Ο.Φ.Α Mini rally 2016: Λασπομαχίες

Υπό αντίξοες συνθήκες ολοκληρώθηκε ο αγώνας αρχαρίων Ο.Φ.Α Mini rally, ο οποίος όπως κάθε χρόνο είναι αφιερωμένος στους αείμνηστους Γιώργο Λαό και Κώστα Κουρτέλλα. Μεγάλες δυσκολίες  αντιμετώπισαν τα πληρώματα στον αγώνα, καθώς η συνεχής βροχή που έπεφτε πριν και κατά τη διάρκεια κατέστησαν τις ειδικές διαδρομές ολισθηρές και σε κάποια σημεία επικίνδυνες.

Αγωνιστικά τρία πληρώματα έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους με σκοπό την επικράτηση. Η πρώτη ειδική κρίθηκε με 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου υπέρ των Τσουλόφτα/Λαού, με τους Γαλαταριώτη/Ιωάννου να τερματίζουν δεύτεροι και την πρώτη τριάδα να συμπληρώνουν οι Παντελή/Παύλου. Το τοπίο στη συνέχεια άρχισε να ξεκαθαρίζει με τους Τσουλόφτα/Λαό να κερδίζουν τις επόμενες δυο ειδικές  και να αποκτούν σαφές προβάδισμα για τη νίκη. Στην τέταρτη και τελευταία ειδική διαδρομή διαχειρίστηκαν σωστά το πλεονέκτημα που είχαν κερδίζοντας παράλληλα και τον αγώνα.

Τερματισμός μετά από αρκετό για τον Πέτρο Παντελή, έστω και σε αγώνα αρχαρίων. Στο πλάι του είχε τον νεαρό Κωνσταντίνο Παύλου ο οποίος αποδείχτηκε γουρλής. Κατάφεραν να τερματίσουν δεύτεροι γενικής μετά από πολύ καλή απόδοση.

Το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν στη δεύτερη ειδική οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου ήταν αρκετό για να τους θέσει νοκ αουτ από τη διεκδίκηση της νίκης. Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν πίεσαν εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση γενικής. Πολύ καλό αποτέλεσμα για τους Παύλο και Έλενα Παύλου καθώς τερμάτισαν στην τέταρτη θέση γενικής ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Άγγελος και Μαρία Πετρίδη και Σάββας Σάββα/Μαρία Παπαντρέου. Άγγελος και Μαρία Πετρίδη ήταν οι νικητές στην κατηγορία Χ1.

Έβδομοι γενικής και πρώτοι στην κατηγορία αυοτκινήτων με κίνηση στους δυο τροχούς ήταν οι Αντρέας Χαραλάμπους/Αντρέας Χρυσοστόμου ακολουθούμενοι από τους Πάμπο Λαό/Κύπρο Χριστοδούλου. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Διομήδους/Τσιάκκας και Πανίκος Δημητρίου/Παναγιώτης Κυριάκου.

Δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα οι Κυριάκος και Χρίστος Καρούσιου, Χρίστος και Δημήτρης Μαννούρη, Πιερή Ηλίας/Βασιλίου Σταυρίνα, Κωνσταντίνου Αντρέας/Παναγιώτου Μάριος, Στέλιος και Πέτρος Λαός και Στυλιανού Μιχάλης/Νικόλας Χούτρης.

Με αυτό τον αγώνα, ακόμα μια αγωνιστική χρονιά πέρασε στο χρονοντούλαπο και ήδη ο προγραμματισμός και σχεδιασμός της νέας αγωνιστικής περιόδου έχει ξεκινήσει, με τον πρώτο αγώνα ταχύτητας να είναι προγραμματισμένος στα μέσα Ιανουαρίου.

Κείμενο: Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοντγιώργης/Κούλλης Κυριάκου

Official Final Results OFA Mini Rally 2016