Scramble Αμμοχώστου – 2ος Αγώνας: Διπλασίασε τις νίκες ο Τσαγγαράς

Την Κυριακή 14 Μαρτίου διεξήχθη στο δάσος Αγίας Νάπας ο δεύτερος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Scramble, με διοργανωτή τη Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Σε μια διαδρομή που συνδύαζε τεχνικά αλλά και γρήγορα σημεία, οι συμμετέχοντες έπρεπε να είναι γρήγοροι και παράλληλα πολύ προσεκτικοί καθώς η μορφολογία του εδάφους έκρυβε παγίδες. Οι πλείστοι τις ξεπέρασαν ανώδυνα όμως υπήρχαν και οι άτυχοι οι οποίοι είχαν σκασμένα ελαστικά και πτώσεις.

Στο αγωνιστικό μέρος και την κατηγορία Champion, ο Χρίστος Τσαγγαράς ήταν και πάλι το πρόσωπο του αγώνα. Ήταν ο αναβάτης που στην εκκίνηση έτρεξε πρώτος στη μοτοσυκλέτα και από κει και πέρα οδήγησε τον αγώνα από την πρώτη θέση.

Παρά την πίεση που δέχθηκε στα αρχικά στάδια από τον Άριστο Γεωργίου, εντούτοις παρέμεινε πρώτος μέχρι το τέλος πανηγυρίζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Παρά την ατυχία που είχε στον αγώνα ο Άριστος Γεωργίου ολοκλήρωσε τελικά στη δεύτερη θέση μετά από πολύ καλή προσπάθεια, ενώ το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο αειθαλής Μαρίνος Τσαγγαράς. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο θεαματικός Μαρίνος Ζηντήλης.

Στη βαθμολογία ο Χρίστος Τσαγγαράς είναι πρώτος με 50 βαθμούς, δεύτερος με 44 είναι ο Άριστος Γεωργίου, τρίτος με 40 είναι ο Μαρίνος Τσαγγαράς και τέταρτος με 36 βαθμούς ο Μαρίνος Ζηντήλης.

Στην κατηγορία Enduro E1 ο Αρίσταρχος Χαραλάμπους έτρεξε χωρίς ανταγωνισμό μαζεύοντας τους 25 βαθμούς.

Ο Βρυώνης Βλασίου ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία Enduro E2. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Παπαϊωάννου και τρίτος ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης.

Στη βαθμολογία ο Βλασίου μετά και τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη προηγείται με 50 βαθμούς έναντι 42 του δεύτερου Χριστοδουλίδη και 36 του Γιάννη Χαραλαμπους.

Στην κατηγορία Enduro E3 νικητής αναδείχθηκε ο Νικόλας Λοφίτης, με τους Χαράλαμπο Γρηγορίου και Λευτέρη Κουρουγιάννη να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Με 47 βαθμούς, ο Νικόλας Λοφίτης προηγείται στη βαθμολογία. Δεύτερος είναι ο Λευτέρης Κουρουγιάννης και τρίτος ο Σάββας Κέρμανου οι οποίοι ισοβαθμούν με 40 βαθμούς.

 

Ο Χρίστος Ευσταθίου κέρδισε την κατηγορία Motocross MX1. Ο Νικηφόρος Ανδρέου ολοκλήρωσε δεύτερος και ο Κυριάκος Αλκιβιάδης τρίτος. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Βασίλης Μόσχος.

Στη βαθμολογία ο Νικηφόρος Ανδρέου προηγείται με 47 βαθμούς έναντι 38 του δεύτερου Βασίλη Μόσχου και επίσης 38 του Κυριάκου Αλκιβιάδη.

Στην κατηγορία Motocross MX2 ο Γιώργος Παουλλής ήταν ο μεγάλος νικητής στην ενδοοικογενειακή μάχη της X-Tream Bikes. Ο ομοσταυλός του Κωνσταντίνος Θεοδώρου, παρά το γεγονός ότι έτρεξε τραυματίας εντούτοις κατάφερε να τερματίσει δεύτερος, με τον Χρίστο Δημητρίου να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Ο Γιώργος Παουλλής μετά και τη δεύτερη νίκη προηγείται στη βαθμολογία με 50 βαθμούς. Δεύτερος με 36 βαθμούς είναι ο Adam Dorosievski και τρίτος επίσης με 36 βαθμούς είναι ο Χρίστος Δημητρίου.

Η νίκη που πέτυχε ο Γιάννος Νικολάου στην κατηγορία Veteran σε συνδυασμό με τη δεύτερη θέση του Κυριάκου Καρανίκη και την τρίτη του Σάββα Καλλίνου περιέπλεξε τα δεδομένα στη βαθμολογία.

Ο Σάββας Καλλίνος είναι ο αναβάτης που προηγείται στη βαθμολογία με 45 βαθμούς, με τον Κυριάκο Καρανίκη να είναι δεύτερος με 44. Με τη νίκη που πέτυχε ο Γιάννος Νικολάου είναι τρίτος με 25 βαθμούς.

Τέλος, στην κατηγορία OPEN, νικητής στο δεύτερο αγώνα αναδείχθηκε ο Αντρέας Αγαθοκλέους, δεύτερος τερμάτισε ο Μαρίνος Γεωργίου και τρίτος ο Λούκας Νικολάου.

Στη βαθμολογία οι Μαρίνος Γεωργίου και Αντρέας Αγαθοκλέους ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 47 βαθμούς. Τρίτος είναι ο Λούκας Νικολάου με 38 βαθμούς και τέταρτος ο Κώστας Παύλου με 30.

Ο επόμενος αγώνας Scramble είναι στις 4 Απριλίου και θα διεξαχθεί στην Αργάκα.

Αποτελέσματα

Βαθμολογία