3. Ωστόσο, ο αναβάτης της Ducati μπόρεσε στην προτελευταία στροφή του ίδιου γύρου να περάσει πειστικά τον μελλοντικό του teammate.

Από εκείνο το σημείο, ο τρεις φορές πρωταθλητής διαχειριζόταν τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, την στιγμή που ο Dovizioso έχανε χρόνο σε σχέση με τους δύο μπροστά του.

Βέβαια, πέραν των πρωτοπόρων που έδιναν μία ωραία και κλειστή μάχη, ο Rossi έκλεβε την παράσταση μερικές θέσεις πίσω, αφού είχε ανέβει 6ος, προσπερνώντας αρκετά καλύτερες μοτοσυκλέτες.

Το δράμα όμως δεν είχε τελειώσει. Ο Lorenzo έκανε λάθος στην Κ3, και αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Marquez να περάσει για την πρωτιά. Ο αναβάτης της Ducati πίεσε, ξαναπέρασε στην Κ8, αλλά έχασε ξανά την θέση του στην αρχή του επόμενου γύρου. Η ανταλλαγή θέσεων συνεχίστηκε και λίγο μετά, με τον #99 να καταφέρνει να ανακτήσει τα πρωτεία, με έναν γύρο να απομένει.

Τελικά, ο Jorge Lorenzo πήρε τη νίκη επί αυστριακού εδάφους, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της Ducati στην εν λόγω πίστα, κάνοντας το 1-3 με τον Dovizioso.

Πηγή:totalracing.gr

Classification