Vodafone Rally Portugal- Μέρα 4η: Ο πρωταθλητής επέστρεψε στις νίκες

Με νικητή τον Sebastian Ogier ολοκληρώθηκε ο αγώνας στην Πορτογαλία. Η τελευταία φορά που γεύτηκε τη νίκη ο πρωταθλητής ήταν στον εναρκτήριο αγώνα στο Μόντε Κάρλο, πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες. Οδηγώντας καινούργιο αυτοκίνητο, καθώς η ομάδα άλλαξε όλα τα μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη, κατάφερε να κρατηθεί σχετικά κοντά στους πρωτοπόρους την πρώτη μέρα καθώς καθάριζε το δρόμο ξεκινώντας πρώτος και στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος τα λάθη των αντιπάλων του και κερδίζοντας παράλληλα ειδικές πέρασε στην πρώτη θέση και δεν απειλήθηκε ποτέ, φτάνοντας πρώτος στη ράμπα του τερματισμού.

 

 

Τους πολύτιμους βαθμούς της δεύτερης θέσης κατάφερε να μαζέψει ο Thierry Neuville καθώς ο Βέλγος δεν έκανε καμιά προσπάθεια την τελευταία μέρα για να διεκδικήσει τη νίκη. Αυτό ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που είχε στην Πορτογαλία τόσο αυτός όσο και η Hyundai.

Το βάθρο συμπλήρωσε ακόμα ένας οδηγός της Hyundai, ο Dani Sordo. Ο Ισπανός απο την τρίτη θέση έκανε ένα ασφαλισμένο αγώνα και χωρίς περιττά ρίσκα την τελευταία μέρα μάζεψε βαθμούς για την ομάδα.

 

Το πολύ καλό ξεκίνημα του Tanak στον αγώνα δεν είχε συνέχεια και ο Εσθονός φεύγει από την Πορτογαλία με μια γλυκόπικρη γεύση, καθώς τερμάτισε τέταρτος. Αν ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε κάλλιστα να διεκδικήσει ακόμα και αυτή τη νίκη καθώς στον αγώνα έδειξε αρκετά ανταγωνιστικός.

Ο Craig Breen τερμάτισε στην πέμπτη θέση, έκτος τερμάτισε ο πρωταγωνιστής του προηγούμενου αγώνα Elfyn Evans, έβδομος ο Juho Hanninen και όγδοος ο Mads Ostberg.

Στην κατηγορία WRC2 η μεγάλη ανατροπή έγινε στην τελευταία ειδική. Ο Andreas Mikkelsen και ενώ είχε άνετο προβάδισμα από τους αντιπάλους του, έκανε το λάθος ανατρέποντας το αυτοκίνητο. Έτσι ο Pontus Tidemand από το πουθενά κέρδισε τον αγώνα, με τον Teemu Suninen να τερματίζει δεύτερος και το βάθρο να συμπληρώνει ο Simone Tempestini.

Ο επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στην Σαρδηνία από τις 9 μέχρις τις 11 Ιουνίου.

 

Φωτογραφίες: Νίκος Κατίκης RALLYPIXELS