Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας με Citroen DS3 R5

Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη κίνηση και πλέον είναι ο πρώτος Κύπριος που έχει στην κατοχή του αγωνιστικό αυτοκίνητο προδιαγραφών R5. Πρόκειται για ένα Citroen DS3 R5 2017 EVO με το οποίο ο Αλέξανδρος θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στο Ράλι Ακρόπολις, τρίτο γύρο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ακολούθως δυο βδομάδες μετά θα αγωνιστεί στο δικό μας αγώνα, το Cyprus Rally, τέταρτο γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το πρόγραμμα όμως δεν σταματά εδώ καθώς στα φετινά του πλάνα έχει ακόμα ένα αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (άφαλτος), όπως επίσης και ένα αγώνα WRC στην Μεγάλη Βρετανία.

Συνοδηγός στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει ο Τσουλόφτας θα είναι ο πολύπειρος Denis Giraudet ο οποίος δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς συνοδήγησε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στο WRC.

Για την όσο καλύτερη εξοικείωση με το αγωνιστικό, ο Τσοουλόφτας διεξήγαγε σήμερα δοκιμαστικό στο λατομείο Βασιλικού παρουσία χορηγών και κόσμου. Πραγματοποίησε αρκετές διελεύσεις προσπαθώντας να φέρει στα μέτρα του το αυτοκίνητο, το οποίο οφείλουμε να ομολογήσουμε φαίνεται και είναι εντυπωσιακό.

‘Όπως μας δήλωσε ο ίδιος, στις εγχώριες διοργανώσεις θα τρέχει στο Κυπριακό πρωτάθλημα περισσότερο για σκοπούς εξοικείωσης με το αυτοκίνητο, νοουμένου βέβαια ότι δεν θα συμπίπτει αγώνας στον οποίο θα τρέξει στο εξωτερικό. Σε ερώτηση ως προς τις διαφορές μεταξύ EVO9 και R5 η απάντηση του ήταν χαρακτηριστική: Με το EVO9 οδηγούσα στο όριο εν αντιθέσει με το R5 το οποίο δεν υπερβολή να πω ότι είναι σαν παιχνίδι PlayStation.

Χορηγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι η εταιρία Παυλίδης, την οποία και ευχαριστεί ιδιαίτερα καθώς ήταν συνεχώς δίπλα του βοηθώντας τον με το αγωνιστικό, η Citroen Κύπρου, η Citroen Γαλλίας και η Petrolina ENI Racing.

Με την κίνηση αυτή ο Τσοουλόφτας ανεβάζει τον πήχη ψηλά τόσο για τον ίδιο όσο και για τους υπόλοιπους οδηγούς που τρέχουν στο παγκύπριο πρωτάθλημα, καθώς με τα αυτοκίνητα κατηγορίας Ν θα είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να τον κερδίσουν.

Οι προετοιμασίες στην Κύπρο ολοκληρώνονται στις 26 Μαΐου καθώς τη συγκεκριμένη μέρα το αυτοκίνητο αναχωρεί για την Ελλάδα. Ο ίδιος πετά δυο μέρες αργότερα, όπου με την κάθοδο στη Λαμία θα μπει σε ρυθμούς αγώνα.

Από το δοκιμαστικό δεν μπορούσαμε να λείψουμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Αλέξανδρου Τσουλόφτα με το νέο του όπλο.