Αγώνας Αρχαρίων Εις Μνήμη Γιώργου Λαου Και Κώστα Κουρτέλλα

Διοργανώνεται αύριο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου από τον ΟΦΑ (Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου) ο καθιερωμένος αγώνας αρχαρίων εις μνήμη δύο ανθρώπων οι οποίοι πρόσφεραν πάρα πολλά στο άθλημα αλλά και αγαπηθήκαν όσο λίγοι στο χώρο.  Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους αείμνηστους Γιώργο Λαό και Κώστα Κουρτέλλα.

Συνολικά 27 πληρώματα δηλώσαν συμμετοχή και η λίστα περιλαμβάνει δυνατά ονόματα που μπορούν να προσφέρουν θέαμα στις ειδικές διαδρομές. Με το νούμερο ένα στις πόρτες θα ξεκινήσουν οι Φιλίππου/Δημητρίου και πίσω τους οι Πέτρος Παντελή/Κωνσταντίνος Παύλου. Οι νικητές του τελευταίου πρωταθληματικού αγώνα Γαλαταριώτης/Ιωάννου εκκινούν τρίτοι με την πρώτη δεκάδα να συμπληρώνετε από έμπειρα ονάματα του χώρου. Γιώργος Παφίτης/Παναγιώτης Θεοδώρου, Αλέξανδρος Τσουλόφτας/Σάββας Λαός και Λαός Στέλιος και Πέτρος είναι μερικά από αυτά. Από τη θέση του συνοδηγού μεταφέρετε στη θέση του οδηγού ο πρωταθλητής Πάμπος Λαός και στο ενιάρι της Eni Racing Team θα έχει δίπλα του τον team manager της ομάδας, Κύπρο Χριστοδούλου.

ofa-novice-rally-5dec2015_0021

Δυνατά ονόματα περιλαμβάνει και η δικήνητη κατηγορία. Επιστροφή στους αγώνες για τον Αντρέα Χαραλάμπους με συνοδηγό τον Αντρέα Χρυσοστόμου. Κλείτος Διομήδους/Αντρέας Τσιάκκας, Κυριάκος και Χρίστος Καρούσιος, Dimi Morozov/ Maria Morozova, Τανούσης Γιώργος/Γρηγορίου Αντρέας θα δώσουν τις δικές τους μάχες στην κατηγορία. Τέλος με το καινούργιο Peugeot 206 τρέχει μετά από αρκετό καιρό ο Θεοχάρης Ιωάννου έχοντας δίπλα του τον έμπειρο Μάριο Ποραμό.

Ο αγώνας φέτος έχει διαφοροποιηθεί κατά πολύ από τα προηγούμενα χρόνια, με την βάση του να έχει μετακινηθεί 15391124_1512425958786382_3473605089134091733_nαπό την περιοχή Ιδαλίου, στην ορεινή περιοχή Λευκωσίας και πιο συγκεκριμένα πλησίον του μουσείου στην Ευρήχου. Κάθε χρόνο τον τιμούν τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου αλλά και αρχάριοι οι οποίοι έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βιώσουν πως διοργανώνετε ένας αγώνας ράλι και παράλληλα να μάθουν τους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα, όπως επίσης και να αποκτήσουν αγωνιστική άδεια. Αυτή την χρονιά ιδιαίτερα οι αρχάριοι έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν στις χαρακτηριστικότερες ορεινές ειδικές διαδρομές της ορεινής περιοχής Λευκωσίας.

Με την εκκίνηση να έχει προγραμματιστεί στις 10:30 στο Μουσείο Του Τρένου στην Ευρήχου, τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στην πρώτη ειδική διαδρομή Ξυλιάτος – Καπουράς στις 11:13 και ακολούθως στην δεύτερη ειδική διαδρομή Ξυλιάτος – Καπουράς η οποία ξεκινά στις 11:36. Με την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος ακολουθεί ανασυγκρότηση διάρκειας 30 λεπτών και μετά ακολουθεί το δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές στις 12:49 και 13:17. Τα αγωνιστικά θα καλύψουν συνολική απόσταση 127,41 χιλιομέτρων από τα οποία 35,6 θα είναι αγωνιστικά.  Πρώτο αγωνιστικό στην ράμπα του τερματισμού αναμένεται να δούμε στις 14:30.

ofa-mini-rally-2016-mup-a3a-copyofa-novice-entry-list

itinerary-ofa-mini-rally-2016