Nissan Leaf Το κορυφαίο ηλεκτρικό στην Ευρώπη

Η Nissan κατέχει ηγετική θέση στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων (EV), με το Leaf να είναι το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό μοντέλο στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη πέρασε σε ταξινομήσεις τις 75.000 μονάδες από τα τέλη του 2010, όταν λανσαρίστηκε. Το πρώτο εξάμηνο του 2016 οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Παγκοσμίως η Nissan έχει διαθέσει περισσότερα από 260.000 EV, τόσο σε ιδιώτες όσο και σε εταιρείες που αναζητούν οχήματα (όπως το βαν e-NV200) που δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Ο Διευθυντής Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων της Nissan Europe, δήλωσε ότι η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ευρώπης αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς λόγω του ότι είναι πολύ πρακτικά με πολλαπλά οφέλη, και φυσικά μηδέν ρύπους.

Η ανοδική πορεία της Nissan οφείλεται στο γεγονός ότι κυκλοφορεί η ανανεωμένη έκδοση του Leaf, με μπαταρίες αυξημένης χωρητικότητας (30 kWh) που προσφέρουν αυτονομία 250 km με μία φόρτιση.

Nissan celebrates 75,000 electric vehicle sales in Europe

Πρόκειται για το πρώτο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής που εγκαινίασε μια νέα εποχή, τόσο για τη Nissan, όσο και για την αυτοκίνηση συνολικά. Το Leaf είναι ένα μεσαίο χάτσμπακ που φιλοξενεί με άνεση πέντε επιβάτες και εντυπωσιακούς χώρους. έτσι ώστε να ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού.

Η δημιουργία αυτού του αυτοκινήτου ήταν αποτέλεσμα δεκαετιών έρευνας και εξέλιξης της Nissan και ταυτόχρονα η ενσάρκωση του οράματος της εταιρείας για το μέλλον.  Η Nissan δεσμεύτηκε ότι θα παρέχει ένα πιο έξυπνο, και πιο βιώσιμο μέλλον, στους πελάτες τις παγκοσμίως.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Nissan Leaf είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα που κατέκτησε την κορυφή της βαθμολογίας του EuroNCAP. Με λίγα λόγια το Nissan Leaf όχι μόνο προσφέρει όλο το χώρο, την πρακτικότητα και τις επιδόσεις ενός οποιουδήποτε συμβατικού αντιπάλου του, αλλά είναι και ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στο δρόμο. Την ίδια διάκριση ασφάλειας πήρε και από το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για την Οδική Ασφάλεια (IIHS) των ΗΠΑ.