Αναβαθμισμένη παρουσιάστηκε η Valkyrie

Η Aston Martin παρουσίασε μια αναβαθμισμένη έκδοση της Valkyrie δια χειρός Adrian Newey με αρκετές βελτιώσεις στην αεροδυναμική. Η Βρετανική μάρκα είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Newey και αυτή τη φορά το ξαναέκανε χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό μοντέλο. Παρουσίασε μία αναβαθμισμένη έκδοση της Valkyrie και ο κορυφαίος σχεδιαστής της Red Bull ήταν αυτός που εντόπισε ότι τα νέα ανοίγματα στο αμάξωμα μεταξύ του κόκπιτ και των θόλων των μπροστινών τροχών θα παρέχουν αξιόλογο κέρδος στην μπροστινή κάθετη δύναμη.

Μάλιστα, ο σχεδιαστής της Aston Martin, Miles Nurnberger, τόνισε πως ο Newey ψάχνει τρόπο να βρει ακόμα περισσότερη κάθετη δύναμη. Επίσης, διαθέτει ελαφριά μπροστινά φώτα, που αντλούν την έμπνευσή τους από τη Formula1. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, συνδέονται σ’ ένα πλαίσιο αλουμίνιο, που τα κάνει πιο ελαφριά κατά 30-40% από αυτά που διαθέτει η ΑΜ.

Επίσης, πιο ελαφρύ είναι και το σήμα της Aston Martin, αφού οι σχεδιαστές της θεώρησαν ότι θα ήταν πολύ βαρύ το παραδοσιακό λογότυπο και πως ένα αυτοκόλλητο δεν θα ήταν κατάλληλο για ένα τέτοιο όχημα. Κάτι που σημαίνει ότι η Valkyrie έχει ένα χημικά χαραγμένο σήμα από αλουμίνιο στο μπροστινό μέρος, που έχει πάχος μόλις 70 microns, δηλαδή 0,07 χιλιοστά.

Ωστόσο, οι βελτιώσεις για την αναβαθμισμένη Valkyrie δε σταματούν εκεί. Στο νέο αμάξωμα προστίθεται ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να χωρέσει δύο ενήλικες, σκοπός που επιτυγχάνεται με τον τρόπο που έχουν τοποθετηθεί τα καθίσματα. Αυτά δίνουν στο σώμα μία κλίση, που θυμίζει περισσότερο αυτή που έχουν οι πιλότοι στα μονοθέσια της F1 και στα αγωνιστικά του Λε Μαν.

Αξιοσημείωτο είναι και το αποσπώμενο τιμόνι, που έχει όλους τους διακόπτες του αυτοκινήτου και οθόνη OLED για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες προς τον οδηγό, ενώ δύο επιπλέον οθόνες θα δείχνουν live εικόνα από τις δύο πίσω κάμερες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στα φτερά.

Τέλος, η Aston Martin αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τις τεχνικές λεπτομέρειες, όμως υπάρχει έντονη φημολογία για τον κινητήρα ότι θα είναι ο ατμοσφαιρικός V12 των 6.5 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, που συνολικά θα αποδίδουν 1130 ίππους, ενώ το βάρος αναμένεται να φτάσει τα 1030 κιλά.