Χαράλαμπος Τιμοθέου – Αντώνης Χρυσοστόμου / Ράλι Κύπρος 2017: Στόχος μια ακόμα διάκριση για το Χαράλαμπο Τιμοθέου

Με ένα Skoda Fabia στην κατηγορία R5 θα κάνει την εμφάνιση του στο φετινό ράλι Κύπρος ο Χαράλαμπος Τιμοθέου. Με το νεαρό Αντώνη Χρυσοστόμου στη θέση του συνοδηγού θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες του στον εθνικό μας αγώνα.

Ο Τιμοθέου θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους οδηγούς στη 46χρονη ιστορία του Ράλι Κύπρος. Φέτος συμπληρώνονται ακριβώς δέκα χρόνια από τη νίκη του στο θεσμό ενώ άλλες επτά φορές πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα στα Κυπριακά πληρώματα. Το Skoda Fabia R5 αποτελεί μια ακόμα πρόκληση για τον Κύπριο πρωταθλητή που τα τελευταία χρόνια συμμετέχει μόνο στο Ράλι Κύπρος. Στόχος του είναι φυσικά η πρώτη θέση ανάμεσα στα Κυπριακά πληρώματα και μια όσο το δυνατό καλύτερη θέση στη γενική κατάταξη.

O Χαράλαμπος Τιμοθέου γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 1971και ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα το 1989 από το χώρο του Karting. Το 1996 κατάφερε να πάρει τον τίτλο ενώ το 1997 πέρασε στους αγώνες ράλι. Πρώτα σαν συνοδηγός και το 1998 σαν οδηγός. Διαθέτει στο παλμαρέ του σωρεία νικών και διακρίσεων με αποκορύφωμα τη νίκη του στο Ράλι Κύπρος του 2007. Έναν αγώνα στον οποίο πάλεψε στα ίσα μέχρι την τελευταία ειδική διαδρομή και κέρδισε τον πολυπρωταθλητή Nasser Al- Attiyah.

To Ράλι Κύπρος, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του τόπου, είναι φέτος ο τέταρτος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, ο τρίτος γύρος του Μεσανατολικού πρωταθλήματος και ο τέταρτος γύρος του Παγκυπρίου πρωταθλήματος και θα διεξαχθεί στις 16-18 Ιουνίου.