Vodafone Rally Portugal- Μέρα 3η: Πάμε για συγκλονιστικό φινάλε

Με τους δυο οδηγούς της M-Sport Ott Tanak και Sebastian Ogier στις δυο πρώτες θέσεις ξεκίνησε η τρίτη μέρα στο ράλι Πορτογαλίας, όπου για δεύτερη συνεχόμενη μέρα είχαμε από νωρίς δράματα. Ο πρωτοπόρος Tanak μετά απο δικό του λάθος στην δωδέκατη ειδική, κτύπησε το πίσω αριστερά μέρος του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει πέμπτος. Τα ηνία του αγώνα ανάλαβε ο Sebastian Ogier ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έχοντας καλύτερη σειρά εκκίνησης σήμερα κατάφερε μέχρι τα μέσα του σκέλους να ανοίξει διαφορά 23 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Thierry Neuville.

Η συνέχεια όμως ανήκε στον Βέλγο, ο οποίος αντεπιτέθηκε και με δυο κερδισμένες ειδικές κατάφερε να μειώσει τη μεταξύ τους απόσταση στα 16.8 δευτερόλεπτα. Αύριο απομένουν 44 αγωνιστικά χιλιόμετρα και ίσως δούμε ακόμα ένα συγκλονιστικό φινάλε.

Στην τρίτη θέση βρίσκετε ο Dani Sordo ο οποίος βγήκε από την τελευταία ειδική της μέρας με κτυπημένο το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Είναι 51 δευτερόλεπτα μακριά από την πρώτη θέση και αύριο θα οδηγήσει προσεκτικά ούτως ώστε να σημειώσει ακόμα ένα βάθρο για τη Hyundai.

Όλα είναι ανοικτά για την τέταρτη θέση καθώς τους Tanak και Breen χωρίζουν μόλις τρία δευτερόλεπτα. Μέχρι και την προτελευταία ειδική της μέρας ο Breen κρατούσε την τέταρτη θέση όμως η λανθασμένη επιλογή ελαστικών σε συνδυασμό με ένα τετακε που είχε τον ανάγκασαν να χάσει πολύτιμα δευτερόλεπτα και τη θέση από τον Tanak. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Elfyn Evans ο οποίος είναι στη μάχη με τον Lappi.

Στην κατηγορία WRC2 τον Andreas Mikkelsen χωρίζουν τέσσερις ειδικές από ακόμα μια νίκη. O Mikkelsen είδε το προβάδισμα που είχε από τους Suninen και Tidemand να εκτοξεύετε στα τρία λεπτά καθώς και οι δυο είχαν σκασμένο ελαστικό. Δεύτερος βρίσκετε ο Suninen και την τριάδα συμπληρώνει ο Tidemand.

Τέσσερις ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και αύριο οι πρωταγωνιστές ίσως μας χαρίσουν ακόμα ένα συγκλονιστικό φινάλε.

Φωτογραφίες: Νίκος Κατίκης RALLYPIXELS